Herinneringen gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Met Herinneringen kunt u niet alleen al uw taken bijhouden, maar ook wanneer en waar u deze moet uitvoeren.

Gebruik Herinneringen voor projecten, boodschappen en andere zaken die u wilt bijhouden. U kunt instellen wanneer en waar u een herinnering wilt ontvangen. U kunt ook een herinnering voor uzelf instellen om verder te gaan met iets in een andere app. En met iCloud kunt u uw herinneringen op al uw apparaten bijwerken.

Een herinnering toevoegen

1. Open 'Herinneringen' vanaf het beginscherm.
  2. Tik op  om een nieuwe herinnering toe te voegen.
  3. Voer uw herinnering in. Tik op  om extra details toe te voegen, zoals een tijd of locatie voor de herinnering.
  4. Tik op 'Gereed' wanneer u klaar bent.

Als u een herinnering wilt verwijderen, tikt u achtereenvolgens op 'Wijzig' boven aan de lijst, op  en op 'Verwijder'.

Een herinnering voltooien

Als u een herinnering hebt voltooid, tikt u op de lege cirkel om de herinnering als voltooid in te stellen. Als u een herinneringsmelding ontvangt op het toegangsscherm, veegt u naar links over de herinnering en tikt u op 'Toon'. Tik vervolgens op 'Stel in als voltooid'.

Als u voltooide herinneringen wilt bekijken, tikt u op 'Toon voltooide' in de lijst met herinneringen.

Kiezen hoe u wordt herinnerd

Moet u eraan worden herinnerd dat u om 10.00 uur naar de stomerij moet gaan? Of dat u nog boodschappen moet doen na uw werk? Met Herinneringen kunt u meldingen instellen die u waarschuwen als herinneringen verlopen, of als u aankomt op een locatie of een locatie verlaat.

Een tijd instellen om te worden herinnerd

1. Tik op  rechts van de herinnering en schakel 'Toon op een dag' in.
  2. Tik op de datum naast 'Alarm' en stel een datum en tijd in voor uw herinnering.
  3. Tik op 'Gereed' wanneer u klaar bent.

Een plaats instellen om te worden herinnerd

Locatieherinneringen waarschuwen u als u aankomt op een locatie of een locatie verlaat, zoals thuis of uw werk. Als u locatiegebaseerde herinneringen wilt ontvangen, controleert u of Locatievoorzieningen is ingeschakeld en of uw apparaat deze functie ondersteunt.

Herinnerd worden op een locatie:

1. Tik op  rechts van de herinnering, schakel 'Toon op een locatie' in en tik op 'Locatie'.
  2. Zoek het adres waarop u wilt worden herinnerd, of voer dit adres in. U kunt ook uw huidige locatie gebruiken.
  3. Selecteer of u een herinnering wilt ontvangen als u die locatie verlaat of als u aankomt op die locatie.
  4. Sleep de zwarte stip op de cirkel naar binnen of naar buiten om de perimeter van uw herinneringsgebied te wijzigen.
  5. Tik op 'Details' om terug te gaan naar het vorige scherm en tik op 'Gereed'.

Locatiegebaseerde herinneringen zijn beschikbaar in iOS 8 of hoger op iPhone 4 en hoger, iPad Pro (Wi-Fi + Cellular), iPad (4e generatie Wi-Fi + Cellular), iPad Air en hoger (Wi-Fi + Cellular), iPad mini 4 (Wi-Fi + Cellular) en iPod touch (6e generatie).

Siri vragen om u iets te herinneren

U kunt Siri een herinnering laten plannen. U hoeft het maar te vragen:

• "Hé Siri, herinner me eraan dat ik mijn mail moet bekijken als ik thuiskom."
  • "Herinner me eraan dat ik John een e-mail moet sturen als ik op het werk ben."
  • "Siri, herinner me eraan dat ik nog boodschappen moet doen als ik hier wegga."
  • "Hé Siri, herinner me er morgen om 15:00 uur aan dat ik Jane moet bellen."

Siri gebruikt Locatievoorzieningen als voor uw herinnering uw locatie moet worden gebruikt.

Als u Siri uw thuis- of werkadres geeft, kunt u uw aanvragen persoonlijk maken: "herinner me eraan dat ik mijn vrouw moet bellen als ik thuiskom".

1. Voeg uw werk- of thuisadres toe aan uw contactpersoonkaarten in Contacten.
  2. Ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en tik op 'Mijn informatie'. Tik op uw contactpersoonkaart om deze toe te voegen aan 'Mijn informatie'.

De beschikbaarheid van Siri verschilt per taal, land en regio. Lees welke Siri-functies in welke landen en regio's worden ondersteund.

Een herinnering vanuit een andere app toevoegen

Herinner uzelf eraan dat u terug moet gaan naar een website, locatie op een kaart of iets anders in een andere app terwijl u deze gebruikt, zonder dat u hoeft te schakelen naar Herinneringen.

Tikken op 'Deel'

Tik op 'Deel'  in de app waarvoor u een herinnering wilt maken en tik op 'Herinneringen'.

Siri gebruiken

Vraag Siri u later eraan te herinneren.

Later terugbellen

Kunt u op dit moment een gesprek niet aannemen? Tik op 'Herinnering' en selecteer wanneer u eraan wilt worden herinnerd dat u die persoon moet terugbellen.

Als u terug wilt gaan naar de app waarvoor u een herinnering hebt gemaakt, gaat u naar 'Herinneringen' en tikt u op het appsymbool rechts van de herinnering.

Uw herinneringen organiseren

Wilt u uw herinneringen indelen in categorieën zoals werk, persoonlijk of school? Maak een lijst met herinneringen om alles goed geordend te houden.

Een nieuwe lijst met herinneringen maken:

1. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van een lijst met herinneringen en tik op  .
  2. Tik op 'Lijst' en selecteer de account waaraan u de lijst wilt toevoegen.
  3. Geef uw lijst een naam en kies een kleur.
  4. Tik op 'Gereed' wanneer u klaar bent.

Een herinnering toevoegen aan een lijst:

1. Ga naar een lijst met herinneringen en tik op een herinnering.
  2. Tik op  of veeg naar links over de herinnering en tik op 'Meer'.
  3. Tik op 'Lijst' en kies de lijst waaraan u de herinnering wilt toevoegen.
  4. Tik op 'Gereed' wanneer u klaar bent.

Als u tussen lijsten wilt schakelen, tikt u op de naam van de lijst met herinneringen of veegt u omlaag vanaf de bovenkant van de lijst met herinneringen.

Herinneringen instellen met iCloud

U kunt iCloud gebruiken om uw herinneringen op al uw apparaten bij te werken. Als u Herinneringen wilt instellen met iCloud, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' en schakelt u 'Herinneringen' in. U ziet uw herinneringen op alle Apple apparaten waarop u bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

Een lijst met herinneringen delen

Wilt u een lijst met herinneringen delen met iemand? U kunt een lijst met herinneringen delen met iedereen die is ingelogd bij iCloud.

Een lijst met herinneringen delen:

1. Tik op de lijst die u wilt delen en tik op 'Wijzig' > 'Delen'.
  2. Tik op 'Voeg persoon toe' en voer het e-mailadres van die persoon in.
  3. Tik op 'Gereed' wanneer u klaar bent.

Als deze persoon uw uitnodiging om de lijst te delen heeft geaccepteerd, kunt u allebei items toevoegen, verwijderen of markeren als voltooid. Gezinsleden kunnen ook een lijst delen als ze Delen met gezin configureren

Meldingen die u voor uw herinneringen instelt, worden met niemand gedeeld.