Nieuw in de updates voor macOS Monterey

macOS Monterey-updates verbeteren de stabiliteit, prestaties of compatibiliteit van je Mac en worden aanbevolen voor alle gebruikers van macOS Monterey.

Hoe je deze updates kunt krijgen

Over de beveiligingsinhoud van deze updates

Nieuw voor ondernemingen in deze updates

macOS Monterey 12.7.4

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.7.3

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.7.2

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.7.1

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.7

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.6.9

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.6.8

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.6.7

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.6.6

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.6.5

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.6.4

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.6.3

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.6.2

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.6.1

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.6

Deze update biedt belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.5.1

Deze update verbetert de beveiliging van macOS en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.5

macOS Monterey 12.5 bevat verbeteringen, oplossingen voor problemen en beveiligingsupdates.

• In de TV-app is er nu een optie om live sportwedstrijden die al zijn begonnen, opnieuw te starten en om te pauzeren en terug en vooruit te spoelen

• Probleem in Safari opgelost waarbij een tabblad mogelijk terugkeert naar een eerdere pagina

Sommige functies zijn mogelijk niet voor alle regio's of op alle Apple apparaten beschikbaar.

macOS Monterey 12.4

macOS Monterey 12.4 bevat verbeteringen voor Apple Podcasts en oplossingen voor problemen:

• Apple Podcasts bevat een nieuwe instelling om het aantal afleveringen te beperken dat op je Mac wordt bewaard en oudere afleveringen automatisch te verwijderen

• Ondersteuning voor Studio Display-firmware-update 15.5, beschikbaar als een afzonderlijke update. Deze update bevat verfijningen voor de camera-afstemming, inclusief verbeteringen voor ruisonderdrukking, contrast en kadrering

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio's of op alle Apple apparaten beschikbaar.

macOS Monterey 12.3.1

macOS Monterey 12.3.1 bevat oplossingen voor problemen en beveiligingsupdates voor de Mac.

Deze update verhelpt de volgende problemen:

• Externe USB-C- of Thunderbolt-beeldschermen worden niet ingeschakeld wanneer ze als tweede beeldscherm worden aangesloten op een Mac mini (2018)

• De verbinding met Bluetooth-apparaten, zoals gamecontrollers, kan worden verbroken op je Mac nadat je audio hebt afgespeeld via bepaalde Beats-koptelefoons

macOS Monterey 12.3

macOS 12.3 beschikt over universele bediening, zodat je één muis en toetsenbord voor je Mac en iPad kunt gebruiken. Deze release omvat tevens nieuwe emoji, dynamische hoofdtracking voor Music, en andere functies en probleemoplossingen voor je Mac.

Universele bediening (bèta)

• Universele bediening maakt het mogelijk om één muis en toetsenbord te gebruiken voor je iPad en Mac

• Je kunt tekst op je Mac of iPad typen en bestanden heen en weer slepen

Ruimtelijke audio

• Dynamische hoofdtracking is beschikbaar in Music met ondersteunde AirPods op Mac-computers met de M1-chip

• Aanpasbare instellingen voor ruimtelijke audio voor 'Uit', 'Vast' en 'Hoofdtracking' zijn nu beschikbaar op het bedieningspaneel met ondersteunde AirPods op Mac-computers met de M1-chip

Emoji

• Er zijn nieuwe emoji, waaronder gezichten, handgebaren en huishoudelijke voorwerpen, beschikbaar in het emoji-toetsenbord

• Bij handdruk-emoji is het mogelijk om verschillende huidtinten te kiezen voor elke hand

Deze release bevat ook de volgende verbeteringen voor je Mac:

• Siri beschikt nu over een extra stem, waardoor het keuzeaanbod is uitgebreid

• De Podcasts-app heeft een afleveringsfilter toegevoegd voor seizoenen en voor afgespeelde, niet-afgespeelde, bewaarde of gedownloade afleveringen

