Dette bør du gjøre før du selger, gir bort eller bytter inn en iPhone, iPad eller iPod touch

Følg denne fremgangsmåten for å overføre informasjon til en ny enhet og deretter fjerne personlig informasjon fra den gamle enheten.

Før du selger, gir bort eller bytter inn enheten din, bør du først overføre informasjon til den nye enheten og deretter fjerne personlig informasjonen fra den gamle enheten.

Du bør ikke slette kontakter, kalendere, påminnelser, dokumenter, bilder eller annen iCloud-informasjon manuelt mens du er logget på iCloud med Apple-ID-en din. Hvis du gjør det, sletter du også innholdet fra iCloud-tjenerne og eventuelle enheter du har som er logget på iCloud.

Hvis du fremdeles har din iPhone, iPad eller iPod touch

Følg denne fremgangsmåten for å overføre informasjon til en ny enhet og deretter fjerne personlig informasjon fra den gamle enheten.

Overfør informasjon til den nye enheten

Hvis du har en ny iPhone, iPad eller iPod touch, kan du bruke Hurtigstart for å overføre informasjon automatisk fra den gamle enheten til den nye enheten hvis du bruker iOS 11 eller nyere. Bruk iCloud, iTunes eller Finder til å overføre informasjon til den nye enheten hvis du bruker iOS 10 eller tidligere.

Hvis telefonnummeret ditt endres med den nye enheten din, legger du til flere godkjente telefonnumre i kontoen for å sikre at du ikke mister tilgangen. Hvis du ikke lenger har tilgang til det gamle telefonnummeret ditt, kan du generere en kode for tofaktorautentisering på den gamle enheten din om nødvendig.

Fjern personlig informasjon fra den gamle enheten

1. Hvis du har sammenkoblet en Apple Watch med iPhone, fjerner du sammenkoblingen med Apple Watch.
  2. Sikkerhetskopier enheten.
  3. Logg deg av iCloud og iTunes og App Store.
    • Hvis du bruker iOS 10.3 eller nyere, trykker du på Innstillinger > [navnet ditt]. Rull nedover og trykk på Logg av. Skriv inn Apple-ID-passordet ditt, og trykk på Slå av.
    • Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, trykker du på Innstillinger > iCloud > Logg av. Trykk på Logg av igjen, og trykk deretter på Slett fra [enhet] og skriv inn Apple-ID-passordet. Gå deretter til Innstillinger > iTunes og App Store > Apple-ID > Logg av.
  4. Gå tilbake til Innstillinger og trykk på Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Hvis du har Finn [enhet] slått på, må du kanskje oppgi Apple-ID og passord. Har du glemt Apple-ID-en din eller Apple-ID-passordet ditt?
  5. Hvis du blir bedt om å oppgi sikkerhetskoden for enheten eller koden for restriksjoner, gjør du det. Trykk deretter på Slett [enhet].
  6. Hvis du bytter til en telefon som ikke er fra Apple, må du avregistrere iMessage.
  7. Kontakt operatøren for å få hjelp til å overføre abonnementet til en ny eier. Hvis du ikke bruker et SIM-kort sammen med enheten, kan du kontakte operatøren for å få hjelp til å overføre abonnementet til den nye eieren.
  8. Fjern den gamle enheten din fra listen over pålitelige enheter.

Når du sletter iPhone, iPad eller iPod touch, slås Finn [enhet] og Aktiveringslås av.

Hvis du ikke lenger har iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis trinnene ovenfor ikke ble gjennomført og du ikke lenger har enheten, følger du disse trinnene:

1. Be den nye eieren om å slette alt innhold og alle innstillinger slik det er beskrevet ovenfor.
  2. Hvis du bruker iCloud og Finn [enhet] på enheten, logger du på iCloud.com/find eller Finn-appen på en annen enhet, velger enheten og klikker på Slett. Når enheten er slettet, klikker du på Fjern fra konto.
  3. Hvis du ikke kan gjennomføre trinnene ovenfor, endrer du Apple-ID-passordet ditt. Dette vil ikke fjerne personlig informasjon som er lagret på den gamle enheten, men det hindrer at den nye eieren sletter informasjonen din fra iCloud.
  4. Hvis du bytter til en telefon som ikke er fra Apple, må du avregistrere iMessage
  5. Hvis du bruker Apple Pay, kan du fjerne kreditt- og debetkort fra iCloud.com. Velg Kontoinnstillinger for å se hvilke enheter som bruker Apple Pay, og klikk deretter på enheten. Klikk på Fjern ved siden av Apple Pay.
  6. Fjern den gamle enheten din fra listen over pålitelige enheter.

Les mer

Når du trykker på Slett alt innhold og alle innstillinger, slettes enheten fullstendig, inkludert eventuelle kreditt- eller debetkort du har lagt til for Apple Pay, og all musikk, alle bilder, kontakter og apper. Dette vil også slå av iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center og andre tjenester. Innholdet ditt blir ikke slettet fra iCloud når du sletter enheten.