Gjenopprette iPhone, iPad eller iPod til fabrikkinnstillinger

En gjenoppretting til fabrikkinnstillingene sletter informasjon og innstillinger på iPhone, iPad eller iPod, og den nyeste iOS- eller iPod-programvaren installeres.

Klargjør enheten

1. Sørg for at du har den nyeste versjonen av iTunes på Mac eller PC. Hvis du ikke har tilgang til en datamaskin, og enheten din fortsatt fungerer, kan du tømme og gjenopprette enheten uten en datamaskin.
  2. Hvis du vil lagre informasjonen på iPhone, iPad eller iPod, må du ta en sikkerhetskopi.
  3. Gå til Innstillinger > [ditt navn] > iCloud, trykk på Finn iPhone, og slå av. Finn ut hva kan gjøre hvis enheten ikke slås på. Få hjelp hvis du har glemt sikkerhetskoden.

Gjenopprette enheten til fabrikkinnstillinger

1. Åpne iTunes på Mac eller PC. Hvis du ikke har tilgang til en datamaskin, og enheten din fungerer fortsatt, kan du tømme og gjenopprette enheten uten en datamaskin.
  2. Koble iPhone, iPad eller iPod til datamaskinen med kabelen som fulgte med enheten.
  3. Om du blir bedt om sikkerhetskode på enheten eller får meldingen «Vil du godkjenne maskinen?», følger du trinnene på skjermen. Få hjelp hvis du har glemt sikkerhetskoden.
  4. Marker iPhone, iPad eller iPod når enheten vises i iTunes. Finn ut hva du kan gjøre hvis enheten ikke svarer eller ikke kan slås på. Eller få hjelp hvis enheten din ikke vises i iTunes.
  5. Klikk på Gjenopprett [enhet] i Oversikt-panelet.
  6. Klikk på Gjenopprett igjen for å bekrefte. Deretter sletter iTunes enheten og installerer den nyeste iOS- eller iPod-programvaren.
  7. Når enheten er gjenopprettet til fabrikkinnstillingene, vil den bli omstartet. Nå kan du konfigurere den som en ny enhet.

Få hjelp

Hvis du trenger mer hjelp, kontakter du Apple-kundestøtte.