Gjenopprette iPhone, iPad eller iPod til fabrikkinnstillinger

Gjenoppretting til fabrikkinnstillinger sletter informasjonen og innstillingene på iPhone, iPad eller iPod og installerer den nyeste versjonen av iOS, iPadOS eller iPod-programvaren.

Klargjør enheten

1. Sørg for at Macen eller PC-en er oppdatert. Hvis du bruker iTunes, kontroller at du har den nyeste versjonen. Hvis du ikke har tilgang til en datamaskin, men enheten fremdeles virker, kan du slette og gjenopprette enheten uten en datamaskin.
  2. Hvis du vil lagre informasjonen på iPhone, iPad eller iPod, må du ta en sikkerhetskopi.
  3. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud, trykk på Finn iPhone, og slå det av. Finn ut hva kan gjøre hvis enheten ikke svarer eller ikke kan slås på. Få hjelp hvis du har glemt sikkerhetskoden.

Gjenopprette enheten til fabrikkinnstillinger

1. På en Mac med macOS Catalina 10.15 åpner du Finder. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller eldre, eller på en PC, åpner du iTunes.
  2. Koble enheten til datamaskinen.
  3. Om du blir bedt om sikkerhetskode på enheten eller får meldingen «Vil du godkjenne maskinen?», følger du trinnene på skjermen. Få hjelp hvis du har glemt sikkerhetskoden
  4. Velg enheten når den vises på datamaskinen. Finn ut hva kan gjøre hvis enheten ikke svarer eller ikke kan slås på. Eller få hjelp hvis enheten ikke vises på datamaskinen.

5. Klikk på Gjenopprett [enhet]. Hvis du er logget på Hvor er?, må du logge av før du kan klikke på Gjenopprett.
  6. Klikk på Gjenopprett igjen for å bekrefte. Datamaskinen sletter enheten og installerer den nyeste versjonen av iOS, iPadOS eller iPod-programvaren.
  7. Når enheten er gjenopprettet til fabrikkinnstillingene, vil den bli omstartet. Nå kan du konfigurere den som en ny enhet.

Få hjelp

Hvis du trenger mer hjelp, kontakter du Apple-kundestøtte.