Veiligheidsfuncties van iPhone en Apple Watch

Lees hier hoe je je iPhone en Apple Watch gebruikt om hulp te krijgen in een noodgeval.

Hoe je een noodoproep plaatst

Ongelukdetectie gebruiken op een iPhone of Apple Watch

Ongelukdetectie op een iPhone en Apple Watch is ontwikkeld om te detecteren wanneer je bij een ernstig auto-ongeluk betrokken bent geraakt. Er kan dan een nooddienst worden gewaarschuwd.

Houd twee knoppen op de iPhone tegelijk ingedrukt

1. Houd de zijknop en een van de volumeknoppen tegelijk ingedrukt tot de schuifknop 'Noodmelding' wordt weergegeven.
  2. Versleep de schuifknop 'Noodoproep' om de hulpdiensten te bellen.

Meer informatie over Noodoproep op iPhone

De zijknop van de Apple Watch ingedrukt houden

1. Houd de zijknop ingedrukt tot de schuifknop 'Noodoproep' wordt weergegeven.
  2. Versleep de schuifknop 'Noodoproep' om de hulpdiensten te bellen.

Meer informatie over Noodoproep op Apple Watch

Een vergrendelde iPhone gebruiken in een noodsituatie

Als je een iPhone van iemand anders gebruikt, kun je een noodoproep plaatsen of de medische ID van de eigenaar bekijken zonder de telefoon te ontgrendelen. Wanneer het toegangsscherm wordt weergegeven, veeg je omhoog vanaf de onderrand van de iPhone of druk je op de thuisknop. Tik op 'Noodgeval' en plaats de oproep of tik op 'Medische ID'.

Meer veiligheidsvoorzieningen

Automatisch hulp krijgen met valdetectie

Apple Watch Series 4 en nieuwer kunnen je helpen een noodoproep te plaatsen wanneer je hard ten val bent gekomen. En als je je niet kunt bewegen, kan Apple Watch automatisch de noodhulpdiensten bellen en vervolgens een sms met jouw locatie naar je SOS-contactpersonen versturen.

Meer informatie over valdetectie op Apple Watch

Je medische ID configureren voor noodhulpverleners

Noodhulpverleners kunnen je belangrijke medische gegevens, zoals allergieën, medische aandoeningen en SOS-contactpersonen, weergeven zonder je iPhone of Apple Watch te ontgrendelen. Zorg dat je informatie correct en actueel is.

Meer informatie over het configureren van je medische ID

Bellen vanaf een iPad of Mac

Met bellen via wifi kun je contact opnemen met noodhulpdiensten op andere apparaten. Lees hoe je bellen via wifi configureert op een iPad of op een Mac.

Veiligheidsmeldingen ontvangen

Je iPhone en Apple Watch brengen je op de hoogte wanneer er een melding voor noodsituaties, voor openbare veiligheid of een andere overheidsmelding is uitgegeven.