Problemer med strøm og oppstart på modulære stasjonære Macer med Apple-chip

Feilsøking ved uregelmessige avslutninger eller ustabilt system

Feilsøking ved oppstartsproblemer

Feilsøking ved manglende strøm

Feilsøking ved uregelmessige avslutninger eller ustabilt system

Identifiser problemer

Les disse artiklene hvis du legger merke til noen av de følgende problemene:

• Uventet avslutning under oppstart

• Uventet avslutning under bruk

• Uventet omstart med en varselmelding

• Ingen responsivitet etter oppstart

• Ingen responsivitet etter vekking fra dvale

• Lav ytelse

Hvis Macen ikke slår seg på

Hvis Macen ikke starter helt opp

Hvis Macen har startet på nytt på grunn av et problem

Bruk sikker modus på Macen

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel, fortsetter du til neste del.

Prøv disse trinnene før du fortsetter å utføre spesifikk feilsøking

1. Noter svarene på disse spørsmålene, og fastslå mulige årsaker til relaterte symptomer:

1. Når slår maskinen seg av? (Er det f.eks. når den har vært på en stund?)

2. Hvor ofte slår den seg av?

3. Hvilke apper kjører på det tidspunktet?

4. Hvordan kan avslutningen reproduseres?

2. Undersøk datamaskinen og se etter tegn til væskesøl. Væskesøl kan medføre kortslutning av interne kretser og gjøre at vifter slutter å fungere.

Kjør manuelle tester og feilsøkingstester

Hvis du ikke fikk løst problemet ved å følge en kundestøtteartikkel eller undersøke potensielle årsaker, kan du kjøre disse feilsøkingstestene og manuelle testene for å gjøre det lettere å isolere årsaken til problemet:

1. Prøv å starte opp i sikker modus for å kontrollere at den kan starte helt opp uten problemer.

2. Kjør feilsøkingsprogrammet Mac Resource Inspector (MRI).

• Merk: Denne testen samler inn feilsøkingsinformasjon og bekrefter at de termiske sensorene måler verdier som er innenfor grensene. Kontroller MRI-resultatene, og se etter eventuelle varsler eller feil knyttet til strøm, vifte eller temperatur.

Åpne datamaskinen og inspiser den

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre feilsøkingstester, kan du se i reparasjonshåndboken for datamaskinen for å finne ut hvordan du kan åpne og inspisere datamaskinen. En del som er skadet eller har havnet på feil sted, kan være årsak til ett av problemene.

1. Følg prosedyrene i reparasjonshåndboken for å åpne datamaskinen.

2. Undersøk interne komponenter og kabinettet for å se etter tegn på fysisk skade eller væskeskade, kontaminering eller forbrente eller formørkede områder.

3. Undersøk området rundt kjøleribben og viftene, og se etter støv og rusk som har bygget seg opp. Bruk en antistatisk støvsuger eller trykkluft for å fjerne støv og rusk forsiktig fra kjøleribben og viftene. Sørg for at alle viftene snurrer fritt og ikke er blokkert.

4. For datamaskiner med interne utvidelsesmuligheter, for eksempel Mac Pro, kan du forenkle problemløsingsprosessen ved å fjerne unødvendige eksterne enheter, interne utvidelseskort og andre valgfrie gjenstander fra datamaskinen du tester. Når du fører datamaskinens konfigurasjon tilbake til en minimumstilstand, blir det lettere å isolere og løse problemer som involverer mangel på strøm, mangel på video og andre oppstartsrelaterte symptomer. Denne metoden bygger systemet gradvis opp fra en minimumskonfigurasjon og kontrollerer den forventede virkemåten for hvert trinn.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.

Skift ut delen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge fremgangsmåten for feilsøking ovenfor, skifter du ut hovedkortet.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.

