Hvis du ser en framdriftsindikator når Mac-maskinen våkner fra dvale

Når Mac-maskinen våkner fra dvale, kan du se en framdriftsindikator på skjermen. Dette er normal oppførsel, og det betyr at Mac-maskinen våkner fra Sikker dvale.

Framdriftsindikator ved vekking fra Sikker dvale

Sikker dvale sikrer at data som er lagret på hovedminnet til Mac-maskinen, ikke går tapt når datamaskinen blir slått av fordi batteriet er helt tomt.

Før Mac-maskinen går i dvale, lagrer Sikker dvale automatisk innholdet i hovedminnet, som skrivebordsinnstillinger, åpne programmer og annet arbeid som pågår, på harddisken.

Det er to situasjoner der Mac-maskinen går i Sikker dvale:

1. Hvis batteriet i datamaskinen går helt tomt mens datamaskinen er i dvale, slås datamaskinen av. Når du kobler til en strømadapter, kan datamaskinen startes igjen. Trykk på på/av-knappen for å sette Mac-maskinen automatisk tilbake til skrivebordstilstanden den var i før den gikk i dvale. Dette gjør det enkelt for deg å fortsette arbeidet ditt.
  2. OS X Mountain Lion v10.8.2 tilleggsoppdatering 2.0 introduserte en funksjon som lar Mac-maskinen gå i Sikker dvale etter fire timers tilkobling til strømnettet. Dette er i henhold til European Energy Standards (ErP Lot6) og skjer når det ikke er noe nettverksaktivitet og ingen aktivitet fra tilkoblede enheter som eksterne harddisker.

Du ser en framdriftsindikator for Sikker dvale når du vekker disse modellene:

• MacBook (Retina, 12-tommers, tidlig 2015) og nyere
  • MacBook Pro (midten av 2012) og nyere
  • MacBook Pro (Retina, midten av 2012) og nyere
  • MacBook Air (midten av 2012) og nyere
  • iMac (sent 2012) og nyere
  • Mac mini (sent 2012) og nyere