macOS 10.14 Mojave installeren op Mac Pro (medio 2010) en Mac Pro (medio 2012)

Meer informatie over hoe u uw Mac Pro (medio 2010) of Mac Pro (media 2012) voorbereidt op macOS Mojave.

macOS Mojave vereist een grafische kaart die Metal ondersteunt. Dit is een Apple technologie waarmee het systeem en apps op een efficiënte manier de mogelijkheden van de huidige grafische processors kunnen aanboren (GPU's). De grafische kaarten aangeboden door Apple in Mac Pro (medio 2010) en Mac Pro (medio 2012) hebben geen GPU's die Metal ondersteunen en daarom vereisen deze systemen geüpgradede grafische kaarten om macOS Mojave te kunnen installeren.

Voordat u een upgrade uitvoert naar macOS Mojave op deze Mac Pro-modellen, moet u bijwerken naar macOS High Sierra 10.13.6 en vervolgens controleren of uw grafische kaart compatibel is. U moet ook FileVault uitschakelen.

Bijwerken naar macOS High Sierra 10.13.6

Gebruik eerst de Mac App Store om uw besturingssysteem bij te werken naar macOS High Sierra 10.13.6. Voer geen upgrade uit van uw Mac Pro (medio 2010) of Mac Pro (medio 2012) naar macOS Mojave rechtstreeks vanaf macOS-versies vóór 10.13.6.

Controleer of uw grafische kaart werkt met Mojave

Controleer vervolgens of de grafische kaart in uw Mac Pro compatibel is. U kunt Systeeminformatie gebruiken om te weten te komen welke grafische kaart uw Mac heeft:

1. Houd de Option-toets ingedrukt en kies het Apple-menu () > 'Systeeminformatie'.

2. Selecteer 'Video/beeldschermen' in de navigatiekolom. Als uw grafische kaart compatibel is, ziet u 'Ondersteund' naast de vermelding van Metal. U kunt ook de naam van uw grafische kaart noteren en controleren of deze in de lijst hierna staat.

Deze specifieke grafische kaarten van derden ondersteunen Metal en zijn compatibel met macOS Mojave op Mac Pro (medio 2010) en Mac Pro (medio 2012):

• MSI Gaming Radeon RX 560 128-bit 4GB GDRR5

• SAPPHIRE Radeon PULSE RX 580 8GB GDDR5

• SAPPHIRE Radeon HD 7950 Mac-editie

• NVIDIA Quadro K5000 voor Mac

• NVIDIA GeForce GTX 680 Mac-editie

Enkele andere grafische kaarten van derden* gebaseerd op de volgende AMD GPU-families zijn mogelijk ook compatibel met macOS Mojave op Mac Pro (medio 2010) en Mac Pro (medio 2012):

• AMD Radeon RX 560

• AMD Radeon RX 570

• AMD Radeon RX 580

• AMD Radeon Pro WX 7100

• AMD Radeon RX Vega 56

• AMD Radeon RX Vega 64

• AMD Radeon Pro WX 9100

• AMD Radeon Frontier-editie

Als de grafische kaart in uw Mac Pro niet hierboven wordt vermeld, moet u een installeren die compatibel is met macOS Mojave. Neem contact op met Apple Support als u meer hulp nodig hebt.

* Grafische kaarten van derden verschillen, dus informeer bij de leverancier van uw specifieke grafische kaart naar informatie over compatibiliteit.

FileVault uitschakelen en vervolgens macOS Mojave installeren

Veel grafische kaarten van derden geven niets op het beeldscherm weer wanneer macOS Mojave opstart, waaronder het Apple logo en de opstartvoortgangsbalk. U kunt hierdoor niet inloggen bij een systeem dat FileVault gebruikt, geen andere opstartschijf selecteren voordat uw Mac opstart naar macOS of enkele diagnostische hardwaretesten niet uitvoeren.

U moet FileVault uitschakelen en vervolgens de stappen volgen om macOS Mojave te downloaden en installeren op uw Mac Pro.

Meer informatie

Als uw Mac meer dan één volume heeft waarop macOS is geïnstalleerd, moet u het deelvenster 'Opstartschijf' in 'Systeemvoorkeuren' gebruiken om te schakelen tussen besturingssystemen. Op deze Mac Pro-modellen kunt u door Option ingedrukt te houden tijdens het herstarten geen besturingssysteem kiezen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.