Controleren welke macOS-versie uw Mac gebruikt

Met 'Over deze Mac' kunt u controleren welke versie van het Mac-besturingssysteem op uw Mac is geïnstalleerd en of het de nieuwste, meest recente versie is.

Welke macOS-versie is geïnstalleerd?

Kies 'Over deze Mac' in het Apple-menu  in de hoek van het scherm. U ziet nu de naam van de macOS-versie, bijvoorbeeld 'macOS Monterey' or 'macOS Big Sur', gevolgd door het versienummer. Als u ook het buildnummer wilt weten, klikt u op het versienummer.

Venster 'Over deze Mac'

Welke macOS-versie is de nieuwste?

Telkens wanneer er een update uitkomt waarbij het macOS-versienummer verandert, wordt dit artikel bijgewerkt met informatie over de nieuwste versie van macOS. Als een latere versie compatibel is met uw Mac, kunt u de nieuwste software-updates van Apple installeren om deze te krijgen.

macOS Nieuwste versie
macOS Monterey 12.6
macOS Big Sur 11.7
macOS Catalina
macOS Mojave 10.14.6
macOS High Sierra 10.13.6
macOS Sierra 10.12.6
OS X El Capitan 10.11.6
OS X Yosemite 10.10.5
OS X Mavericks 10.9.5
OS X Mountain Lion 10.8.5
OS X Lion 10.7.5
Mac OS X Snow Leopard 10.6.8
Mac OS X Leopard 10.5.8
Mac OS X Tiger 10.4.11
Mac OS X Panther 10.3.9
Mac OS X Jaguar 10.2.8
Mac OS X Puma 10.1.5
Mac OS X Cheetah 10.0.4