Night Shift gebruiken op uw Mac

Night Shift maakt de kleuren van het scherm na zonsondergang automatisch warmer.

Uit onderzoeken is gebleken dat blootstelling aan helder blauw licht in de avond van invloed kan zijn op uw bioritme, waardoor u moeilijker in slaap valt. Night Shift maakt gebruik van de klok op uw computer en uw geografische locatie om te bepalen wanneer de zon ondergaat op uw locatie. De kleuren op het beeldscherm worden dan automatisch warmer gemaakt. In de ochtend worden weer de normale instellingen gebruikt.

Night Shift configureren

Controleer of uw Mac voldoet aan de systeemvereisten voor Night Shift en volg dan deze stappen:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Beeldschermen'.
  3. Klik op 'Night Shift'.
    Weergave van 'Systeemvoorkeuren' waarin de opties voor Night Shift zijn geselecteerd

Schema: maak een aangepaste Night Shift-schema of laat Night Shift automatisch inschakelen van zonsopgang tot zonsondergang.

Handmatig: stel Night Shift handmatig in.

• Als Night Shift is uitgeschakeld, selecteert u het aankruisvak om Night Shift in te schakelen tot 07:00 uur in de ochtend. Als u een schema gebruikt, schakelt Night Shift automatisch uit op het geplande tijdstip.
  • Als Night Shift is ingeschakeld, schakelt u het aankruisvak uit om Night Shift uit te schakelen. Als u een schema gebruikt, schakelt Night Shift weer in op het geplande tijdstip.

Kleurtemperatuur: sleep de schuifknop om de kleurtemperatuur warmer of koeler te maken wanneer Night Shift is ingeschakeld. Bij warmere kleurtemperaturen bevat het beeld meer geel en minder blauw.

Systeemvereisten voor Night Shift

Night Shift vereist macOS Sierra 10.12.4 of hoger en een van de volgende Mac-computers, die gebruikmaken van het ingebouwde beeldscherm of een van de onderstaande beeldschermen:

• MacBook-modellen die in 2015 of later zijn geïntroduceerd
  • MacBook Air-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd
  • MacBook Pro-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd
  • Mac mini-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd
  • Mac Studio-modellen die in 2022 zijn geïntroduceerd
  • iMac-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd
  • Mac Pro-modellen die in 2013 of later zijn geïntroduceerd

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.