Hvis Macen starter opp til Valg med et tannhjulsymbol

Vinduet med oppstartvalgene viser symboler for hver tilgjengelige oppstartsdisk, et tannhjulsymbol merket Valg, og knapper for Slå av og Omstart.

Oppstartsvalg-vinduet

Hvis du bruker en Mac med Apple-chip, vises vinduet med oppstartsvalg når du slår på Macen og fortsetter å holde inne av/på-knappen.

Dette kan du gjøre inne på oppstartsvalgene:

• Velg en startdisk, for eksempel Macintosh HD, som er disken som Macen starter fra som standard. Klikk deretter Fortsett for å starte fra den disken.

• Velg Valg, og klikk deretter på Fortsett for å åpne macOS-gjenoppretting. Derfra kan du installere macOS på nytt, bruke Diskverktøy til å reparere disken eller slette disken med mer.

• Klikk Slå av eller Omstart.

Disse skjulte funksjonene er også tilgjengelige inne på oppstartsvalgene:

• Velg en oppstartsdisk, for eksempel Macintosh HD, og hold inne Skift-tasten mens du klikker på «Fortsett i sikkermodus». Lær om sikker-modus.

• Trykk og hold inne Kommando (⌘)-D for å åpne Apple-diagnostikk.