Adapters voor de Thunderbolt 3-poort of USB-C-poort op uw Mac of iPad Pro

Als de kabel van uw externe apparaat niet kan worden aangesloten op de Thunderbolt 3- of USB-C-poort op uw Mac of iPad Pro, hebt u misschien een adapter nodig.

De in dit artikel vermelde adapters en kabels werken met deze Mac-computers en iPad Pro-apparaten:

Als u de juiste kabel of adapter voor uw Mac of iPad Pro wilt vinden, kunt u de onderstaande informatie gebruiken om de connector aan het uiteinde van de kabel afkomstig van uw beeldscherm, harde schijf, camera, hub of ander apparaat te identificeren. Controleer het uiteinde dat bedoeld is om op uw Mac of iPad Pro aan te sluiten.

Thunderbolt 3  Thunderbolt-symbool

Als u een Apple Thunderbolt 3-kabel of een andere Thunderbolt 3-kabel gebruikt om uw beeldscherm of een ander apparaat aan te sluiten, werkt die zonder adapter op de Mac.

Het Apple Pro Display XDR en LG UltraFine 5K-display maken gebruik van Thunderbolt 3.

USB-C  USB-symbool

Als u een mophie USB-C-kabel met USB-C-connector of andere USB-C-kabel gebruikt met uw apparaat, kan die zonder adapter op uw Mac of iPad Pro worden aangesloten.

Het LG UltraFine 4K-display maakt gebruik van USB-C.

USB-A  USB-symbool

Als u voor uw apparaat een USB-A-kabel gebruikt, gebruikt u de Apple USB-C-naar-USB-adapter, de Apple USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter, de Apple USB-C-naar-VGA-multipoort-adapter of een andere USB-C-naar-USB-A-adapter om uw apparaat aan te sluiten op uw Mac of iPad Pro.

Als u zonder een van deze adapters een iPhone, iPad of iPod touch wilt opladen aan een Thunderbolt 3-poort of USB-C-poort, kunt u in plaats daarvan gebruikmaken van de Apple USB-C-naar-Lightning-kabel.

Ethernet  Ethernet-symbool

Als u voor uw apparaat een Ethernet-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-Ethernet-adapter van een andere leverancier, zoals de Belkin USB-C-naar-Gigabit Ethernet-adapter.

Thunderbolt Thunderbolt-symbool of Thunderbolt 2  Thunderbolt-symbool

Als u voor een Thunderbolt-beeldscherm of ander apparaat een Thunderbolt- of Thunderbolt 2-kabel gebruikt, gebruikt u de Apple Thunderbolt 3-naar-Thunderbolt 2-adapter

Dit is de juiste adapter voor het Apple Thunderbolt Display.

Thunderbolt en Thunderbolt 2 zijn niet hetzelfde als Mini DisplayPort Mini DisplayPort-symbool. Ze hebben dezelfde vorm, maar de symbolen op de kabel en de poort zijn anders.

Mini DisplayPort Mini DisplayPort-symbool

Als u een Mini DisplayPort-kabel met een Mini DisplayPort-beeldscherm gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-Mini DisplayPort-adapter van een andere fabrikant. Raadpleeg de fabrikant om na te gaan of deze kabel compatibel is met het model van de Mac en het beeldscherm.

Dit is de juiste oplossing voor het Apple LED Cinema Display.

Mini DisplayPort is niet hetzelfde als Thunderbolt of Thunderbolt 2 Thunderbolt-symbool. Ze hebben dezelfde vorm, maar de symbolen op de kabel en de poort zijn anders.

DisplayPort

Als u voor uw beeldscherm een DisplayPort-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-DisplayPort-adapter of -kabel van een andere fabrikant, zoals de Moshi USB-C-naar-DisplayPort-kabel.

HDMI

Als u voor uw beeldscherm een HDMI-kabel gebruikt, gebruikt u de Apple USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter of een USB-C-naar-HDMI-adapter of -kabel van een andere fabrikant.

VGA

Als u voor het beeldscherm een VGA-kabel gebruikt, gebruikt u de Apple USB-C-naar-VGA-multipoort-adapter. U kunt ook een USB-C-naar-VGA-adapter van een andere fabrikant gebruiken, zoals de Belkin USB-C-naar-VGA-adapter.

DVI

Als u voor uw beeldscherm een DVI-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-DVI-adapter of -kabel van een andere fabrikant. Raadpleeg de fabrikant om na te gaan of deze kabel compatibel is met het model van de Mac en het beeldscherm.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.