macOS High Sierra

Het paneel 'Berichtgeving' in Systeemvoorkeuren

In het voorkeurenpaneel 'Berichtgeving' kun je aangeven wanneer je niet door meldingen wilt worden gestoord, en kun je weergaveopties instellen voor meldingen in programma's en in het berichtencentrum.

Je opent het voorkeurenpaneel door Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' te kiezen en vervolgens op 'Berichtgeving' te klikken. Selecteer 'Niet storen' of een programma aan de linkerkant, en bekijk of wijzig vervolgens de instellingen aan de rechterkant.

Open het paneel 'Berichtgeving' in Systeemvoorkeuren

Niet storen

Je kunt opgeven dat je geen meldingen wilt krijgen in de tijd die je opgeeft, in de tijd dat het beeldscherm in de sluimerstand staat of in de tijd dat je het scherm op een projector weergeeft.

Schakel de aankruisvakken in als je wel meldingen voor oproepen wilt ontvangen terwijl 'Niet storen' is ingeschakeld.

Opmerking: Je kunt meldingen snel tot middernacht pauzeren door op het Berichtencentrum-symbool  in de menubalk te klikken, omlaag te vegen en 'Niet storen' in te schakelen.

[programma]-meldingsstijl

Selecteer een stijl voor de meldingen van het programma:

• Geen: Berichten verschijnen niet op het scherm.

• Banners: Berichten verschijnen op het scherm en verdwijnen na enige tijd.

• Meldingen: Berichten blijven zichtbaar op het scherm totdat je ze handmatig sluit.

Toon meldingen op vergrendeld scherm

Als je je Mac uit de sluimerstand haalt, zie je in het inlogvenster de programmameldingen die zijn binnengekomen terwijl de sluimerstand actief was.

Toon voorvertoning bericht (alleen beschikbaar voor bepaalde programma's, zoals Mail en Berichten)

Schakel deze optie in als je in berichtmeldingen een voorvertoning van het bericht wilt zien. Als je bijvoorbeeld een e-mail ontvangt, zie je in de melding van Mail een voorvertoning van de e-mail.

Als je hebt ingesteld dat meldingen op het toegangsscherm worden weergegeven, kun je aangeven wanneer de voorvertoning te zien is.

• indien ontgrendeld: Je ziet alleen een voorvertoning van berichten als je bent ingelogd bij je gebruikersaccount.

• altijd: Voorvertoningen van berichten worden altijd weergegeven (zelfs in het inlogvenster).

Toon in berichtencentrum

Schakel deze optie in als je recente meldingen van het programma in het berichtencentrum wilt bekijken. Meldingen ouder dan zeven dagen worden niet weergegeven.

Badge-appsymbool

Schakel deze optie in als je het aantal meldingen voor een programma wilt zien op het programmasymbool in het Dock.

Speel geluid af bij meldingen

Hiermee stel je in dat het programma een geluid afspeelt bij een melding.

Sorteervolgorde berichtencentrum

Geef aan hoe meldingen worden gesorteerd in het berichtencentrum:

• Recent: Meldingen worden gesorteerd op tijdstip, met de meest recent ontvangen melding bovenaan. Meldingen ouder dan zeven dagen worden niet weergegeven.

• Recent per programma: Meldingen worden gegroepeerd op programma, waarbij het programma met de meest recente melding bovenaan staat.

• Handmatig per programma: Meldingen worden gegroepeerd op programma, waarbij de programma's worden gesorteerd op basis van de volgorde waarin ze worden vermeld in het paneel 'Berichtgeving' in Systeemvoorkeuren. Je kunt de volgorde van programma's wijzigen in de lijst door ze naar een andere positie te slepen.