Feilsøking ved oppstartsproblemer

Identifiser problemer

Les disse artiklene hvis du legger merke til noen av de følgende problemene:

• Datamaskinen starter ikke helt opp når den slås på

• Datamaskinen viser et symbol med et utropstegn (!) i en sirkel

• Datamaskinen er tilsynelatende avslått, men viser tegn til å være på, for eksempel at viften snurrer, eller at statusindikatorlampen lyser

Hvis Macen ikke slår seg på

Hvis Macen ikke starter helt opp

Hvis Macen har startet på nytt på grunn av et problem

Bruk sikker modus på Macen

Hvis Macen viser et utropstegn i en sirkel når den starter opp

Hvis Macen viser Valg med et tannhjulsymbol når den starter opp

Hvis du ikke får startet opp fra macOS-gjenoppretting

Bruk macOS-gjenoppretting på en Mac med Apple-chip

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel, fortsetter du til neste del.

Prøv disse trinnene før du fortsetter å utføre spesifikk feilsøking

1. Undersøk datamaskinen og se etter tegn til væskesøl. Væskesøl kan medføre kortslutning av interne kretser og gjøre at vifter slutter å fungere.

Kjør manuelle tester og feilsøkingstester

Hvis du ikke fikk løst problemet ved å følge en kundestøtteartikkel eller undersøke potensielle årsaker, kan du kjøre disse feilsøkingstestene og manuelle testene for å gjøre det lettere å isolere årsaken til problemet:

1. Fastslå om datamaskinen har strøm, ved å kontrollere om noe av det følgende er tilfellet:

1. Statusindikatorlampen lyser

2. En vifte snurrer

3. En tilkoblet ekstern skjerm virker

If the computer shows no indications of power, refer to troubleshooting no power.

2. Prøv å starte opp i sikker modus for å kontrollere at den kan starte helt opp uten problemer.

3. Koble en kompatibel ekstern skjerm til datamaskinen. Se deretter etter et bilde på den tilkoblede eksterne skjermen.

4. Prøv å starte macOS-gjenoppretting på datamaskinen.

5. Mens maskinen er inne i macOS-gjenoppretting, bruker du Diskverktøy til å verifisere datamaskinens interne oppstartsvolum. Hvis du oppdager feil, bruker du Diskverktøy til å reparere datamaskinens interne oppstartsvolum.

6. Start datamaskinen på nytt, og kontroller at den fullfører oppstartsprosessen. Hvis datamaskinen fortsatt ikke starter helt opp, velger du alternativet Installer macOS i macOS-gjenoppretting for å oppdatere eller installere macOS på nytt.

7. Hvis verken macOS eller macOS-gjenoppretting kan startes på datamaskinen, vises et symbol med et utropstegn i en sirkel. Hvis du ser dette symbolet når du prøver å starte datamaskinen, følger du den anbefalte fremgangsmåten i Hvis Macen viser et utropstegn i en sirkel når den starter opp.

8. Kjør feilsøkingsprogrammet Mac Resource Inspector (MRI).

• Merk: Denne testen samler inn feilsøkingsinformasjon og bekrefter at de termiske sensorene måler verdier som er innenfor grensene. Kontroller MRI-resultatene, og se etter eventuelle varsler eller feil knyttet til strøm, vifte eller temperatur.

Åpne datamaskinen og inspiser den

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre feilsøkingstester, kan du se i reparasjonshåndboken for datamaskinen for å finne ut hvordan du kan åpne og inspisere datamaskinen. En del som er skadet eller har havnet på feil sted, kan være årsak til ett av problemene.

1. Følg prosedyrene i reparasjonshåndboken for å åpne datamaskinen.

2. Undersøk interne komponenter og kabinettet for å se etter tegn på fysisk skade eller væskeskade, kontaminering eller forbrente eller formørkede områder.

3. Undersøk området rundt kjøleribben og viftene, og se etter støv og rusk som har bygget seg opp. Bruk en antistatisk støvsuger eller trykkluft for å fjerne støv og rusk forsiktig fra kjøleribben og viftene. Sørg for at alle viftene snurrer fritt og ikke er blokkert.

4. For datamaskiner med interne utvidelsesmuligheter, for eksempel Mac Pro, kan du forenkle problemløsingsprosessen ved å fjerne unødvendige eksterne enheter, interne utvidelseskort og andre valgfrie gjenstander fra datamaskinen du tester. Når du fører datamaskinens konfigurasjon tilbake til en minimumstilstand, blir det lettere å isolere og løse problemer som involverer mangel på strøm, mangel på video og andre oppstartsrelaterte symptomer. Denne metoden bygger systemet gradvis opp fra en minimumskonfigurasjon og kontrollerer den forventede virkemåten for hvert trinn.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.

