Adapters voor het aansluiten van een beeldscherm op de Thunderbolt 3-poort (USB-C) van een Mac

Als de kabel van het externe beeldscherm niet kan worden aangesloten op de Thunderbolt 3-poort (USB-C) van een MacBook Pro of iMac, hebt u wellicht een adapter nodig.

De oplossingen met adapters in dit artikel werken met deze Mac-modellen die een Thunderbolt 3-poort (USB-C)  hebben:

Als de Mac een enkele poort heeft die op Thunderbolt 3 (USB-C) lijkt, is het apparaat een MacBook met USB-C . Die poort biedt ondersteuning voor alle oplossingen in dit artikel behalve de oplossingen voor Thunderbolt, Thunderbolt 2 en Thunderbolt 3.

Thunderbolt 3-beeldscherm (USB-C)

Als u een Thunderbolt 3-kabel (USB-C) met het beeldscherm of een ander apparaat gebruikt, moet het met de Mac werken zonder adapter.

Thunderbolt 3 (USB-C)

Het LG UltraFine 5K-beeldscherm gebruikt Thunderbolt 3 (USB-C).

USB-C-beeldscherm

Als u een USB-C-kabel met het beeldscherm of een ander apparaat gebruikt, moet het met de Mac werken zonder adapter.

USB-C

Het LG UltraFine 4K-beeldscherm gebruikt USB-C.

Thunderbolt- of Thunderbolt 2-beeldscherm

Als u een Thunderbolt- of Thunderbolt 2-kabel met een Thunderbolt-beeldscherm gebruikt, gebruikt u de adapter voor Apple Thunderbolt 3 (USB-C) naar Thunderbolt 2

Thunderbolt  of Thunderbolt 2

Thunderbolt en Thunderbolt 2 zijn niet hetzelfde als Mini DisplayPort  maar de poorten hebben wel dezelfde vorm. Als u een Thunderbolt- of Thunderbolt 2-kabel met een Mini DisplayPort-beeldscherm gebruikt, werkt deze oplossing niet.

De Apple-adapter voor Thunderbolt 3 (USB-C) naar Thunderbolt 2 is de juiste oplossing voor het Apple Thunderbolt Display.

Mini DisplayPort-beeldscherm

Als u een Mini DisplayPort-kabel met een Mini DisplayPort-beeldscherm gebruikt, gebruikt u een compatibele adapter voor USB-C-naar-Mini DisplayPort van een andere fabrikant. Raadpleeg de fabrikant van de adapter om te achterhalen of deze compatibel is met het model van de Mac en het beeldscherm.

Mini DisplayPort

Mini DisplayPort is niet hetzelfde als Thunderbolt  of Thunderbolt 2 . Ze hebben dezelfde vorm maar verschillende symbolen op de kabel en de poort.

Een compatibele adapter voor USB-C-naar-Mini DisplayPort van een andere fabrikant is de juiste oplossing voor het Apple LED Cinema Display

DisplayPort-beeldscherm

Als u een standaard DisplayPort-kabel met het beeldscherm gebruikt, gebruikt u een compatibele adapter voor USB-C-naar-DisplayPort van een andere fabrikant. Raadpleeg de fabrikant van de adapter om te achterhalen of deze compatibel is met het model van de Mac en het beeldscherm.

DisplayPort

HDMI-beeldscherm

Als u een HDMI-kabel met het beeldscherm gebruikt, gebruikt u de USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter van Apple of een USB-C-naar-HDMI-adapter van een andere fabrikant.

HDMI

De USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter van Apple is compatibel met HDCP en ondersteunt HDMI 1.4b tot 1080p aan 60 Hz, of 4K UHD (3840 x 2160) aan 30 Hz.

VGA-beeldscherm

Als u een VGA-kabel met het beeldscherm gebruikt, gebruikt u de USB-C-naar-VGA-multipoort-adapter van Apple of een USB-C-naar-VGA-adapter van een andere fabrikant, zoals de Belkin USB-C-naar-VGA-adapter.

VGA

De USB-C-naar-VGA-multipoort-adapter van Apple ondersteunt beeldschermresoluties tot 1920 x 1200.

DVI-beeldscherm

Als u een DVI-kabel met het beeldscherm gebruikt, gebruikt u een compatibele adapter voor USB-C-naar-DVI van een andere fabrikant.

DVI

Een compatibele adapter voor USB-C-naar-DVI van een andere fabrikant is de juiste oplossing voor het Apple Cinema Display.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.