Night Shift gebruiken op je Mac

Night Shift maakt de kleuren van het scherm na zonsondergang automatisch warmer.

Uit onderzoeken is gebleken dat blootstelling aan helder blauw licht in de avond van invloed kan zijn op je bioritme, waardoor je moeilijker in slaap valt. Night Shift maakt gebruik van de klok op je computer en je geografische locatie om te bepalen wanneer de zon ondergaat op jouw locatie. De kleuren op het beeldscherm worden dan automatisch warmer gemaakt. In de ochtend worden weer de normale instellingen gebruikt.

Night Shift configureren

Controleer of uw Mac voldoet aan de systeemvereisten voor Night Shift en volg dan deze stappen:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren').

2. Klik op 'Beeldschermen'.

3. Klik op 'Night Shift'.

Hier kun je een aangepast Night Shift-schema aanmaken, een planning instellen om Night Shift automatisch in te schakelen van zonsondergang tot zonsopgang, of Night Shift handmatig in- of uitschakelen tot zonsopgang of de geplande tijd. Je kunt de kleurtemperatuur ook warmer of koeler maken als Night Shift is ingeschakeld. Bij warmere kleurtemperaturen bevat het beeld meer geel en minder blauw.

Systeemvereisten voor Night Shift

Night Shift vereist macOS Sierra 10.12.4 of nieuwer en een van de volgende Mac-computers, die gebruikmaken van het ingebouwde beeldscherm of een van de onderstaande beeldschermen:

• MacBook-modellen die in 2015 of later zijn geïntroduceerd

• MacBook Air-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd

• MacBook Pro-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd

• Mac mini-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd

• Mac Studio-modellen die in 2022 of later zijn geïntroduceerd

• iMac-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd

• Mac Pro-modellen die in 2013 of later zijn geïntroduceerd

Meer informatie

Night Shift gebruiken op een iPhone of iPad

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.