Skift ut delen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge fremgangsmåten over, skifter du ut hovedkortet.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.

Feilsøking ved manglende strøm

Identifiser problemer

Les disse artiklene hvis du legger merke til noen av de følgende problemene:

• Datamaskinen slår seg ikke på når du trykker på av/på-knappen

• Det vises ikke noe bilde på en tilkoblet ekstern skjerm

• Statusindikatorlampen lyser ikke

Identifiser Mac mini-modellen din

Identifiser Mac Studio-modellen din

Identifiser Mac Pro-modellen din

Virkemåten til statusindikatorlampen på Mac

Virkemåten til statusindikatorlampen på Mac Pro (2023)

Hvis Macen ikke slår seg på

Hvis Macen ikke starter helt opp

Bruk sikker modus på Macen

Hvis Macen viser et utropstegn i en sirkel når den starter opp

Hvis Macen viser Valg med et tannhjulsymbol når den starter opp

Hvis du ikke får startet opp fra macOS-gjenoppretting

Bruk macOS-gjenoppretting på en Mac med Apple-chip

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel, fortsetter du til neste del.

Prøv disse trinnene før du fortsetter å utføre spesifikk feilsøking

1. Undersøk datamaskinen og se etter tegn til væskesøl. Væskesøl kan medføre kortslutning av interne kretser og gjøre at vifter slutter å fungere.

2. Kontroller at datamaskinen er slått av. Hvis du ikke er sikker på om datamaskinen er på eller av, trykker du på og holder inne av/på-knappen for å slå den av. Vent noen sekunder, og trykk deretter på av/på-knappen igjen for å slå datamaskinen på igjen.

3. Forsikre deg om at strømledningen er funksjonell og ordentlig festet til datamaskinen.

Kjør manuelle tester

Hvis du ikke fikk løst problemet ved å følge en kundestøtteartikkel eller undersøke potensielle årsaker, kan du kjøre disse manuelle testene for å gjøre det lettere å isolere årsaken til problemet:

1. Fastslå om datamaskinen har strøm, ved å kontrollere om noe av det følgende er tilfellet:

1. Statusindikatorlampen lyser

2. En vifte snurrer

3. En tilkoblet ekstern skjerm virker

If the computer shows any indications of power, refer to troubleshooting startup issues.

Åpne datamaskinen og inspiser den

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre feilsøkingstester, kan du se i reparasjonshåndboken for datamaskinen for å finne ut hvordan du kan åpne og inspisere datamaskinen. En del som er skadet eller har havnet på feil sted, kan være årsak til ett av problemene.

1. Følg prosedyrene i reparasjonshåndboken for å åpne datamaskinen.

2. Undersøk interne komponenter og kabinettet for å se etter tegn på fysisk skade eller væskeskade, kontaminering eller forbrente eller formørkede områder.

3. Undersøk området rundt kjøleribben og viftene, og se etter støv og rusk som har bygget seg opp. Bruk en antistatisk støvsuger eller trykkluft for å fjerne støv og rusk forsiktig fra kjøleribben og viftene. Sørg for at alle viftene snurrer fritt og ikke er blokkert.

4. For datamaskiner med interne utvidelsesmuligheter, for eksempel Mac Pro, kan du forenkle problemløsingsprosessen ved å fjerne unødvendige eksterne enheter, interne utvidelseskort og andre valgfrie gjenstander fra datamaskinen du tester. Når du fører datamaskinens konfigurasjon tilbake til en minimumstilstand, blir det lettere å isolere og løse problemer som involverer mangel på strøm, mangel på video og andre oppstartsrelaterte symptomer. Denne metoden bygger systemet gradvis opp fra en minimumskonfigurasjon og kontrollerer den forventede virkemåten for hvert trinn.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.

Skift ut delen

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge de forutgående trinnene, skifter du ut følgende deler én av gangen i rekkefølgen som vises. Når du har skiftet ut den første delen, gjentar du feilsøkingstrinnene for å finne ut om utskifting av en del løser problemet. Hvis det fortsatt ikke er løst, skifter du ut den neste delen.

• Skift ut strømforsyningen.

• Skift ut hovedkortet.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.