De Radeon Pro W5500X MPX-module gebruiken met een Mac Pro

Lees hier meer over de verschillende beeldschermconfiguraties die u kunt gebruiken met de MPX-module op een Mac Pro (2019).

De Radeon Pro W5500X MPX-module bevat een AMD Radeon Pro W5500X-GPU (Graphics Processing Unit) met 8 GB GDDR5-geheugen en twee HDMI 2.0-poorten. Wanneer u de Radeon Pro W5500X MPX-module met uw Mac Pro gebruikt, kunt u ook de Thunderbolt 3-poorten aan de boven-* en achterkant van de Mac Pro gebruiken om extra beeldschermen aan te sluiten.

Als u Boot Camp gebruikt en Windows al hebt geconfigureerd, installeert u de AMD-besturingsbestanden voordat u de Radeon Pro W5500X MPX-module installeert.

Beeldschermen aansluiten op een enkele Radeon Pro W5500X MPX-module

Als u een enkele Radeon Pro W5500X MPX-module installeert, kunt u maximaal twee 4K-beeldschermen met een resolutie van 3840 x 2160 bij 60 Hz aansluiten op de HDMI-poorten op uw MPX-module.

U kunt in deze configuraties ook maximaal twee extra beeldschermen aansluiten op de Thunderbolt 3-poorten op uw Mac Pro:

• Eén Apple Pro Display XDR met een resolutie van 6016 x 3384 bij 60 Hz.
  • Een 5K-beeldscherm met een resolutie van 5120 x 2880 bij 60 Hz.
  • Twee 4K-beeldschermen met een resolutie van 3840 x 2160 bij 60 Hz.

Beeldschermen aansluiten op twee Radeon Pro W5500X MPX-modules

Als u twee Radeon Pro W5500X MPX-modules installeert, kunt u maximaal vier 4K-beeldschermen met een resolutie van 3840 x 2160 bij 60 Hz aansluiten op de HDMI-poorten op uw MPX-modules.

U kunt in deze configuraties ook maximaal vier extra beeldschermen aansluiten op de Thunderbolt 3-poorten op uw Mac Pro:

• Twee Apple Pro Display XDR's met een resolutie van 6016 x 3384 bij 60 Hz aangesloten op de Thunderbolt 3-poorten aan de bovenzijde* en achterzijde van uw Mac Pro.
  • Twee 5K-beeldschermen met een resolutie van 5120 x 2880 bij 60 Hz.
  • Vier 4K-beeldschermen met een resolutie van 3840 x 2160 bij 60 Hz.

De Radeon Pro W5500X MPX-module gebruiken met Microsoft Windows

Als u Boot Camp gebruikt en dit al is geconfigureerd op de Mac, installeert u eerst de AMD-besturingsbestanden voordat u de Radeon Pro W5500X MPX-module installeert:

1. Start de Mac op in Windows.
  2. Ga naar de AMD-website en klik op 'Drivers & Support' (Besturingsbestanden en ondersteuning).
  3. Selecteer uw product in de lijst, niet in het menu: eerst selecteert u 'Graphics' en dan 'Mac Graphics' in de volgende kolom. Vervolgens selecteert u 'Apple Boot Camp' in de volgende kolom.
  4. Klik op 'Submit' om de lijst met beschikbare besturingsbestanden weer te geven.
  5. Zoek de versie van het besturingsbestand die geschikt is voor uw Mac-model en klik vervolgens op 'Download'.
  6. Pak het gedownloade zipbestand uit en voer het setup-programma uit in de map die wordt aangemaakt om de besturingsbestanden te installeren.
  7. Schakel de Mac uit en installeer vervolgens de Radeon Pro W5500X MPX-module.

Als u geen AMD-besturingsbestanden hebt geïnstalleerd en een zwart beeldscherm ziet, sluit u het beeldscherm aan via HDMI en volgt u de bovenstaande stappen. Nadat u de AMD-besturingsbestanden hebt geïnstalleerd, kunt u het beeldscherm aansluiten via Thunderbolt 3.