macOS High Sierra

iCloud-sleutelhanger configureren

Via iCloud-sleutelhanger worden de inloggegevens voor websites en de creditcardgegevens die je in Safari automatisch laat invullen, alsook de gegevens voor de wifinetwerken die je gebruikt, op al je Mac-computers (OS X versie 10.9 of hoger) en iOS-apparaten (iOS 7.0.3 of hoger) up-to-date gehouden.

In iCloud-sleutelhanger worden ook accountinstellingen bewaard, waardoor je Facebook-, Twitter-, LinkedIn- en andere socialemedia-accounts automatisch kunnen worden toegevoegd aan een andere Mac wanneer je op die Mac bij iCloud inlogt. Ook Exchange-, Google- en andere internetaccounts die je gebruikt met Mail, Contacten, Agenda, Herinneringen, Notities en Berichten kunnen op die manier automatisch worden toegevoegd.

Alles wat in iCloud-sleutelhanger wordt bewaard, is veilig. De gegevens worden beschermd met codering die aan de industrienorm voldoet. Bovendien kan je iCloud-sleutelhanger alleen met jouw uitdrukkelijke toestemming op een andere Mac of een ander iOS-apparaat worden geconfigureerd.

iCloud-sleutelhanger configureren op je Mac

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

2. Selecteer 'Sleutelhanger' en volg de instructies op het scherm.

Als je nog niet bent ingelogd bij iCloud, moet je iCloud configureren voordat je de voorziening Sleutelhanger kunt selecteren.

Een apparaat toegang geven tot iCloud-sleutelhanger

Als je iCloud op deze Mac hebt geconfigureerd en het vervolgens op een ander apparaat configureert, krijg je op deze Mac mogelijk een melding dat het andere apparaat je account wil gebruiken. Volg de onderstaande stappen om toestemming te geven.

Je ontvangt geen melding en volgt de onderstaande stappen niet als voor je Apple ID twee-factor-authenticatie wordt gebruikt. Als je iCloud-sleutelhanger op een ander apparaat configureert, hoef je in plaats daarvan alleen het wachtwoord of de toegangscode in te voeren voor een Mac of iOS-apparaat waarop je iCloud-sleutelhanger al hebt geconfigureerd om het nieuwe apparaat toegang te geven tot je iCloud-gegevens.

1. Voer een van de volgende stappen uit:

• Klik in de melding op 'Ga door'.

Een melding waarin het apparaat om goedkeuring vraagt voor iCloud-sleutelhanger.
    • Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'. Klik in het voorkeurenpaneel 'iCloud' op 'Opties' rechts van 'Sleutelhanger' en klik vervolgens op 'Details'.

Dialoogvenster met de opties van iCloud-sleutelhanger, met de naam van het apparaat dat om goedkeuring vraagt en de knop 'Details' ernaast.
  2. Typ in het dialoogvenster dat verschijnt je Apple ID en wachtwoord die je voor iCloud gebruikt en klik op 'Sta toe'.

Bepalen hoe nieuwe apparaten kunnen worden goedgekeurd

Als er een knop 'Opties' wordt weergegeven naast 'Sleutelhanger' in het voorkeurenpaneel 'iCloud', kun je instellen of je iCloud-beveiligingscode mag worden gebruikt om het gebruik van iCloud-sleutelhanger op nieuwe apparaten te autoriseren. Je kunt ook de iCloud-beveiligingscode wijzigen of het telefoonnummer dat wordt gebruikt om je identiteit te controleren nadat je de iCloud-beveiligingscode hebt gebruikt.

Als er geen knop 'Opties' wordt weergegeven naast 'Sleutelhanger' in het voorkeurenpaneel 'iCloud' (terwijl 'Sleutelhanger' is ingeschakeld), kun je geen iCloud-beveiligingscode gebruiken. Als je iCloud op een nieuw apparaat configureert, hoef je in plaats daarvan alleen het wachtwoord of de toegangscode in te voeren van een Mac of iOS-apparaat waarop je iCloud al hebt geconfigureerd om het nieuwe apparaat toegang te geven tot je iCloud-gegevens. In dit geval is je Apple ID geconfigureerd voor twee-factor-authenticatie en hoef je deze stappen niet uit te voeren.

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

2. Zorg ervoor dat Sleutelhanger is ingeschakeld en je Mac is goedgekeurd.

3. Klik op 'Opties' naast 'Sleutelhanger' en breng wijzigingen aan in het dialoogvenster dat verschijnt.

Dialoogvenster met de opties van iCloud-sleutelhanger, met de optie 'Sta toestemming met beveiligingscode toe' geselecteerd, de knop om de beveiligingscode te wijzigen en velden om het controlenummer te wijzigen.

Raadpleeg "Beveiliging" in het gedeelte "Algemene informatie" van de gebruikershandleiding voor de iPhone, iPad of iPod touch voor informatie over het configureren van iCloud-sleutelhanger op je iOS-apparaat.

Als je creditcardgegevens of namen en wachtwoorden van accounts verwijdert in Safari (of via Sleutelhangertoegang), worden deze gegevens ook verwijderd uit je macOS-sleutelhanger en je iCloud-sleutelhanger.