Bepaal welk model MacBook u hebt

Gebruik deze informatie om te achterhalen welke MacBook u hebt en welke plaats deze inneemt in de geschiedenis van de MacBook.

Uw Mac biedt verschillende tools om uw computer te identificeren. De eenvoudigste manier is via 'Over deze Mac'. Klik hiervoor op 'Over deze Mac' in het Apple-menu in de linkerbovenhoek van uw scherm. Of gebruik de app Systeeminformatie. Meer informatie over hoe u deze tools kunt gebruiken om uw Mac te identificeren.

Als u uw Mac niet bij u hebt of deze niet opstart, kunt u een van deze oplossingen gebruiken:

• Zoek het serienummer aan de onderkant van uw Mac bij de wettelijk verplichte aanduidingen. Dit nummer staat tevens op de originele verpakking, naast een barcode. Voer dit serienummer vervolgens in op de pagina 'Controleer dekking' om uw model te vinden.
  • Op de originele verpakking staat mogelijk ook een Apple onderdeelnummer, bijvoorbeeld 'MNYF2xx/A' (waarbij 'xx' per land of regio verschilt). Zoek in onderstaande lijst het nummer dat overeenkomt met het Apple onderdeelnummer om uw model te vinden.

In dit artikel worden alleen MacBook-modellen genoemd. Er is soortgelijke informatie beschikbaar voor MacBook Pro en MacBook Air.

Lijst van MacBook-modellen

De MacBook-modellen worden getoond op volgorde van het jaar dat ze zijn geïntroduceerd. De meest recente modellen staan bovenaan. Klik op de naam van het model voor gedetailleerde technische specificaties.

MacBook-modellen uit 2015 en later zijn geschikt voor de nieuwste versie van macOS. Voor modellen die vóór 2015 op de markt zijn gekomen, wordt het meest recente compatibele besturingssysteem vermeld.

2017

MacBook (Retina, 12-inch, 2017)
Kleuren: roségoud, spacegrijs, goud, zilver
Modelaanduiding: MacBook10,1
Onderdeelnummers: MNYF2XX/A, MNYG2XX/A, MNYH2XX/A, MNYJ2XX/A, MNYK2XX/A, MNYL2XX/A, MNYM2XX/A, MNYN2XX/A
Technische specificaties: MacBook (Retina, 12-inch, 2017)

Vanaf begin 2018 is dit MacBook-model verkrijgbaar in spacegrijs, zilver en de hier getoonde goudkleur.

2016

MacBook (Retina, 12-inch, begin 2016)
Kleuren: roségoud, spacegrijs, goud, zilver
Modelaanduiding: MacBook9,1
Onderdeelnummers: MLH72xx/A, MLH82xx/A, MLHA2xx/A, MLHC2xx/A, MLHE2xx/A, MLHF2xx/A, MMGL2xx/A, MMGM2xx/A
Technische specificaties: MacBook (Retina, 12-inch, begin 2016)

2015

MacBook (Retina, 12-inch, begin 2015)
Kleuren: spacegrijs, goud, zilver
Modelaanduiding: MacBook8,1
Onderdeelnummers: MF855xx/A, MF865xx/A, MJY32xx/A, MJY42xx/A, MK4M2xx/A, MK4N2xx/A
Technische specificaties: MacBook (Retina, 12-inch, begin 2015)

2010

MacBook (13-inch, medio 2010)
Modelaanduiding: MacBook7,1
Onderdeelnummers: MC516xx/A
Nieuwste compatibele besturingssysteem: macOS High Sierra 10.13.6
Technische specificaties: MacBook (13-inch, medio 2010)

2009

MacBook (13-inch, eind 2009)
Modelaanduiding: MacBook6,1
Onderdeelnummers: MC207xx/A
Nieuwste compatibele besturingssysteem: macOS High Sierra 10.13.6
Technische specificaties: MacBook (13-inch, eind 2009)

MacBook (13-inch, medio 2009)
Modelaanduiding: MacBook5,2
Onderdeelnummers: MC240xx/A
Nieuwste compatibele besturingssysteem: OS X El Capitan 10.11.6
Technische specificaties: MacBook (13-inch, medio 2009)

MacBook (13-inch, begin 2009)
Modelaanduiding: MacBook5,2
Onderdeelnummers: MB881xx/A
Nieuwste compatibele besturingssysteem: OS X El Capitan 10.11.6
Technische specificaties: MacBook (13-inch, begin 2009)