macOS High Sierra

Een gedeelde map gebruiken met Time Machine

Je kunt een gedeelde map gebruiken als doellocatie voor Time Machine-reservekopieën.

Een gedeelde Time Machine-reservekopiemap configureren

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen'.

2. Schakel het aankruisvak 'Bestandsdeling' in.

3. Klik op de knop met het plusteken  onder aan de lijst 'Gedeelde mappen'.

4. Ga naar de map die je voor het delen wilt gebruiken, selecteer die map en klik op 'Voeg toe'.

5. Selecteer de naam van de gedeelde map, klik op 'Opties' en controleer vervolgens of 'Deel bestanden en mappen via SMB' is ingeschakeld en 'Deel bestanden en mappen via AFP' is uitgeschakeld.

6. Houd de Control-toets ingedrukt, klik op de naam van de map en kies 'Geavanceerde opties'.

7. Selecteer 'Deel als doellocatie voor Time Machine-reservekopieën'.

8. Selecteer eventueel 'Beperk reservekopieën tot' en geef een grootte op.

9. Klik op 'OK'.