De Radeon Pro Vega II MPX-module gebruiken met een Mac Pro

Meer informatie over de vele verschillende beeldschermconfiguraties die u kunt gebruiken met de MPX-module op een Mac Pro (2019).

De Radeon Pro Vega II MPX-module bevat een AMD Radeon Pro Vega II-GPU (Graphics Processing Unit) met 32 GB HBM2-geheugen, vier Thunderbolt 3-poorten en een HDMI 2.0-poort. U kunt de Thunderbolt 3-poorten gebruiken om beeldschermen en externe apparaten aan te sluiten op de Mac Pro. Wanneer u de Radeon Pro Vega II MPX-module met uw Mac Pro gebruikt, kunt u ook de Thunderbolt 3-poorten aan de boven- en achterkant van de Mac Pro gebruiken om extra beeldschermen aan te sluiten.

Als u Boot Camp gebruikt en een grafische AMD-kaart van een andere leverancier installeert, moet u mogelijk andere AMD-besturingsbestanden gebruiken in Windows.

Over poorten en bussen

De MPX-module beschikt over twee bussen voor de Thunderbolt 3-poorten. Als u twee 5K- of 6K-beeldschermen aansluit op de Thunderbolt 3-poorten van de MPX-module, moet u één beeldscherm per bus aansluiten.

Als u een beeldscherm aansluit op de HDMI-poort van de MPX-module, kunnen de Thunderbolt 3-poorten op Bus 0 een extra beeldscherm ondersteunen met een resolutie van 4K of lager. Als u audio wilt uitvoeren naar een beeldscherm dat is aangesloten op de HDMI-poort en andere beeldschermen hebt aangesloten via Thunderbolt 3, moet u geen beeldscherm aansluiten op de Thunderbolt 3-poort naast de HDMI-poort.

Beeldschermen aansluiten op een enkele Radeon Pro Vega II MPX-module

Als u één Radeon Pro Vega II MPX-module installeert, kunt u tot zes beeldschermen via Thunderbolt 3 aansluiten in de volgende configuraties:

• Twee Pro Display XDR-schermen met een resolutie van 6016 x 3384 bij 60 Hz, aangesloten op maximaal twee van de volgende locaties: Bus 0, Bus 1, of de Thunderbolt 3-poorten aan de achterkant van de Mac Pro. Sluit één beeldscherm aan per elke locatie.
  • Drie 5K-beeldschermen met een resolutie van 5120 x 2880 bij 60 Hz, aangesloten op Bus 0, Bus 1 en de Thunderbolt 3-poort aan de boven- of achterkant van de Mac Pro.
  • Zes 4K-beeldschermen met een resolutie van 3840 x 2160 bij 60 Hz, aangesloten op Bus 0 en Bus 1, en de Thunderbolt 3-poort aan de bovenkant of de achterkant van de Mac Pro.

Beeldschermen aansluiten op twee Radeon Pro Vega II MPX-modules

Als u twee Radeon Pro Vega II MPX-modules installeert, kunt u tot 12 beeldschermen aansluiten via Thunderbolt 3 in de volgende configuraties:

• Vier Pro Display XDR-schermen met een resolutie van 6016 x 3384 bij 60 Hz, aangesloten op maximaal vier van de volgende locaties: Bus 0 op elke kaart, Bus 1 op elke kaart en de Thunderbolt 3-poorten aan de boven- en achterkant van de Mac Pro. Sluit één beeldscherm aan per elke locatie.
  • Zes 5K-beeldschermen met een resolutie van 5120 x 2880 bij 60 Hz. Sluit uw beeldschermen aan op elke bus en op de Thunderbolt 3-poorten aan de boven- en achterkant van de Mac Pro.
  • Twaalf 4K-beeldschermen met een resolutie van 3840 x 2160 bij 60 Hz, aangesloten op de Thunderbolt 3-poorten op de Mac Pro en op elke kaart.

Als u twee Radeon Pro Vega II MPX-modules installeert, kunt u deze verbinden via de Infinity Fabric Link voor betere prestaties en snellere gegevensoverdracht tussen de GPU's:

1. Verwijder de beschermkapjes van de MPX-modules.
  2. Breng de connectors op de Infinity Fabric Link-brug op één lijn met de connectors op de MPX-modules en steek deze er vervolgens langzaam in.
  3. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om beide schroeven vast te draaien.