macOS bijwerken op een Mac

Gebruik 'Software-update' om updates en upgrades voor macOS en de ingebouwde apps zoals Safari te installeren.

Software-update gebruiken

Voordat u deze stappen uitvoert, is het verstandig om een reservekopie van uw Mac te maken.

1. Kies in het Apple-menu  in de hoek van het scherm de optie 'Systeeminstellingen' of 'Systeemvoorkeuren'.
    • Als u 'Systeeminstellingen' hebt gekozen, klikt u op 'Algemeen' aan de linkerkant van het venster. Vervolgens klikt u op 'Software-update’ aan de rechterkant.
    • Als u 'Systeemvoorkeuren' hebt gekozen, klikt u op 'Software-update' in het venster.
  2. 'Software-update' controleert vervolgens op nieuwe software.
    • Als 'Software-update' nieuwe software vindt, klikt u op de knop om de software te installeren. De knop heet bijvoorbeeld 'Werk nu bij', 'Installeer nu' of 'Herstart nu'. Vervolgens wordt u mogelijk gevraagd uw beheerderswachtwoord in te voeren.
    • Als Software-update meldt dat uw Mac up-to-date is, is er momenteel geen nieuwe software beschikbaar voor uw Mac-model. In het venster 'Software-update' wordt alleen software weergegeven die compatibel is met uw Mac.

Venster 'Software-update' in macOS Monterey

Als 'Software-update' niet wordt weergegeven

Als u 'Software-update’ niet ziet staan, kiest u 'Weergave' > 'Software-update' via de menubalk in 'Systeeminstellingen’ of 'Systeemvoorkeuren'. U kunt ook 'Zoek' in de hoek van het venster gebruiken om 'Software-update' te zoeken.

Als uw oudere Mac niet beschikt over 'Software-update', opent u de App Store-app. Dat staat in de map 'Apps'. Klik vervolgens op het tabblad 'Updates' in de App Store om te controleren op updates. U kunt software ook op naam zoeken.

Meer informatie

Een update is een nieuwere versie van de momenteel geïnstalleerde macOS-versie, zoals een update van macOS Monterey 12.5 naar macOS Monterey 12.6. Een upgrade is een belangrijke nieuwe versie van macOS, met een nieuwe naam, zoals een upgrade van macOS Monterey naar macOS Ventura. In 'Software-update’ staan geen updates of upgrades die niet compatibel zijn met uw Mac.

Meer informatie over achtergrondupdates in macOS

Lees hoe u uw iPhone of iPad kunt bijwerken