macOS High Sierra

Documenten en downloads openen uit stapels

Een stapel is een snelkoppeling in het Dock die naar een map wijst. Hiermee krijg je snel, rechtstreeks toegang tot bestanden in een map. Een stapel kan alles bevatten wat je in een map kunt bewaren. Wanneer je op een stapel klikt, springt de stapel open. Je kunt onderdelen naar en uit stapels slepen, net als bij gewone mappen.

Het Dock bevat standaard de stapel 'Downloads', zodat je snel toegang hebt tot onderdelen die je van het internet downloadt, onderdelen die je als bijlagen ontvangt of onderdelen die je via AirDrop accepteert.

Een voorbeeld van een stapel in het Dock.
  • Een stapel openen: Klik op de stapel in het Dock.

• Een bestand in een stapel openen: Klik op het bestand in de geopende stapel.

• De bijbehorende map openen: Klik op 'Open in Finder'.

• De voorkeuren van een stapel wijzigen: Klik op de stapel terwijl je de Control-toets ingedrukt houdt en geef vervolgens aan hoe je bestanden wilt sorteren, of de stapel eruit moet zien als een map of een stapel en hoe onderdelen in de stapel worden weergegeven.

• Een stapel toevoegen: Sleep een map rechts van de scheidingslijn in het Dock.

De scheidingslijn tussen programma's en bestanden/mappen in het Dock.