Herinneringen gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Gebruik Herinneringen voor projecten, boodschappen en andere zaken die u wilt bijhouden. En via iCloud houdt u uw herinneringen up-to-date op al uw apparaten.

Herinneringen voor uw aankomende vakantie

Een herinnering toevoegen

1. Open de Herinneringen-app.
  2. Tik op het plusteken in uw lijst van herinneringen.
  3. Voer uw herinnering in.
    Vakantiechecklist met de items 'Vluchtgegevens naar Justin sturen', 'Iemand zoeken om op het huis te passen' en 'Hondenpension uitzoeken'
  4. Als u details wilt toevoegen, bijvoorbeeld wanneer of waar u een herinnering wilt ontvangen, tikt u op het Info-symbool.
  5. Tik op 'Gereed'.

Een herinnering voltooien

U markeert een herinnering als voltooid door te tikken op het lege rondje dat ernaast staat. Als u voltooide herinneringen wilt bekijken, tikt u op 'Toon voltooide' in de lijst met herinneringen.

Vakantiechecklist met twee voltooide items

U verwijdert een herinnering door bovenaan de lijst op 'Wijzig' te tikken en vervolgens te tikken op het minteken en daarna op 'Verwijder'.

Als u een herinneringsmelding ontvangt op uw toegangsscherm, veegt u naar links over de herinnering en tikt u op 'Bekijk'. Tik vervolgens op 'Stel in als voltooid'.

Kiezen hoe u wordt herinnerd

Moet u eraan worden herinnerd dat u om 10.00 uur naar de stomerij moet gaan? Met Herinneringen kunt u meldingen instellen die u waarschuwen wanneer het tijd is, of wanneer u ergens aankomt of vertrekt, bijvoorbeeld bij uw huis of uw werk.

Een tijd instellen

1. Open de Herinneringen-app.
  2. Tik op een herinnering en tik vervolgens op het Info-symbool rechts naast de herinnering.
  3. Schakel 'Toon op een dag' in en tik op de datum bij 'Melding'.
  4. Stel een datum en tijd in voor de herinnering.
    Details van herinnering 'Nieuwe koffers'
  5. Tik op 'Gereed'.

Een plaats instellen

1. Open de Herinneringen-app.
  2. Tik op een herinnering en tik vervolgens op het Info-symbool rechts naast de herinnering.
  3. Schakel 'Toon op een locatie' in en tik op 'Locatie'.
  4. Zoek het adres waarop u wilt worden herinnerd, of voer een adres in. U kunt ook uw huidige locatie gebruiken.
  5. Selecteer of u een herinnering wilt ontvangen als u die locatie verlaat of als u aankomt op die locatie.
    De locatie waar John Appleseed werkt
  6. Sleep de zwarte stip op de cirkel naar binnen of naar buiten om de perimeter van uw herinneringsgebied te wijzigen.
  7. Tik op 'Details' om terug te gaan naar het vorige scherm en tik op 'Gereed'.

Als u op locatie gebaseerde herinneringen wilt ontvangen, moet u zorgen dat Locatievoorzieningen is ingeschakeld. Uw apparaat moet deze functie ondersteunen.

Op locatie gebaseerde herinneringen zijn beschikbaar in iOS 8 of hoger op iPhone 4 en nieuwer, iPad Pro (Wi-Fi + Cellular), iPad (4e generatie, Wi-Fi + Cellular), iPad Air en nieuwer (Wi-Fi + Cellular), iPad mini 4 (Wi-Fi + Cellular) en iPod touch (6e generatie).

Siri vragen om u aan iets te herinneren

U kunt Siri vragen om een herinnering voor u in te stellen. Hier zijn een paar voorbeelden:

• "Herinner me eraan dat ik mijn mail moet bekijken als ik thuiskom."
  • "Herinner me eraan dat ik nog boodschappen moet doen als ik hier wegga."
  • "Herinner me er morgen om 15:00 uur aan dat ik Jane moet bellen."

