De app Weer en de weersymbolen op de iPhone en iPod touch

Lees hier hoe je met de app Weer op de iPhone de weersverwachting voor je huidige locatie en andere plaatsen kunt bekijken.

In de app Weer in iOS kun je de weersverwachting zoeken op plaatsnaam, postcode en luchthavencode. Ook kun je een lijst met locaties maken waarvoor je het weerbericht wilt bijhouden, en de volgorde van deze locaties wijzigen.

De app Weer gebruiken

Tik op de app om deze te openen. Veeg onder de dag van links naar rechts om de weersomstandigheden per uur te bekijken. Je kunt ook omlaag scrollen voor meer informatie, zoals het weekoverzicht of de kans op regen.

Voor informatie over een andere locatie veeg je naar links of tik je op  om de lijst met locaties te bekijken. Als je wilt schakelen tussen Fahrenheit en Celsius, scrol je naar de onderkant van de lijst en tik je op .

De weerinformatie in de app Weer is afkomstig van The Weather Channel. Als je problemen ondervindt met het opvragen van nauwkeurige weerinformatie, tik je op het symbool linksonder om direct naar de bron ervan te gaan.

Locaties toevoegen en verwijderen en de volgorde ervan wijzigen

Een locatie aan de lijst toevoegen:

1. Tik op  en tik vervolgens op .
  2. Voer de plaatsnaam, postcode of luchthavencode in.
  3. Tik op de locatie zodra je deze ziet.

Als je een locatie uit de lijst wilt verwijderen, veeg je naar links over de locatie en tik je op 'Verwijder'. Als je de volgorde van locaties in de lijst wilt wijzen, houd je je vinger op de locatie en sleep je deze omhoog of omlaag naar de gewenste positie.

Een overzicht van weersymbolen

Met de weersymbolen worden uiteenlopende weersomstandigheden aangegeven, zoals regen of wind. Hieronder vind je een aantal weersymbolen met de betekenis ervan.

Zon op

Zon onder

Helder

Halfbewolkt

Warm

Stof

Nevel

Zwaar bewolkt

Mist

Wind

Bewolkt

Onweersbuien

Regenbuien

Zware regenbuien

Motregen

Hagel/regen

Orkaan

Tornado

Sneeuw

Verspreide sneeuwbuien

Zware sneeuwbuien/ijzel

Sneeuwstorm

Lage temperaturen

Bewolkt

Helder