De software van de Mac bijwerken

macOS-updates verbeteren de stabiliteit, de prestaties en de beveiliging van uw Mac en bevatten updates voor Safari, iTunes en andere apps die deel uitmaken van macOS.

Updates downloaden voor macOS Mojaveof hoger

Als u een upgrade naar macOS Mojave of nieuwer hebt uitgevoerd, volgt u deze stappen om de software up-to-date te houden:

1. Kies in het Apple-menu () de optie 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Software-update' om te controleren of er updates zijn.
  2. Als er updates beschikbaar zijn, klikt u op de knop 'Werk nu bij' om ze te installeren. Of klik op 'Meer info' om details over alle updates te bekijken en bepaalde updates te selecteren die moeten worden geïnstalleerd.
    Voorkeuren voor software-updates
  3. Wanneer Software-update meldt dat uw Mac up-to-date is, zijn de geïnstalleerde macOS-versie en alle apps ook up-to-date. Dit omvat Safari, iTunes, Boeken, Berichten, Mail, Agenda, Foto's en FaceTime.

Als u updates zoekt voor iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, Keynote en andere apps die afzonderlijk zijn gedownload uit de App Store, opent u de App Store op uw Mac en klikt u op het tabblad 'Updates'.

Als u in de toekomst macOS-updates automatisch wilt installeren, inclusief apps die afzonderlijk zijn gedownload uit de App Store, selecteert u 'Werk mijn Mac automatisch bij'. U krijgt een melding op uw Mac wanneer deze vanwege de updates moet worden herstart. U kunt er altijd nog voor kiezen om deze updates op een later moment te installeren.

Updates downloaden voor oudere macOS-versies

Als u een oudere versie van macOS gebruikt, zoals macOS High Sierra, Sierra, El Capitan of ouder*, volgt u deze stappen om macOS up-to-date te houden:

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Klik op 'Updates' op de App Store-knoppenbalk.
  3. Gebruik de knoppen 'Werk bij' om alle weergegeven updates te downloaden en te installeren.
  4. Als de App Store geen updates toont, zijn de geïnstalleerde macOS-versie en alle apps up-to-date. Dit omvat Safari, iTunes, iBooks, Berichten, Mail, Agenda, Foto's en FaceTime. Nieuwere versies zijn mogelijk beschikbaar wanneer u een upgrade uitvoert voor macOS.

Als u in de toekomst updates automatisch wilt downloaden, kiest u Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren', klikt u op 'App Store' en selecteert u 'Download nieuwe updates op achtergrond'. U krijgt een melding op uw Mac wanneer de updates klaar staan voor installatie.

* Als u OS X Lion of Snow Leopard gebruikt, downloadt u OS X-updates door in het Apple-menu () > 'Software-update' te kiezen.

Updates downloaden voor iOS