Controleren welke macOS-versie uw Mac gebruikt

Gebruik 'Over deze Mac' om te controleren welke versie van het Mac-besturingssysteem is geïnstalleerd op uw Mac en of het de nieuwste versie is.

Is uw Mac up-to-date met de nieuwste versie van het Mac-besturingssysteem (macOS of OS X)? Is de juiste versie geïnstalleerd om een product of functie te kunnen gebruiken? Welke versies zijn ouder (lager) of nieuwer (hoger) dan de momenteel geïnstalleerde versie? Ontdek nu welke versie is geïnstalleerd voor een antwoord op deze vragen.

Als uw macOS niet up-to-date is, kunt u het mogelijk bijwerken naar een nieuwere versie.

Welke macOS-versie is geïnstalleerd?

Kies 'Over deze Mac' in het Apple-menu  in de hoek van het scherm. U ziet nu de naam van de macOS-versie, bijvoorbeeld 'macOS Mojave', gevolgd door het versienummer. Als u voor een product of functie ook nog het buildnummer moet weten, klikt u op het versienummer.

In dit voorbeeld wordt macOS Mojave versie 10.14, build 18A391 weergegeven.

Welke macOS-versie is de nieuwste?

Hieronder ziet u alle Mac-besturingssystemen, waarbij de meest recente bovenaan staat. Wanneer er een belangrijke nieuwe release van macOS wordt uitgebracht, krijgt deze een nieuwe naam zoals 'macOS Mojave'. En als er updates beschikbaar komen met een nieuw macOS-versienummer, dan wordt dit artikel bijgewerkt met de nieuwste versie van die macOS-release.

Als uw Mac een oudere versie van een Mac-besturingssysteem gebruikt, moet u de nieuwste Apple software-updates installeren, die mogelijk belangrijke beveiligingsupdates en updates kunnen bevatten voor de door macOS geïnstalleerde apps zoals Safari, iTunes, Boeken, Berichten, Mail, Agenda en Foto's.

macOS Nieuwste versie
macOS Catalina (binnenkort beschikbaar)
10.15 bètaversie
macOS Mojave 10.14.6
macOS High Sierra 10.13.6
macOS Sierra 10.12.6
OS X El Capitan 10.11.6
OS X Yosemite 10.10.5
OS X Mavericks 10.9.5
OS X Mountain Lion 10.8.5
OS X Lion 10.7.5
Mac OS X Snow Leopard 10.6.8
Mac OS X Leopard 10.5.8
Mac OS X Tiger 10.4.11
Mac OS X Panther 10.3.9
Mac OS X Jaguar 10.2.8
Mac OS X Puma 10.1.5
Mac OS X Cheetah 10.0.4