Dette bør du gjøre før du selger eller gir bort en iPhone, iPad eller iPod touch

Følg denne fremgangsmåten for å fjerne personlig informasjon fra en enhet, også om du ikke har den lenger.

Hvis du fremdeles har iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten

Du bør fjerne all personlig informasjon før du selger eller gir bort enheten din. Du må ikke slette kontakter, kalendere, påminnelser, dokumenter, bilder eller annen iCloud-informasjon manuelt mens du er logget på iCloud-kontoen med Apple-ID-en din. Hvis du gjør det, sletter du også innholdet fra iCloud-tjenerne og eventuelle enheter du har som er logget på iCloud.

Følg denne fremgangsmåten:

1. Hvis du har sammenkoblet en Apple Watch med iPhone, fjerner du sammenkoblingen med Apple Watch.
  2. Sikkerhetskopier enheten.
  3. Logg deg av iCloud og iTunes og App Store.
    • Hvis du bruker iOS 10.3 eller nyere, trykker du på Innstillinger > [navnet ditt]. Rull nedover og trykk på Logg av. Skriv inn Apple-ID-passordet ditt, og trykk på Slå av.
    • Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, trykker du på Innstillinger > iCloud > Logg av. Trykk på Logg av igjen, og trykk deretter på Slett fra min [enhet] og skriv inn Apple-ID-passordet. Gå deretter til Innstillinger > iTunes og App Store > Apple-ID > Logg av.
  4. Gå tilbake til Innstillinger og trykk på Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Hvis du slo på Finn iPhone, må du kanskje oppgi Apple-ID og passord.
  5. Hvis du blir bedt om å oppgi enhetskoden eller koden for restriksjoner, gjør du det. Trykk deretter på Slett [enhet].
  6. Hvis du bytter til en telefon som ikke er fra Apple, må du avregistrere iMessage.
  7. Kontakt operatøren for å få hjelp til å overføre abonnementet til en ny eier. Hvis du ikke bruker et SIM-kort sammen med enheten, kan du kontakte operatøren for å få hjelp til å overføre abonnementet til den nye eieren.

Når du sletter iPhone, iPad, eller iPod touch, slås Finn iPhone og Aktiveringslås av.

Hvis du ikke lenger har iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten

Hvis trinnene ovenfor ikke ble gjennomført og du ikke lenger har enheten, følger du denne fremgangsmåten:

1. Be den nye eieren om å slette alt innhold og alle innstillinger slik det er beskrevet ovenfor.
  2. Hvis du bruker iCloud og Finn iPhone på enheten, logger du på iCloud.com eller Finn iPhone-appen på en annen enhet, velger enheten og klikker på Slett. Når enheten er slettet, klikker du på Fjern fra konto.
  3. Hvis du ikke kan gjennomføre trinnene ovenfor, endrer du Apple-ID-passordet ditt. Dette vil ikke fjerne personlig informasjon som er lagret på den gamle enheten, men det hindrer at den nye eieren sletter informasjonen din fra iCloud.
  4. Hvis du bytter til en telefon som ikke er fra Apple, må du avregistrere iMessage
  5. Hvis du bruker Apple Pay, kan du fjerne kreditt- eller debetkort på iCloud.com: Velg Innstillinger for å se hvilke enheter som bruker Apple Pay. Deretter klikker du på enheten. Klikk på Fjern ved siden av Apple Pay.

*Når du trykker på Slett alt innhold og alle innstillinger, slettes enheten fullstendig, inkludert eventuelle kreditt- eller debetkort du har lagt til for Apple Pay, og alle bilder, kontakter, musikk og apper. Dette vil også slå av iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center og andre tjenester. Innholdet ditt blir ikke slettet fra iCloud når du sletter enheten.