De software van de Mac bijwerken

Gebruik 'Software-update' om updates te zoeken en installeren voor macOS, ingebouwde apps, bijvoorbeeld Safari, en apps die zijn gedownload uit de App Store.

Software-update gebruiken

1. Kies in het Apple-menu () de optie 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Software-update' om te controleren of er updates zijn.
  2. Als er updates beschikbaar zijn, klikt u op de knop 'Werk nu bij' om ze te installeren. Of klik op 'Meer info' om details over alle updates te bekijken en bepaalde updates te selecteren die moeten worden geïnstalleerd. U wordt mogelijk gevraagd uw beheerderswachtwoord in te voeren.
    Voorkeuren voor software-updates
  3. Wanneer Software-update meldt dat uw Mac up-to-date is, zijn de geïnstalleerde macOS-versie en alle apps ook up-to-date. Dat omvat Safari, Muziek, Boeken, Foto's, Berichten, Mail, Agenda en FaceTime.
  4. Om toekomstige updates automatisch te installeren, ook voor apps die u vanuit de App Store hebt verkregen, selecteert u 'Werk mijn Mac automatisch bij'. U krijgt een melding op uw Mac wanneer deze vanwege de updates moet worden herstart. U kunt er altijd voor kiezen om deze updates op een later moment te installeren.

De software op een iPhone, iPad of iPod touch bijwerken

Lees hier hoe u een iPhone, iPad of iPod touch bijwerkt naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS.