Gjenopprette iPhone, iPad eller iPod til fabrikkinnstillinger

Gjenoppretting til fabrikkinnstillinger sletter informasjonen og innstillingene på iPhone, iPad eller iPod og installerer den nyeste versjonen av iOS, iPadOS eller iPod-programvaren.

Klargjør enheten

1. Sørg for at Macen eller PC-en er oppdatert. Hvis du bruker iTunes, må du sørge for at du har den nyeste versjonen.
  2. Hvis du vil beholde informasjonen på iPhonen, iPaden eller iPoden, må du opprette en sikkerhetskopi.
  3. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Hvor er?, trykk på Finn iPhone, og slå av funksjonen. Finn ut hva du kan gjøre for en enhet som ikke svarer eller ikke kan slås på. Få hjelp hvis du har glemt sikkerhetskoden din.

Gjenopprette enheten til fabrikkinnstillinger

1. Åpne Finder på Macen eller Apple-enheter-appen på PC-en. Hvis PC-en ikke har Apple-enheter-appen, eller hvis Macen bruker macOS Mojave eller en eldre versjon, åpner du iTunes i stedet. Finn ut hvilken macOS-versjon Macen din bruker.
  2. Koble enheten til datamaskinen.
  3. Om du blir bedt om sikkerhetskode på enheten eller får meldingen «Vil du godkjenne maskinen?», følger du trinnene på skjermen. Få hjelp hvis du har glemt sikkerhetskoden din.
  4. Velg enheten når den vises på datamaskinen. Finn ut hva du kan gjøre hvis iPhone,iPad, elleriPod touch ikke svarer eller ikke kan slås på. Eller få hjelp hvis enheten ikke vises på datamaskinen.
  5. Klikk på Gjenopprett [enhet]*. Hvis du er logget på Hvor er?, må du logge av før du kan klikke på Gjenopprett.
    Et Finder-vindu som viser alternativet for å gjenopprette iPhonen
  6. Klikk på Gjenopprett igjen for å bekrefte. Datamaskinen sletter enheten og installerer den nyeste versjonen av iOS, iPadOS eller iPod-programvaren.

Et Finder-vindu som viser Gjenopprett som det valgte alternativet

Når enheten er gjenopprettet til fabrikkinnstillingene, startes den på nytt.

* Gjenoppretting av en iPhone sletter ikke eSIM. Finn ut hvordan du sletter en eSIM ved behov.

Hvis du ikke har tilgang til en datamaskin

Hvis du ikke har tilgang til en datamaskin og enheten fortsatt fungerer, kan du slette og gjenopprette enheten uten en datamaskin.

Få hjelp