Meerdere beeldschermen gebruiken met een Mac Pro (eind 2013)

Lees hier hoe u meerdere beeldschermen (zoals beeldschermen, tv’s en projectors) aansluit op een Mac Pro (eind 2013) via Thunderbolt-, Mini DisplayPort- en HDMI-aansluitingen.

Beeldschermconfiguraties die u met een Mac Pro (eind 2013) kunt gebruiken

U kunt tot wel zes van de volgende beeldschermen aansluiten op een Mac Pro (eind 2013) mits deze naar behoren zijn geconfigureerd.

• Zes Apple Thunderbolt Displays (27-inch), Apple LED Cinema Displays (27-inch) of Mini DisplayPort-beeldschermen van andere fabrikanten.
  • Drie 4K-beeldschermen: twee via Mini DisplayPort en één via HDMI.
  • Eén 4K Ultra HD-tv of 4K-beeldscherm via HDMI en vier Apple Thunderbolt Displays (27-inch), Apple LED Cinema Displays (27-inch) of Mini DisplayPort-beeldschermen van andere fabrikanten.
  • Twee HDMI-apparaten (HD of 4K): één aangesloten via HDMI en één aangesloten via Mini DisplayPort met een HDMI-adapter.
  • Zes DVI-beeldschermen. Deze configuratie vereist een actieve DVI-adapter

Raadpleeg 4K-beeldschermen en Ultra hdtv’s met een Mac gebruiken voor een lijst met 4K-beeldschermen die met een Mac Pro werken.

Zorg ervoor dat u een ondersteunde configuratie gebruikt wanneer u beeldschermen aansluit door deze op de HDMI- en Thunderbolt-poorten van een Mac Pro aan te sluiten. Sluit indien mogelijk de beeldschermen aan op verschillende Thunderbolt-bussen (raadpleeg de afbeelding hieronder). Sluit niet meer dan twee beeldschermen aan op een bus. Als u de HDMI-poort gebruikt, mag u dus maar één van de twee onderste Thunderbolt-poorten (Bus 0) gebruiken.

Wanneer u de Mac Pro opstart, licht eerst een enkel aangesloten beeldscherm op. Het beeld op de andere aangesloten beeldschermen verschijnt wanneer de Mac volledig is opgestart. Als een of meerdere beeldschermen geen beeld weergeven wanneer de computer volledig is opgestart, controleert u of de beeldschermen en alle beeldschermadapters naar behoren zijn aangesloten.

Als u Windows op een Mac met Boot Camp gebruikt, heeft Windows verschillende specificaties voor het aansluiten van meerdere beeldschermen.

Meerdere 4K Ultra HD-tv’s gebruiken

U kunt een 4K Ultra HD-tv aansluiten op de HDMI-poort en een 4K Ultra HD-tv op een Thunderbolt-poort. Gebruik een HDMI-adapter die voldoet aan de richtlijn voor HDMI-kabels met hoge snelheid. Raadpleeg de fabrikant van de kabel om te weten of de kabel aan deze richtlijn voldoet. Gebruik Thunderbolt-bus 0 niet om dit extra apparaat aan te sluiten als u al een 4K Ultra HD-tv hebt aangesloten op de HDMI-poort.

Beeldschermvergrendeling en schaling gebruiken met een 4K Ultra HD-tv of 4K-beeldscherm

Schaling en beeldschermvergrendeling worden ondersteund voor 4K Ultra HD-tv’s of 4K-beeldschermen die via de HDMI-poort op een Mac Pro zijn aangesloten. Sommige 4K-beeldschermen werken mogelijk niet met beeldschermvergrendeling wanneer de MST-modus (multi-stream) van het beeldscherm is geactiveerd. Als dit gebeurt, gebruikt u de SST-modus (single-stream).

Een DVI-beeldscherm aansluiten

Een Mac Pro (eind 2013) ondersteunt DVI-beeldschermen bij gebruik van een Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter. Gebruik een Single-link DVI-adapter zoals de Apple Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter bij DVI-beeldschermen met een resolutie van maximaal 1920x1200. Gebruik een Dual-link DVI-adapter zoals de Apple Mini DisplayPort-naar-Dual-Link DVI-adapter bij een resolutie van maximaal 2560x1600.

Een Mac Pro (eind 2013) ondersteunt in totaal twee Singe-link DVI-beeldschermen. Als u een derde DVI-beeldscherm aansluit met een passieve adapter of een beeldscherm aansluit via HDMI, wordt één van de drie beeldschermen inactief.

Meer dan twee DVI- of HDMI-beeldschermen aansluiten

Mac Pro ondersteunt in totaal twee DVI- of HDMI-beeldschermen als deze worden aangesloten via de ingebouwde HDMI-poort of met de Apple Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter. Als u nog meer DVI-beeldschermen wilt aansluiten, gebruikt u een actieve DVI-adapter zoals de Apple Mini DisplayPort-naar-Dual-Link-DVI-adapter. U kunt tot wel zes DVI-beeldschermen met een actieve adapter aansluiten. Hiervoor is een USB-hub met stroomvoorziening vereist aangezien de Mac Pro vier USB-poorten heeft en u zes USB-poorten nodig hebt om de Dual-Link DVI-adapters aan te sluiten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.