Als u Siri uw thuis- of werkadres geeft, kunt u uw aanvragen persoonlijk maken: "Herinner me eraan dat ik mijn vrouw moet bellen als ik thuiskom".

1. Ga naar 'Contacten' > 'Mijn kaart' en voeg uw thuis- of werkadres toe.
    Contactgegevens van John Appleseed
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en tik op 'Mijn informatie'. Tik op uw contactpersoonkaart om deze toe te voegen aan 'Mijn informatie'.
    Informatie van John

Siri gebruikt Locatievoorzieningen als voor uw herinnering uw locatie moet worden gebruikt. De beschikbaarheid van Siri verschilt per taal, land en regio. Lees welke Siri-functies in welke landen en regio's worden ondersteund.

Een herinnering vanuit een andere app toevoegen

Herinner uzelf eraan dat u terug moet gaan naar een website, locatie op een kaart of iets anders in een andere app terwijl u deze gebruikt, zonder dat u hoeft te schakelen naar Herinneringen. Dit doet u als volgt:

• Vraag Siri u er later aan te herinneren.
  • Tik op het Deel-symbool in de app waarvoor u een herinnering wilt instellen en tik op 'Herinneringen'.
    Herinnering om Joe te bellen als we geland zijn

Wanneer u een herinnering ontvangt of de Herinneringen-app opent, kunt u terugkeren naar de app waarvoor u de herinnering had ingesteld door rechts naast de herinnering op het symbool van de app te tikken.

Iemand later terugbellen

Kunt u op dit moment een gesprek niet aannemen? Wanneer u wordt gebeld, tikt u op 'Herinnering' en kiest u wanneer u eraan herinnerd wilt worden dat u deze persoon terug moet bellen.

Uw herinneringen organiseren

Wilt u uw herinneringen indelen in categorieën zoals werk, persoonlijk of school? Maak een lijst met herinneringen om alles goed geordend te houden. Als u tussen lijsten wilt schakelen, tikt u op de naam van de lijst met herinneringen of veegt u omlaag vanaf de bovenkant van de lijst met herinneringen.

Een nieuwe lijst met herinneringen maken

1. Open de Herinneringen-app.
  2. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van een lijst met herinneringen en tik vervolgens op het plusteken.
  3. Tik op 'Lijst' en selecteer de account waaraan u de lijst wilt toevoegen.
  4. Geef uw lijst een naam en kies een kleur.
  5. Tik op 'Gereed'.

Herinneringen verplaatsen naar een nieuwe lijst

1. Open de Herinneringen-app.
  2. Ga naar een lijst met herinneringen en tik op een herinnering.
  3. Tik op het Info-symbool of veeg naar links over de herinnering en tik op 'Meer'.
  4. Tik op 'Lijst' en kies de lijst waaraan u de herinnering wilt toevoegen.
  5. Tik op 'Gereed'.

Een lijst met herinneringen delen

1. Open de Herinneringen-app.
  2. Tik op de lijst die u wilt delen en tik op 'Wijzig' > 'Delen'.
    Vakantiechecklist
  3. Tik op 'Voeg persoon toe' en voer het e-mailadres van die persoon in. U kunt een lijst met herinneringen delen met iedereen die is ingelogd bij iCloud.
  4. Als u klaar bent, tikt u op 'Gereed'.

Wanneer anderen uw uitnodiging om de lijst te delen hebben geaccepteerd, kunt u allemaal items toevoegen, verwijderen of als voltooid markeren. Gezinsleden kunnen ook een lijst delen als ze 'Delen met gezin' geconfigureerd hebben.

Meldingen die u voor uw herinneringen instelt, worden met niemand gedeeld.

Herinneringen instellen met iCloud

U kunt iCloud gebruiken om uw herinneringen op al uw apparaten bij te werken. Als u Herinneringen wilt instellen met iCloud, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' en schakelt u 'Herinneringen' in. U ziet uw herinneringen op alle Apple apparaten waarop u bent ingelogd met dezelfde Apple ID.