Uw Apple apparaten voorbereiden voor werken op afstand

IT-leidinggevenden kunnen apparaten voor teamleden configureren, zodat zij op afstand of vanuit huis kunnen werken.

Apparaten voorbereiden voor thuiswerken of werken op afstand

De eerste stap is om te bepalen welke apparaten werknemers mee naar huis kunnen nemen. Vervolgens kunt u uw Mobile Device Management-systeem (MDM) gebruiken om iPad, iPhone en Mac-computers snel te configureren met materiaal, instellingen en beperkingen om werken op afstand voor uw werknemers te ondersteunen. Meer informatie vindt u in het iOS- en iPadOS-implementatieoverzicht en in het Mac-implementatieoverzicht.

Hieronder vindt u suggesties om u te helpen apparaten voor te bereiden voor werken op afstand.

Voor apparaten die bedrijfseigendom zijn

Pas instellingen aan om ervoor te zorgen dat uw werknemers op afstand kunnen werken wanneer ze apparaten mee naar huis nemen.

Voor persoonlijke apparaten

Bied instructies voor gebruikersinschrijving, een nieuwe inschrijvingsmethode die is ontworpen voor BYOD-implementaties (bring your own device). Hiermee kunnen werknemers hun apparaten inschrijven in MDM, zodat zij toegang krijgen tot extra apps en bronnen voor thuisgebruik. Meer informatie over gebruikersinschrijving.

Aan de slag met MDM

• Werk alle Mac-computers en iPads bij naar de nieuwste beschikbare versie van macOS en iPadOS. Dit zorgt voor compatibiliteit met apps en MDM-instellingen.

• Gebruik Apple Business Manager met uw MDM-oplossing om apparaatinstellingen te configureren en materiaal te kopen en verspreiden. Apple Business Manager is een online portaal waar IT-beheerders iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en Mac-computers kunnen implementeren vanaf één locatie. Basishandleiding Apple Business Manager.

• Als u geen MDM-oplossing hebt, bieden providers zoals Jamf, VMware en MobileIron verlengde proefperiodes aan om te helpen bij snelle implementatie voor personeel dat op afstand werkt.

Apparaten implementeren

• Gebruik geautomatiseerde apparaatinschrijving voor alle apparaten die eigendom zijn van het bedrijf, zodat de IT-afdeling apparaten op afstand kan inschrijven bij MDM.

• Gebruik gebruikersinschrijving voor persoonlijke apparaten en bedrijfsinformatie te beschermen met behoud van privacy voor werknemers.

• Maak beheerde Apple ID's in Apple Business Manager aan om gebruikersinschrijving te kunnen gebruiken voor persoonlijke apparaten en toegang te bieden tot belangrijke Apple voorzieningen. Lees verder in het overzicht voor beheerde Apple ID's.

• Verbind Apple Business Manager met Microsoft Azure Active Directory om gebundelde authenticatie in te schakelen, zodat werknemers automatisch worden geconfigureerd met hun beheerde Apple ID met behulp van hun bestaande zakelijke inloggegevens.

Materiaal verspreiden

• Implementeer de kernapps die uw werknemers nodig hebben om vanuit huis te kunnen werken. Apps kunnen op afstand worden verspreid via Apple Business Manager en uw MDM-systeem. Lees hoe u materiaal selecteert en koopt in Apple Business Manager.

• Gebruik de zelfservice-functie van uw MDM-systeem (indien beschikbaar) om uw werknemers een catalogus met aanvullende apps aan te bieden. Raadpleeg uw MDM-documentatie om na te gaan of deze functie wordt ondersteund en hoe u deze implementeert.

Instellingen speciaal voor uw organisatie configureren

Gebruik MDM om te zorgen dat de apparaten van uw werknemers zijn geconfigureerd, dat werknemers toegang hebben tot bronnen en dat ze beleid voor aanvaardbaar gebruik volgen wanneer ze thuis werken.

Instellingen configureren

Beveiligingsbeleid wijzigen

Blijf verbonden, samenwerkend en productief

Ontdek apps van Apple en derden die uitermate geschikt zijn voor omgevingen voor werken op afstand.

Video- en berichtenapps

Productiviteitsapps

Project- en taakbeheerapps

Meer zakelijke apps ontdekken in de App Store

Er staan duizenden apps in de App Store die zijn ontwikkeld voor zakelijke doeleinden. We hebben een verzameling samengesteld met apps die kunnen helpen bij het verbinden met uw collega's. Verspreid ze met Apple Business Manager om uw werknemers meer manieren te bieden om vanuit huis te werken.

Contact opnemen met Apple voor support

Terwijl werknemers vanuit huis werken, kunnen ze contact opnemen met AppleCare als ze technische support nodig hebben. Hulp bij probleemoplossing is beschikbaar voor hardware en software van Apple, waaronder iOS en macOS en apps van Apple, zoals Pages, Numbers en Keynote. Om aan de slag te gaan, kunnen werknemers de Apple Support-pagina bezoeken en een product selecteren om beschikbare supportopties weer te geven.

Meer hulp

Bronnen voor IT

Documentatie voor IT

Andere bronnen

Sommige informatiebronnen die in dit document worden genoemd, zijn mogelijk niet beschikbaar buiten de Verenigde Staten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.