Controleren welke macOS-versie uw Mac gebruikt

Met 'Over deze Mac' kunt u controleren welke versie van het Mac-besturingssysteem op uw Mac is geïnstalleerd en of het de nieuwste versie is.

Is uw Mac up-to-date met de nieuwste versie van het Mac-besturingssysteem? Gebruikt u de versie die vereist is voor een ander product dat u met uw Mac wilt gebruiken? Welke versies zijn lager (ouder) of hoger (nieuwer, recenter)? Voor een antwoord op deze vragen kijkt u eerst welke versie momenteel geïnstalleerd is.

Als uw macOS niet up-to-date is, kunt u het mogelijk bijwerken naar een nieuwere versie.

Welke macOS-versie is geïnstalleerd?

Kies 'Over deze Mac' in het Apple-menu  in de hoek van het scherm. U ziet nu de naam van de macOS-versie, bijvoorbeeld 'macOS Mojave', gevolgd door het versienummer. Als u ook het buildnummer wilt weten, klikt u op het versienummer.

Venster 'Over deze Mac'

Welke macOS-versie is de nieuwste?

Hieronder ziet u alle Mac-besturingssystemen, waarbij het meest recente bovenaan staat. Wanneer er een belangrijke nieuwe release van macOS wordt uitgebracht, krijgt deze een nieuwe naam, bijvoorbeeld 'macOS Big Sur'. Telkens wanneer er een update uitkomt waarbij het macOS-versienummer verandert, wordt dit artikel bijgewerkt met informatie over de nieuwste versie van macOS.

Als uw Mac een eerdere versie van een Mac-besturingssysteem gebruikt, moet u de nieuwste Apple software-updates installeren. Deze bevatten mogelijk belangrijke beveiligingsupdates en updates voor de apps die door macOS worden geïnstalleerd, zoals Safari, Boeken, Berichten, Mail, Muziek, Agenda en Foto's.

macOS Nieuwste versie
macOS Big Sur 11.0.1
macOS Catalina
macOS Mojave 10.14.6
macOS High Sierra 10.13.6
macOS Sierra 10.12.6
OS X El Capitan 10.11.6
OS X Yosemite 10.10.5
OS X Mavericks 10.9.5
OS X Mountain Lion 10.8.5
OS X Lion 10.7.5
Mac OS X Snow Leopard 10.6.8
Mac OS X Leopard 10.5.8
Mac OS X Tiger 10.4.11
Mac OS X Panther 10.3.9
Mac OS X Jaguar 10.2.8
Mac OS X Puma 10.1.5
Mac OS X Cheetah 10.0.4