De werking van Power Nap op een Mac

Met Power Nap kan de Mac nuttige activiteiten uitvoeren terwijl de sluimerstand is geactiveerd.

Wat doet Power Nap?

Als de Mac Power Nap ondersteunt, kunnen deze activiteiten worden uitgevoerd wanneer de Mac zich in de sluimerstand bevindt:

• Mail ontvangt nieuwe berichten.
  • Contacten wordt bijgewerkt met wijzigingen die u op andere apparaten aanbrengt.
  • Agenda ontvangt nieuwe uitnodigingen en agenda-updates.
  • Herinneringen wordt bijgewerkt met wijzigingen die u op andere apparaten aanbrengt.
  • Notities wordt bijgewerkt met wijzigingen die u op andere apparaten aanbrengt.
  • Documenten in iCloud worden bijgewerkt met wijzigingen die u op andere apparaten aanbrengt.
  • Fotostream wordt bijgewerkt met wijzigingen die u op andere apparaten aanbrengt.
  • 'Zoek mijn Mac' werkt de locatie van de Mac bij zodat u deze kunt vinden wanneer de sluimerstand is geactiveerd.
  • VPN op aanvraag blijft werken zodat uw zakelijke e-mail veilig wordt bijgewerkt. (Power Nap ondersteunt VPN-verbindingen die een certificaat gebruiken voor de identiteitscontrole en niet VPN-verbindingen die een wachtwoord vereisen.)
  • Mobile Device Management kan de Mac op afstand vergrendelen en wissen.

En deze activiteiten kunnen worden uitgevoerd wanneer de Mac zich in sluimerstand bevindt en is aangesloten op een stopcontact:

• Software-updates worden gedownload..
  • Items uit de Mac App Store (inclusief software-updates) worden op de achtergrond gedownload.
  • Time Machine maakt reservekopieën.
  • Spotlight indexeert inhoud.
  • De inhoud van Helpcentrum wordt bijgewerkt.
  • Draadloze basisstations kunnen de Mac uit de sluimerstand halen via 'Activeer bij draadloze verbinding'.

Tijdens Power Nap speelt de Mac geen geluiden af, ook niet die van de functie 'Speel geluid af' of 'Verstuur bericht' van Zoek mijn Mac.

Als de Mac een harde schijf (HDD) of een Fusion drive heeft, hoort u de schijf mogelijk geluid maken wanneer deze tijdens een Power Nap-update begint te draaien, actief is en weer wordt uitgeschakeld. U kunt Power Nap uitschakelen.

Wanneer Power Nap is ingeschakeld, kan de computer warm aanvoelen, zelfs als deze zich in de sluimerstand bevindt. Als de temperatuur een bepaalde waarde overschrijdt, worden de activiteiten van Power Nap uitgesteld zodat de Mac niet oververhit raakt. Wanneer de Mac uit de sluimerstand wordt gehaald, kunt u er direct mee aan de slag gaan.

Welke Mac-computers kunnen Power Nap gebruiken?

Op de volgende Mac-modellen kunt u Power Nap gebruiken:

• MacBook (begin 2015 en nieuwer)
  • MacBook Air (eind 2010 en nieuwer)
    OS X Mountain Lion v10.8.2 of hoger vereist
  • MacBook Pro (alle modellen met Retina-display)
  • Mac mini (eind 2012 en nieuwer)
  • iMac (eind 2012 en nieuwer)
  • Mac Pro (eind 2013)

Power Nap in- of uitschakelen

De instelling voor Power Nap vindt u in het paneel 'Energiestand' in Systeemvoorkeuren.

Desktopcomputers
Kies in het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Energiestand'. Gebruik het aankruisvak 'Schakel Power Nap in' om Power Nap in of uit te schakelen. Als de Mac flash-opslag gebruikt (behalve Fusion Drive), is de instelling standaard ingeschakeld.

'Energiestand' op desktopcomputers

Notebook-computers
Kies in het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Energiestand'.

• Klik op de tab 'Batterij' en gebruik het aankruisvak 'Schakel Power Nap in bij gebruik van batterij' om aan te geven of de Mac Power Nap moet gebruiken wanneer de batterij wordt gebruikt. De standaardinstelling is uit.
  • Klik op het tabblad 'Lichtnetadapter' en gebruik het aankruisvak 'Schakel Power Nap in als lichtnetadapter is aangesloten' om te bepalen of de Mac Power Nap gebruikt wanneer deze op een stopcontact is aangesloten. De standaardinstelling is aan.

'Energiestand' bij notebook-computers

Meer informatie

Power Nap is van invloed op de status van de batterij

Het jaar waarin de notebook op de markt kwam, bepaalt hoe Power Nap van invloed is op de status van de batterij.

Computers met het jaar 2013 of later in de naam van het model gebruiken Power Nap tot de batterij leeg is. Computers met het jaar 2012 of vroeger in de naam van het model stellen Power Nap uit als de batterij 30 procent of minder is geladen. Power Nap wordt hervat wanneer u de computer op een stroombron aansluit.

Voor een langere gebruiksduur van de batterij terwijl Power Nap wordt gebruikt, koppelt u alle USB-, Thunderbolt- of FireWire-apparaten los die stroom van de computer kunnen verbruiken. Lees meer over het maximaliseren van de gebruiksduur van de batterij.

Power Nap controleert op specifieke intervallen op updates
Wanneer de computer niet op een stroombron is aangesloten, besteedt Power Nap per cyclus slechts enkele minuten aan communicatie en het overdragen van gegevens. Wanneer de computer op een stroombron is aangesloten, vinden de communicatie en de gegevensoverdracht continu plaats.

• Mail, Notities, Contacten, Agenda, Herinneringen, Fotostream, Zoek mijn Mac en iCloud-documenten worden elk uur gecontroleerd. Als u tijdens Power Nap updates wilt ontvangen, moeten Mail en Notities geopend zijn voordat de Mac in de sluimerstand gaat.
  • Elk uur wordt geprobeerd een reservekopie te maken met Time Machine totdat er een wordt voltooid.
  • Op software-updates wordt dagelijks gecontroleerd.
  • Op Mac App Store-downloads wordt een keer per week gecontroleerd.