Hvis Macen ber deg gi et tilbehør tillatelse til å koble til

Du må gi nytt USB- eller Thunderbolt-tilbehør og nye SD-kort tillatelse til å koble til før du kan bruke dem på en bærbar Mac med Apple-chip.

Når du bruker et nytt eller ukjent USB-tilbehør, Thunderbolt-tilbehør eller SD-kort på en bærbar Mac med Apple-chip med macOS Ventura eller nyere, får du et varsel der du blir bedt om å gi tilbehøret tillatelse til å koble til. Hvis Macen er låst, må du låse den opp før du kan gi tilbehøret tillatelse til å koble til.

Hvis du velger Ikke tillat, vil ikke Macen gjenkjenne tilbehøret eller gi det tilgang til dataene på Macen. Men tilbehøret kan fortsatt lade seg selv eller Macen. Neste gang du bruker tilbehøret blir du bedt om å la det koble til på nytt. Hvis du ikke får noe varsel når du kobler til tilbehør, må du kontrollere at du kjører den nyeste versjonen av macOS, eller kontrollere innstillingene.

Hvis Macen har vært låst i tre eller flere dager, kan det hende du må låse den opp for å bruke et tidligere tillatt tilbehør.

Endre innstillingen for å gi tilbehør tillatelse til å koble til

Som standard ber den bærbare Macen med Apple-chip om at du lar et nytt eller ukjent tilbehør kobles til. Slik endrer du denne innstillingen:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger.

2. Klikk på Personvern og sikkerhet.

3. Rull ned og klikk på hurtigmenyen ved siden av «Tillat tilbehør å koble til», og velg deretter hvilket alternativ du vil ha. Finn ut mer om alternativene.

Endre innstillingen Tillat tilbehør å koble til på den bærbare Mac

Administratorer kan kontrollere denne innstillingen overvåkede bærbare Mac med Apple-chip.

Administrer denne innstillingen ved hjelp av Apple Configurator

Hvis du bruker den bærbare Macen når lokket er lukket

Først må du tillate at en ekstern skjerm, en mus og et tastatur kobles til den bærbare Macen. Deretter kan du bruke Macen med lokket lukket (eller ved hjelp av en dokkingstasjon der du plasserer Macen med lokket lukket), og tillat annet tilbehør å koble til uten å åpne lokket.