Een noodoproep plaatsen vanaf een vergrendelde iPhone

Ook als een iPhone vergrendeld is, kun je deze gebruiken om een noodoproep te plaatsen en te controleren of er een medische ID op staat. Een medische ID geeft noodhulpverleners toegang tot belangrijke medische gegevens.

Een noodoproep plaatsen

1. Ga naar het toegangsscherm en tik op 'Noodgeval'.

2. Plaats de oproep.

ios-16-iphone-13-pro-toegangsscherm-noodoproep-plaatsen

Controleren of er een medische ID is

Als iemand hulp nodig heeft en niet reageert, kun je op de iPhone van diegene kijken of er een medische ID op staat. De medische ID bevat informatie over de persoon die van belang kan zijn in een noodsituatie, onder andere over allergieën of andere aandoeningen en wie er moet worden gewaarschuwd. Medische ID's kunnen automatisch worden gedeeld met hulpverleners tijdens een noodoproep.* Lees meer over hoe je een medische ID configureert in de Gezondheid-app.

Als de iPhone vergrendeld is, ga je naar het toegangsscherm en tik je op 'Noodgeval' > 'Medische ID'. Als de iPhone niet vergrendeld is, open je de Gezondheid-app en tik je op het tabblad 'Medische ID'.

* Alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Meer functies voor noodsituaties

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.