Uw Mac Pro identificeren

Lees hoe u het serienummer van uw Mac Pro kunt vinden en hoe u andere informatie kunt vinden waarmee u kunt bepalen welk model Mac Pro u hebt.

Het serienummer, de modelaanduiding en het onderdeelnummer opzoeken

U kunt het serienummer en andere kenmerkende aanduidingen van uw Mac Pro vinden in macOS, op de buitenkant van de computer en op de verpakking.

In het venster 'Over deze Mac'

In de meeste versies van macOS vindt u het serienummer en de modelaanduiding van de computer in het venster 'Over deze Mac'.

Kies het Apple-menu () > 'Over deze Mac'. Er wordt nu een venster weergegeven met daarin de modelnaam, bijvoorbeeld Mac Pro (eind 2013), en het serienummer van de computer. Aan de hand van het serienummer kunt u uw service- en supportopties controleren of de technische specificaties van uw model opzoeken.

Ook aan de hand van de modelaanduiding van de computer kunt u meer informatie vinden. In het venster 'Over deze Mac' klikt u op 'Systeemoverzicht'. In het venster 'Systeemoverzicht' dat nu wordt weergegeven, zoekt u naar de modelaanduiding in het gedeelte 'Hardwareoverzicht'. Deze modelaanduiding gebruikt u om hieronder uw Mac Pro op te zoeken.

Op de buitenkant van de Mac Pro

Zet de Mac Pro uit en verwijder alle aangesloten kabels, zodat u de Mac Pro veilig kunt verplaatsen.

Op de Mac Pro (eind 2013) staat het serienummer op de bodemplaat van de computer. Op oudere Mac Pro-modellen staat het serienummer op het achterpaneel van de computer, onder de videopoorten.

Op de oorspronkelijke verpakking of het aankoopbewijs

Als u de originele verpakking van de Mac Pro nog hebt, kunt u het serienummer vinden op het etiket met de streepjescode dat op de doos is aangebracht.

Op de verpakking staat ook het Apple onderdeelnummer, bijvoorbeeld 'ME253xx/A'. Aan de hand van dit nummer kunt u uw Mac Pro-model opzoeken in de lijst hieronder.
In het Apple onderdeelnummer is 'xx' vóór de schuine streep een variabele code die per land of regio verschilt.

Het serienummer, modelnummer en de configuratiegegevens van de Mac Pro worden soms ook vermeld op het aankoopbewijs of de factuur.

Mac Pro-modellen

Klik op een model om de technische specificaties te bekijken.

Mac Pro (eind 2013)

Modelaanduiding:
MacPro6,1

Onderdeelnummers:
ME253xx/A
MD878xx/A

Mac Pro (medio 2012)

Modelaanduiding:
MacPro5,1

Onderdeelnummers:
MD770xx/A
MD771xx/A

Mac Pro Server (medio 2012)

Modelaanduiding:
MacPro5,1

Onderdeelnummer:
MD772xx/A

Mac Pro (medio 2010)

Modelaanduiding:
MacPro5,1

Onderdeelnummers:
MC250xx/A
MC560xx/A
MC561xx/A

Mac Pro Server (medio 2010)

Modelaanduiding:
MacPro5,1

Onderdeelnummer:
MC915xx/A

Mac Pro (begin 2009)

Modelaanduiding:
MacPro4,1

Onderdeelnummers:
MB871xx/A
MB535xx/A