Afdrukken vanaf je Mac

Afbeeldingen en andere documenten afdrukken op een aangesloten printer

Een document afdrukken

1. Open het item dat je wilt afdrukken.
  2. Selecteer 'Druk af' in het Archief-menu of druk op Command (⌘)-P.
    Afdrukvenster
  3. Kies je printer in het venstermenu 'Printer'.
    Het kan even duren voordat je printer wordt weergegeven. Als de printer niet verschijnt, vind je hier hulp bij het oplossen van printerproblemen.
  4. Wijzig (indien nodig) de getoonde afdrukopties. Deze opties verschillen per printer en per app van waaruit je afdrukt. Opties voor afdrukken in zwart-wit, dubbelzijdig afdrukken en afdrukken op verschillende papierformaten of afdrukmaterialen zijn allemaal afhankelijk van de printer en de app die je gebruikt. Klik op 'Toon details' voor meer opties, of op 'Verberg details' voor minder.
  5. Klik op 'Druk af' om de afdruktaak naar de afdrukwachtrij te sturen.

Afdruktaken beheren

Nadat je op 'Druk af' hebt gedrukt, wordt de afdruktaak in de wachtrij gezet. De taak wordt dan automatisch doorgestuurd naar de printer. Je opent de afdrukwachtrij als volgt:

• Klik op het symbool van je printer in het Dock. Het printersymbool wordt weergegeven wanneer de afdrukwachtrij taken bevat.
  • Je kunt ook gaan naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' gaan en vervolgens klikken op 'Printers en scanners'. Selecteer je printer in de lijst en klik vervolgens op 'Open afdrukwachtrij'.

Afdrukwachtrij

In de afdrukwachtrij kun je het volgende doen:

• Statusberichten bekijken over je printer, bijvoorbeeld 'De printer is niet aangesloten'
  • Taken bekijken die worden verwerkt, die in de wachtrij staan of die niet kunnen worden afgedrukt vanwege een probleem met de printer of de verbinding
  • Taken pauzeren, hervatten of verwijderen
  • Instellingen en andere informatie over je printer bekijken, zoals de naam van de printer en de inktniveaus
  • Een voorbeeld van het document bekijken door er dubbel op te klikken of door het te selecteren en op de spatiebalk te drukken

Meer informatie

Klik op het vraagteken in het venster 'Druk af' of in het voorkeurenpaneel 'Printers en scanners' voor meer informatie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.