Adapters voor de Thunderbolt 3 (USB-C)- poort of USB-C-poort op uw Mac

Als de kabel van een extern beeldscherm, externe harde schijf, camera of ander apparaat niet past op de Thunderbolt 3-poort (USB-C) of USB-C-poort op uw iMac Pro, iMac, MacBook Pro of MacBook, hebt u wellicht een adapter nodig.

De oplossingen met adapters in dit artikel werken met deze Mac-modellen die een Thunderbolt 3-poort (USB-C)  hebben:

MacBook Pro (afgebeeld), iMac Pro en iMac hebben meerdere Thunderbolt 3 (USB-C)-poorten.

Als uw Mac maar één van zulke poorten heeft, is het een MacBook met USB-C . Die poort biedt ondersteuning voor alle oplossingen in dit artikel, behalve die voor Thunderbolt.

De MacBook heeft maar één poort, die wel USB-C ondersteunt maar geen Thunderbolt.

Nagaan welke connector de kabel gebruikt

U vindt de juiste oplossing voor uw Mac door aan de hand van deze afbeeldingen te bepalen wat voor connector er aan de kabel van uw apparaat zit. Kijk naar de connector die in de Mac moet, niet die in het apparaat moet.

Thunderbolt 3 (USB-C)

Als u een Apple Thunderbolt 3-kabel (USB-C) of een andere Thunderbolt 3-kabel (USB-C) gebruikt om uw beeldscherm of een ander apparaat aan te sluiten, zou die zonder adapter moeten werken op de Mac.

Het LG UltraFine 5K-beeldscherm gebruikt Thunderbolt 3 (USB-C).

USB-C

Als u een Belkin USB-C-naar-USB-C-kabel of een andere USB-C-kabel gebruikt om uw beeldscherm of een ander apparaat aan te sluiten, zou die zonder adapter moeten werken op de Mac.

Het LG UltraFine 4K-beeldscherm gebruikt USB-C.

Thunderbolt  of Thunderbolt 2

Als u voor een Thunderbolt-beeldscherm of ander apparaat een Thunderbolt- of Thunderbolt 2-kabel gebruikt, gebruikt u de Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-naar-Thunderbolt 2-adapter

Dit is de juiste oplossing voor het Apple Thunderbolt Display.

Thunderbolt en Thunderbolt 2 zijn niet hetzelfde als Mini DisplayPort , maar de poorten hebben wel dezelfde vorm. Als u een Thunderbolt- of Thunderbolt 2-kabel gebruikt voor een Mini DisplayPort-beeldscherm gebruikt, werkt deze oplossing niet.

Mini DisplayPort

Als u een Mini DisplayPort-kabel met een Mini DisplayPort-beeldscherm gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-Mini DisplayPort-adapter van een andere fabrikant. Raadpleeg de fabrikant om na te gaan of deze kabel compatibel is met het model van de Mac en het beeldscherm.

Dit is de juiste oplossing voor het Apple LED Cinema Display.

Mini DisplayPort is niet hetzelfde als Thunderbolt of Thunderbolt 2 . Ze hebben dezelfde vorm, maar de symbolen op de kabel en de poort zijn anders.

DisplayPort

Als u voor uw beeldscherm een DisplayPort-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-DisplayPort-adapter of -kabel van een andere fabrikant, zoals de Moshi USB-C-naar-DisplayPort-kabel.

HDMI

Als u voor uw beeldscherm een HDMI-kabel gebruikt, gebruikt u de Apple USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter of een USB-C-naar-HDMI-adapter of -kabel van een andere fabrikant.

VGA

Als u voor het beeldscherm een VGA-kabel gebruikt, gebruikt u de Apple USB-C-naar-VGA-multipoort-adapter. U kunt ook een USB-C-naar-VGA-adapter van een andere fabrikant gebruiken, zoals de Belkin USB-C-naar-VGA-adapter.

Ethernet

Als u voor uw apparaat een Ethernet-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-Ethernet-adapter van een andere leverancier, zoals de Belkin USB-C-naar-Gigabit Ethernet-adapter.

DVI

Als u voor uw beeldscherm een DVI-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-DVI-adapter of -kabel van een andere fabrikant. Raadpleeg de fabrikant om na te gaan of deze kabel compatibel is met het model van de Mac en het beeldscherm.

Dit is de juiste oplossing voor het Apple Cinema Display.

USB-A

Als u voor uw apparaat een USB-A-kabel gebruikt, gebruikt u de Apple USB-C-naar-USB-adapter.

Als u zonder deze adapter een iPhone, iPad of iPod wilt opladen aan een Thunderbolt 3-poort (USB-C) of USB-C-poort, kunt u in plaats daarvan gebruikmaken van de Apple USB-C-naar-Lightning-kabel.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Publicatiedatum:Wed Apr 18 21:15:44 GMT 2018