Meerdere beeldschermen gebruiken met Windows op een Mac Pro (eind 2013)

U kunt meerdere beeldschermen aansluiten op de Thunderbolt-, Mini DisplayPort- en HDMI-poorten van een Mac Pro (eind 2013) en deze dan gebruiken wanneer de Mac in Microsoft Windows is opgestart.

Beeldschermen aansluiten op de Mac Pro (eind 2013)

U kunt tot wel zes beeldschermen op een Mac Pro (eind 2013) aansluiten via Thunderbolt, Mini DisplayPort en HDMI. U kunt deze beeldschermen gebruiken wanneer de Mac is opgestart vanaf OS X of vanaf Windows 8.1 of hoger met behulp van Boot Camp.

Elk aangesloten beeldscherm maakt deel uit van een ingebouwde ‘bus’ van de Mac Pro. Wanneer u meerdere beeldschermen met de Mac Pro gebruikt, moeten sommige beeldschermen op specifieke poorten zijn aangesloten. Gebruik de richtlijnen hieronder om er zeker van te zijn dat u de beeldschermen naar behoren aansluit.

U kunt de volgende apparaten aansluiten:

• Zes Apple LED Cinema Displays (27-inch) of beeldschermen van andere fabrikanten via Thunderbolt. Voor het beste resultaat sluit u indien mogelijk de beeldschermen aan op verschillende Thunderbolt-bussen.
  • Drie Apple Thunderbolt Displays (27-inch). Sluit maar één beeldscherm aan op elke Thunderbolt-bus. U kunt ook nog drie LED Cinema Displays (27-inch) of beeldschermen van andere fabrikanten aansluiten, één per Thunderbolt-bus, voor een totaal van zes beeldschermen.
  • Twee Apple Thunderbolt Displays (op Thunderbolt-bussen 1 en 2) en één 4K Ultra hdtv via HDMI.
  • Twee 4K-beeldschermen (op Thunderbolt-bussen 1 en 2) en één 4K Ultra hdtv via HDMI).

DVI-beeldschermen

U kunt DVI-beeldschermen aansluiten met de juiste adapter. Gebruik maximaal twee DVI-beeldschermen (of andere apparaten met TMDS-signalen) tegelijk met de Mac Pro. Gebruik maar één DVI-beeldscherm als u ook een HDMI-apparaat gebruikt.

4K-beeldschermen

U kunt dezelfde 4K-beeldschermen en Ultra hdtv’s gebruiken op een Mac Pro in Windows die met OS X werken. Sommige Windows-programma’s geven bij een verversingsfrequentie van 60 Hz mogelijk maar de helft van het beeld weer op een 4K-beeldscherm. Wijzig via de ingebouwde regelaars de instellingen van het 4K-beeldscherm in 30 Hz om deze programma’s op het volledige scherm weer te geven.

Als een beeldscherm niet werkt

Als u op een aangesloten beeldscherm geen beeld ziet, probeert u de Thunderbolt-, HDMI- of Mini DisplayPort-kabel of -adapter bij de Mac Pro los te koppelen en opnieuw aan te sluiten. Als u nog steeds geen beeld ziet, installeert u de Boot Camp-ondersteuningssoftware opnieuw

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.