Apple Pro Display XDR configureren en gebruiken

Lees hier meer over Pro Display XDR en hoe u het beeldscherm kunt configureren en gebruiken met uw Mac.

Pro Display XDR is het eerste 32-inch Retina 6K-beeldscherm met een resolutie van 6016 x 3384, een helderheid tot maximaal 1600 nits, een contrastverhouding van 1.000.000:1 met een breed kleurengamma (P3) en een superbrede kijkhoek.

Dankzij integratie met macOS kunt u de helderheid aanpassen en kunt u de verschillende ingebouwde referentiemodi gebruiken om uw kleurbereik en andere beeldschermkenmerken in te stellen. U kunt Pro Display XDR 90 graden draaien. In macOS wordt de venster- en beeldschermoriëntatie dan automatisch aangepast.

Uw Pro Display XDR configureren

Lees hoe u een locatie voor uw beeldscherm kunt kiezen, uw beeldscherm kunt aansluiten op de Pro Stand of de VESA-montageadapter en hoe u het op uw Mac kunt aansluiten.

Een locatie voor uw beeldscherm kiezen

Pro Display XDR gebruikt een nieuwe True Tone-technologie met twee omgevingslichtsensoren om de verlichting rondom uw beeldscherm te monitoren. Voor de beste ervaring met het gebruik van Pro Display XDR plaatst u het beeldscherm op een locatie waar er geen lamp of andere lichtbron direct voor of achter het scherm staat. Of u schakelt True Tone uit in 'Systeemvoorkeuren' > 'Beeldschermen'.

Als er zich een lichtbron voor of achter uw beeldscherm bevindt en het beeldscherm helderder is dan verwacht, leest u dan hier wat u moet doen.

De Pro Stand of de VESA-montageadapter bevestigen

De Pro Stand is eenvoudig aan de Pro Display XDR te bevestigen door een magnetische connector die op zijn plaats vastklikt. Lees hoe u een Pro Display XDR bevestigt aan een Pro Stand.

Als u al een VESA-montage hebt, bevestigt u de VESA-montageadapter om Pro Display XDR in uw huidige configuratie te gebruiken. Als u de VESA-montageadapter met uw Pro Display XDR gebruikt, configureert u uw beeldscherm zo dat het scherm naar voren wijst, niet parallel met de grond. Positioneer het nooit zo dat het volledig omhoog of omlaag wijst, zoals vanaf het plafond. Lees hoe u de VESA-montageadapter bevestigt.

Uw beeldscherm aansluiten

Sluit de meegeleverde Thunderbolt 3 Pro-kabel (2 m) aan op de Thunderbolt 3-poort op uw beeldscherm en een Thunderbolt 3-poort rechtstreeks op uw Mac, niet seriegeschakeld via een ander Thunderbolt 3-apparaat of een hub.

Pro Display XDR heeft geen knoppen en schakelt automatisch in als u het aansluit op stroom en het koppelt aan uw Mac.

Referentiemodi gebruiken

Pro Display XDR is in de fabriek gekalibreerd voor professionele workflows en bevat veel referentiemodi die geschikt zijn voor verschillende productieomgevingen. Lees hoe u referentiemodi kunt kiezen en uw favorieten kunt instellen.

Systeemvereisten en compatibele Mac-modellen

Pro Display XDR vereist een Mac met een Thunderbolt 3-poort en macOS Catalina 10.15.2.

Compatibele Mac-modellen

Pro Display XDR ondersteunt een resolutie van 6016 x 3384 met 10 bpc op deze Mac-modellen:

Verversingsfrequenties

U kunt schakelen tussen de volgende verversingsfrequenties op het beeldscherm:

• 47,95 Hz
  • 48,00 Hz
  • 50,00 Hz
  • 59,94 Hz
  • 60,00 Hz

Lees hoe u de verversingsfrequentie op uw Pro Display XDR kunt wijzigen.

Pro Display XDR schoonmaken

Pro Display XDR wordt geleverd met een reinigingsdoekje om het beeldscherm mee schoon te maken. Lees hoe u een Pro Display XDR kunt schoonmaken.

Als uw beeldscherm helderder is dan verwacht

Als u de Pro Display XDR in een gebied plaatst waar een lichtbron zich direct voor of achter het beeldscherm bevindt en uw beeldscherm helderder is dan verwacht, schakelt u de automatische helderheids- en kleurinstellingen uit:

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beeldschermen'.
  2. Schakel 'True Tone' uit.
  3. Schakel 'Pas helderheid automatisch aan' uit.
  4. Sleep de helderheidsschuifknop naar het gewenste niveau.