Over de Apple USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter

Je kunt een Mac met een Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- of USB-C-poort aansluiten op een HDMI-beeldscherm, terwijl je de Mac tegelijkertijd kunt opladen en aansluiten op een USB-A-apparaat. iPad Pro-modellen met een Thunderbolt- of USB-C-poort kunnen deze adapter ook gebruiken.

Bovenaanzicht en poorten van Apple USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter

Met de USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter sluit je de volgende apparaten aan op een beeldscherm dat een HDMI-kabel gebruikt:

Met deze adapter kun je de Mac of iPad ook aansluiten op USB-A-apparaten, en er is ook een USB-C-poort voor het opladen van de Mac-laptop of iPad. De drie poorten kunnen tegelijkertijd worden gebruikt.

Aansluiten op een beeldscherm met HDMI

HDMI-poort

Gebruik de HDMI-poort van deze adapter om een beeldscherm, tv of projector met een HDMI-kabel aan te sluiten. De adapter is compatibel met HDCP en ondersteunt de specificaties hieronder, afhankelijk van het model van de adapter.

Model A2119, de nieuwste versie van deze adapter, Deze ondersteunt de volgende resoluties en verversingsfrequenties als je deze gebruikt in combinatie met macOS Mojave 10.14.6 of nieuwer of iOS 12.4 of nieuwer.

3840 x 2160 bij 60Hz op deze apparaten:

• 16-inch MacBook Pro-modellen die in 2019 of later zijn geïntroduceerd

• 15-inch MacBook Pro-modellen die in 2017 of later zijn geïntroduceerd

• 14-inch MacBook Pro-modellen die in 2021 zijn geïntroduceerd

• 13-inch MacBook Pro-modellen met Apple silicon die in 2020 of later zijn geïntroduceerd

• 13-inch MacBook Pro-modellen met vier Thunderbolt 3-poorten die in 2020 zijn geïntroduceerd

• MacBook Air-modellen die in 2020 of later zijn geïntroduceerd

• Retina iMac-modellen die in 2017 of later zijn geïntroduceerd

• iMac Pro

• Mac mini-modellen die in 2018 of later zijn geïntroduceerd

• Mac Studio-modellen die in 2022 zijn geïntroduceerd

• Mac Pro-modellen die in 2019 zijn geïntroduceerd

• iPad Pro met USB-C

• iPad Air (5e generatie)

3840 x 2160 bij 30 Hz op deze apparaten:

Tot 1080p bij 60 Hz

Model A1621 ondersteunt de volgende resoluties en verversingsfrequenties als je deze gebruikt in combinatie met macOS Sierra 10.12 of nieuwer of iOS 12 of nieuwer:

• 3840 x 2160 bij 30 Hz

• Tot 1080p bij 60 Hz

Nadat je een beeldscherm, tv of projector hebt aangesloten, moeten de videobeelden binnen 10 seconden op de Mac of iPad verschijnen.

Je adapter identificeren

• Je vindt het modelnummer op de verpakking en op de zijkant van de adapter, bij de poorten.

• Wanneer de adapter op een Mac is aangesloten, kun je ook het gedeelte 'USB' van Systeeminformatie controleren. De product-ID voor A2119 is 0x1463. Voor A1621 is het 0x1460.

Meer informatie

Als je problemen met de adapter hebt, koppel je deze los van de netvoeding. Vervolgens controleer je of alle kabels goed zijn aangesloten op de adapter voordat je de adapter aansluit op de Mac of iPad.

Lees hoe je een beeldscherm aansluit op een Mac.