Bruk Spotlight på Mac

Med Spotlight kan du finne programmer, dokumenter og andre filer på Mac-maskinen. Og med Spotlight-forslag kan du også få nyheter, sport, filmer, vær med mer.

Søk med Spotlight

1. Klikk på  øverst til høyre i menylinjen, eller trykk på Kommando-mellomrom.
    Spotlight-symbol i menylinjen
  2. Skriv inn det du vil finne. Du kan for eksempel søke etter «Apple Store» eller «e-poster fra Emilie».Kartsøk i Spotlight
  3. For å åpne et objekt fra resultatlisten dobbelklikker du på det. Eller hvis du raskt vil se gjennom resultatene, kan du bruke opp- og ned-tastene.

Søk etter filtype eller sted

• For å søke etter filtype bruker du ordet «type» og filtypen. Skriv for eksempel «type:mapper» eller «type:lyd».
  • For å vise plasseringen av en fil på Mac-maskinen velger du filen fra resultatlisten, og deretter trykker du på og holder nede Kommando. Plasseringen til filen vises nederst i forhåndsvisningen. For å åpne plasseringen til filen trykker du på Kommando-R.
  • For å se alle resultatene fra Mac-maskinen i Finder blar du til bunnen av resultatlisten, og deretter dobbelklikker du på «Vis alle i Finder.»

Filtypesøk

Få definisjoner, beregninger og konverteringer

Spotlight kan vise ordbokdefinisjoner, beregninger, målekonverteringer med mer. Finn flere måter å søke med Spotlight på.

Her er noen eksempler på hva du kan gjøre:

• For å få en definisjon skriver du inn et ord eller uttrykk, og deretter klikker du på resultatet i Definisjon-delen.
  • For å få en beregning skriver du for eksempel «2+2» i søkefeltet.
  • For å konvertere målinger skriver du for eksempel 25 lbs eller «32 fot i meter.»

Søk etter definisjoner i Spotlight

Finn kinovisninger, vær og steder i nærheten

Du kan bruke Spotlight til å søke etter kinovisninger, vær og steder nær deg.

Her er noen eksempler på hva du kan gjøre:

• For å få visningstider skriver du inn navnet på filmen du vil se. For å se hva som vises nær deg skriver du «visninger».
  • For å få lokal værinformasjon skriver du «vær».
  • For å finne restauranter nær deg skriver du for eksempel «spisesteder», og deretter klikker du på et resultat i Kart-delen.

Spotlight-funksjoner kan variere etter land eller region.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.