De Radeon Pro W5500X MPX-module gebruiken met een Mac Pro (2019)

Lees hier meer over de verschillende beeldschermconfiguraties die je kunt gebruiken met de MPX-module op een Mac Pro (2019).

De Radeon Pro W5500X MPX-module bevat een AMD Radeon Pro W5500X-GPU (Graphics Processing Unit) met 8 GB GDDR5-geheugen en twee HDMI 2.0-poorten. Wanneer je de Radeon Pro W5500X MPX-module met je Mac Pro gebruikt, kun je ook de Thunderbolt 3-poorten aan de boven-* en achterkant van de Mac Pro gebruiken om extra beeldschermen aan te sluiten.

Als je Boot Camp gebruikt en Windows al hebt geconfigureerd, installeer je de AMD-besturingsbestanden voordat je de Radeon Pro W5500X MPX-module installeert.

Beeldschermen aansluiten op een enkele Radeon Pro W5500X MPX-module

Als je een enkele Radeon Pro W5500X MPX-module installeert, kun je maximaal twee 4K-beeldschermen met een resolutie van 3840 x 2160 bij 60 Hz aansluiten op de HDMI-poorten op je MPX-module.

Je kunt in deze configuraties ook maximaal twee extra beeldschermen aansluiten op de Thunderbolt 3-poorten op je Mac Pro:

• Eén Apple Pro Display XDR met een resolutie van 6016 x 3384 bij 60 Hz.

• Een 5K-beeldscherm met een resolutie van 5120 x 2880 bij 60 Hz.

• Twee 4K-beeldschermen met een resolutie van 3840 x 2160 bij 60 Hz.

Beeldschermen aansluiten op twee Radeon Pro W5500X MPX-modules

Als je twee Radeon Pro W5500X MPX-modules installeert, kun je maximaal vier 4K-beeldschermen met een resolutie van 3840 x 2160 bij 60 Hz aansluiten op de HDMI-poorten op je MPX-modules.

Je kunt in deze configuraties ook maximaal vier extra beeldschermen aansluiten op de Thunderbolt 3-poorten op je Mac Pro:

• Twee Apple Pro Display XDR's met een resolutie van 6016 x 3384 bij 60 Hz aangesloten op de Thunderbolt 3-poorten aan de bovenzijde* en achterzijde van je Mac Pro.

• Twee 5K-beeldschermen met een resolutie van 5120 x 2880 bij 60 Hz.

• Vier 4K-beeldschermen met een resolutie van 3840 x 2160 bij 60 Hz.

De Radeon Pro W5500X MPX-module gebruiken met Microsoft Windows

Als je Boot Camp gebruikt en dit al is geconfigureerd op de Mac, installeer je eerst de AMD-besturingsbestanden voordat je de Radeon Pro W5500X MPX-module installeert:

1. Start de Mac op in Windows.

2. Ga naar de AMD-website, klik op 'Downloads & Support' en klik vervolgens op 'Drivers'.

3. Selecteer je product in de lijst, niet in het menu: eerst selecteer je 'Graphics' en dan 'Mac Graphics' in de volgende kolom. Vervolgens selecteer je 'Apple Boot Camp' in de volgende kolom.

4. Klik op 'Submit' (Versturen) om de lijst met beschikbare besturingsbestanden weer te geven.

5. Zoek de versie van het besturingsbestand die geschikt is voor je Mac-model en klik vervolgens op 'Download'.

6. Pak het gedownloade zipbestand uit en voer het setup-programma uit in de map die wordt aangemaakt om de besturingsbestanden te installeren.

7. Schakel de Mac uit en installeer vervolgens de Radeon Pro W5500X MPX-module.

Als je geen AMD-besturingsbestanden hebt geïnstalleerd en een zwart beeldscherm ziet, sluit je het beeldscherm aan via HDMI en volg je de bovenstaande stappen. Nadat je de AMD-besturingsbestanden hebt geïnstalleerd, kun je het beeldscherm aansluiten via Thunderbolt 3.

Meer informatie

* Bij rackmodellen bevinden deze poorten zich aan de voorkant in plaats van aan de bovenkant.