
Gedeelde albums maken in Foto's op iCloud.com
Je kunt Gedeelde albums gebruiken om foto's en video's te delen met de personen die jij kiest en zij kunnen hun eigen foto's, video's en opmerkingen toevoegen.
Voor instellingen-instructies raadpleeg je Gedeelde albums in iCloud configureren op al je apparaten. Om een album aan te maken dat niet wordt gedeeld, raadpleeg Foto's en video's in albums organiseren.
Opmerking: Niet alle functies zijn in alle landen of regio’s beschikbaar.
Een gedeeld album aanmaken
Ga naar icloud.com/photos en log vervolgens in bij je Apple Account (indien nodig).
Selecteer in de navigatiebalk 'Gedeelde albums' en selecteer
.Typ een naam voor het nieuwe album en voer een of meer van de volgende handelingen uit:
Kiezen wie toegang heeft: Selecteer 'Personen die je kiest' of 'Iedereen met de link'. Als je 'Personen die je kiest' selecteert, kun je 'Toegangsverzoeken' inschakelen.
Het album tijdelijk maken: Schakel 'Maak album tijdelijk' in om het album na 30 dagen te laten vervallen. Foto's en video's in je tijdelijke album die niet in je fotobibliotheek zijn bewaard, worden na deze periode verwijderd.
Tijdelijke albums tellen niet mee voor je iCloud-opslag.
Selecteer 'Maak aan'.
Delen beheren voor een album
Als je de maker bent van een gedeeld album, dan beheer jij wie toegang heeft tot het album.
Ga naar icloud.com/photos en log vervolgens in bij je Apple Account (indien nodig).
Selecteer in de navigatiekolom 'Gedeelde albums'.
Tik of houd de muisaanwijzer op een gedeeld album, selecteer
en kies 'Beheer gedeeld album'.Als je deelnemers en toegangsopties ziet, voer je een of meer van de volgende handelingen uit:
Toegang voor een deelnemer bijwerken: Tik of houd de aanwijzer op de naam van een deelnemer, selecteer
en kies een optie.Een deelnemer verwijderen: Tik of houd de aanwijzer op de naam van een deelnemer, selecteer
en kies 'Deelnemer verwijderen'.Wijzigen wie toegang heeft: Selecteer 'Personen die je kiest' of 'Iedereen met de link'. Als je 'Personen die je kiest' selecteert, kun je 'Toegangsverzoeken' inschakelen.
Toegangsverzoeken goedkeuren of afwijzen: Selecteer onder 'Verzoeken' een optie naast de naam van de deelnemer.
Een persoon uitnodigen om deel te nemen: Selecteer 'Deelnemer uitnodigen', selecteer 'Maak link aan', kopieer de eenmalige link en deel deze. Maak een nieuwe link aan om meer personen uit te nodigen.
Ongebruikte gedeelde links deactiveren: Als je een link deelt, maar niet langer wilt dat de deelnemer zich voor het album aanmeldt, selecteer je
en kies je 'Verwijder ongebruikte deellinks'.
Als je 'Abonnees kunnen berichten plaatsen' ziet, voer je een of meer van de volgende handelingen uit:
Personen die je uitnodigt toestaan om aan dit album toe te voegen: Schakel 'Abonnees kunnen posten' in.
Iedereen toestaan om het album op iCloud.com te bekijken: Schakel 'Openbare website' in.
Tip: Als 'Openbare website' is ingeschakeld, kun je 'Kopieer' selecteren om de link te kopiëren en deze naar personen te sturen.
Meer personen uitnodigen: selecteer
, voer een of meer e-mailadressen in en selecteer 'Nodig uit'.Een abonnee verwijderen: selecteer
naast de naam van de abonnee.
Je abonneren op een gedeeld album
Selecteer de link die je hebt ontvangen en selecteer vervolgens 'Meld mij aan'. Mogelijk moet je om toegang vragen, je e‑mailadres verstrekken of inloggen bij je Apple Account.
Als je je via e‑mail aanmeldt en het album in je account wilt bewaren, log je in bij je Apple Account.
Een gedeeld album verwijderen of verlaten
Als je de maker van een gedeeld album bent, kun je het album verwijderen. Als je deelnemer bent, kun je het album verlaten.
Ga naar icloud.com/photos en log vervolgens in bij je Apple Account (indien nodig).
Selecteer in de navigatiekolom 'Gedeelde albums'.
Tik of houd de aanwijzer op een gedeeld album en selecteer
.Selecteer 'Beheer gedeeld album' en kies een van de volgende opties:
Verwijder gedeeld album: Het album wordt automatisch van al je apparaten en de apparaten van de deelnemers verwijderd.
WAARSCHUWING: Als je een gedeeld album verwijdert, worden alle foto's erin verwijderd. Bewaar alle foto's die je wilt behouden voordat je verdergaat.
Verlaat gedeeld album: Het album wordt alleen automatisch van jouw apparaat verwijderd.
Nadat je een gedeeld album hebt aangemaakt, kun je foto's en video's uploaden.