Herinneringen gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Met de Herinneringen-app in iOS 13 en nieuwer en iPadOS kun je herinneringen aanmaken met subtaken en bijlagen, en meldingen instellen op basis van tijd en plaats.

Voordat je begint

• Configureer iCloud om je herinneringen up-to-date te houden op al je apparaten. Open de Instellingen-app, tik op '[je naam]' > 'iCloud' en schakel Herinneringen in. In de Herinneringen-app zie je al je herinneringen op al je Apple apparaten waarop je bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

• Lees meer over het upgraden van je iCloud-herinneringen nadat je je apparaat hebt bijgewerkt naar iOS 13 of nieuwer of iPadOS.

Een herinnering aanmaken

1. Open de Herinneringen-app.

2. Tik op '+ Herinnering' en typ je herinnering.

Een iPhone met het scherm 'Nieuwe herinnering', waar je een titel, notities en andere details kunt toevoegen om een herinnering aan te maken.

Je kunt ook herinneringen toevoegen aan je belangrijkste takenlijsten vanuit de Herinneringen-widget op het beginscherm.

Een einddatum instellen

Tik op de knop 'Datum en tijd'No alt supplied for Image om een vervaldatum voor de herinnering in te stellen. Je kunt kiezen uit 'Vandaag', 'Morgen' en 'Dit weekend', of tikken op 'Datum en tijd' om zelf een dag en een tijd in te stellen.

Als je een einddatum instelt voor een herinnering maar geen tijd instelt, wordt de melding standaard weergegeven om 9:00 uur. Als je wilt wijzigen wanneer herinneringen voor de hele dag worden weergegeven, open je de Instellingen-app en tik je op 'Herinneringen'. Tik op de tijd onder 'Herinneringen voor de hele dag' en kies een andere tijd.

Een locatie toevoegen

Tik op de knop 'Locatie'No alt supplied for Image om een melding toe te wijzen op basis van waar je bent. Selecteer een van de beschikbare opties of tik op 'Aangepast' om je eigen locatie toe te voegen, kies of je een melding wilt ontvangen wanneer je aankomt of weggaat, en stel de perimeter van je herinneringsgebied in.

Als je op locatie gebaseerde herinneringen wilt ontvangen, moet je ervoor zorgen dat Locatievoorzieningen is ingeschakeld. Open de Instellingen-app en tik op 'Privacy en beveiliging' > 'Locatievoorzieningen' om Locatievoorzieningen in te schakelen.

Een tag toevoegen

Tik op de knop 'Tag'No alt supplied for Image om een tag toe te voegen. Met tags kun je snel en automatisch herinneringen ordenen op basis van trefwoorden. Lees meer over het gebruik van tags om je herinneringen te ordenen.

Een herinnering markeren

Tik op de knop 'Markeer'No alt supplied for Image om een herinnering als extra belangrijk te markeren en deze herinnering weer te geven in de slimme lijst 'Gemarkeerd' in het hoofdscherm van de Herinneringen-app.

Een bijlage toevoegen

Tik op de knop 'Foto's'No alt supplied for Image om een bijlage aan de herinnering toe te voegen. Je kunt een nieuwe foto maken, een afbeelding uit je fotobibliotheek kiezen of een document scannen.

Een herinnering wijzigen

Tik op de knop 'Wijzig details'No alt supplied for Image om nog meer details en aanpassingen aan je herinnering toe te voegen, zoals notities, een URL en een prioriteit. Je kunt de meldingsinstellingen van de herinnering ook aanpassen en de lijst wijzigen waartoe deze behoort.

Een herinnering krijgen wanneer je iemand een bericht stuurt

1. Tik op een herinnering en tik vervolgens op de knop 'Wijzig details'No alt supplied for Image.

2. Schakel 'Bij het chatten' in.

3. Tik op 'Kies persoon' en tik op een naam in de lijst van contacten.

Een iPhone met een lijst met herinneringen over tuinieren. Onder een herinnering om Jackelyn te vragen haar vrachtwagen te lenen staan de foto van Jackelyn en de tekst 'Messaging: Jackelyn Perra'.

De volgende keer dat je via Berichten met deze persoon chat, wordt er een herinneringsmelding weergegeven.

Subtaken aanmaken

Elke herinnering die je aanmaakt, kan subtaken hebben. Een herinnering om in te pakken voor een reis kan bijvoorbeeld een lijst bevatten met dingen die je niet wilt vergeten.

Je kunt subtaken op verschillende manieren aanmaken:

• Houd een herinnering ingedrukt en sleep deze naar een andere herinnering. De herinnering die je hebt gesleept, wordt een subtaak van de andere.

• Veeg naar rechts op een herinnering en tik op 'Spring in'. De herinnering wordt een subtaak van de taak erboven. Om dit ongedaan te maken, veeg je opnieuw naar rechts op de subtaak en tik je op 'Spring uit'.

• Tik op een herinnering en tik vervolgens op de knop 'Wijzig details'No alt supplied for Image. Tik op 'Subtaken' > 'Voeg herinnering toe' en typ de subtaak. Herhaal dit voor zo veel subtaken als je wilt aanmaken.

• Als je geen subtaken kunt aanmaken, moet je zorgen dat je iCloud-herinneringen gebruikt.

Een herinnering voltooien

Als je een herinnering als voltooid wilt markeren, tik je op de lege cirkel ernaast. Om je voltooide herinneringen te zien, tik je op de knop 'Meer'No alt supplied for Image en tik je vervolgens op 'Toon voltooid'.

Een iPhone met een lijst met herinneringen en het menu dat wordt geopend na het selecteren van de knop 'Meer'. In het menu is 'Toon voltooide' gemarkeerd.

Als je een herinnering wilt verwijderen zonder deze als voltooid te markeren, veeg je naar links over de herinnering en tik je op 'Verwijder'.

Als je een herinneringsmelding ontvangt op het toegangsscherm, veeg je naar links over de herinnering. Tik op 'Bekijk' en tik vervolgens op 'Stel in als voltooid'.

Een herinnering toevoegen met Siri

Op je iOS-apparaat of Apple Watch kun je Siri vragen om een herinnering voor je te plannen.* Hier zijn een paar voorbeelden:

• "Herinner me eraan dat ik de hond elke ochtend om half acht eten geef."

• "Herinner me eraan dat ik mijn mail moet bekijken als ik thuiskom."

• "Herinner me eraan dat ik nog boodschappen moet doen als ik hier wegga."

• "Herinner me er morgen om 15:00 uur aan dat ik Tara moet bellen."

Voeg je privé- en werkadressen toe aan je kaart in Contacten om Siri je te laten helpen om op locatie gebaseerde herinneringen in te stellen. Open de Contacten-app en tik op 'Mijn kaart'. Tik op 'Wijzig', voeg je werk- of privéadres toe en tik op 'Gereed'.

* Siri gebruikt Locatievoorzieningen als voor je herinnering je locatie moet worden gebruikt. De beschikbaarheid, functies en commando's van Siri verschillen per taal en land of regio. Lees welke Siri-functies in welke landen en regio's worden ondersteund.

Een herinnering toevoegen vanuit een andere app

Je kunt jezelf eraan herinneren om nog eens terug te gaan naar een andere app, bijvoorbeeld om een website of een kaartlocatie opnieuw te bezoeken. Je voegt dan aan de herinnering een link toe naar de plek waar je gebleven was. Open de app waarnaar je wilt terugkeren en zoek de knop 'Deel'. Tik vervolgens op het symbool voor 'Herinneringen'.