• Vertaling van webpagina's in Safari is nu ook beschikbaar in het Italiaans en Chinees (traditioneel)

• Opdrachten biedt nu ondersteuning voor het toevoegen, verwijderen of opvragen van tags met Herinneringen

• Je kunt nu je eigen notities toevoegen aan bewaarde wachtwoorden

• De nauwkeurigheid van metingen van de batterijcapaciteit is verbeterd

Deze release bevat ook oplossingen voor problemen op de Mac:

• Wanneer er op News-widgets wordt geklikt in de weergave Vandaag, worden er mogelijk geen artikelen geopend

• Het geluid kan vervormd klinken wanneer je video's bekijkt in de Apple TV-app

• Sommige foto's en video's kunnen onbedoeld worden verplaatst tijdens het ordenen van albums in Foto's

macOS Monterey 12.2.1

macOS 12.2.1 biedt belangrijke beveiligingsupdates en verhelpt een probleem voor Intel-Macs dat ertoe kon leiden dat de batterij leegliep in de sluimerstand als de computer verbonden was met Bluetooth-randapparatuur.

macOS Monterey 12.2

macOS 12.2 bevat oplossingen voor problemen en beveiligingsupdates voor je Mac en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Monterey 12.1

Nieuw in macOS Monterey 12.1 is SharePlay, een geheel nieuwe manier om van alles samen te doen met familie en vrienden in FaceTime. Deze update omvat ook het Apple Music Voice-abonnement, nieuwe veiligheidsvoorzieningen voor kinderen en ouders in Berichten, opnieuw ontworpen terugblikken in Foto's, en andere functies en oplossingen voor problemen voor je Mac.

SharePlay

• SharePlay is een nieuwe manier om in FaceTime samen te kijken en te luisteren naar materiaal uit de Apple TV-app, Apple Music en andere ondersteunde apps

• Gedeelde regelaars geven iedereen de mogelijkheid om te pauzeren, af te spelen, terug te spoelen of vooruit te spoelen

• Slim volume verlaagt automatisch het volume van een film, tv-programma of nummer wanneer jij of iemand anders spreekt

• Dankzij schermdeling kan iedere deelnemer aan een FaceTime-gesprek foto's bekijken, op het internet surfen of anderen helpen

Apple Music Voice-abonnement

• Het Apple Music Voice-abonnement is een nieuwe abonnementsvorm waarmee je via Siri toegang krijgt tot alle nummers, afspeellijsten en stations van Apple Music

• 'Vraag het aan Siri' stelt muziek voor op basis van je luistergeschiedenis en wat je wel of niet leuk vindt

• 'Speel het opnieuw af' geeft toegang tot een lijst van de muziek die je recentelijk hebt afgespeeld

Photos

• Terugblikken hebben een nieuw design gekregen, met een nieuwe interactieve interface, nieuwe animatie- en overgangsstijlen en collages van meerdere afbeeldingen

• Er zijn nieuwe soorten terugblikken, bijvoorbeeld voor meer internationale feestdagen, kindgerichte terugblikken, trends in de tijd en verbeterde terugblikken voor huisdieren

Messages

• De instelling voor communicatieveiligheid geeft ouders de mogelijkheid om waarschuwingen voor kinderen in te schakelen wanneer ze naaktfoto's ontvangen of verzenden

• Veiligheidswaarschuwingen bevatten nuttige informatiebronnen voor kinderen wanneer ze naaktfoto's ontvangen

Siri en zoeken

• Uitgebreide begeleiding in Siri, Spotlight en Safari Search om kinderen en ouders te helpen online veilig te blijven en hulp te krijgen bij onveilige situaties

Apple ID

• Via je digitale erfenis kun je mensen aanwijzen als erfeniscontact, zodat ze toegang hebben tot je iCloud-account en je persoonlijke gegevens wanneer je komt te overlijden

TV-app

• Op het tabblad 'Store' kun je op één plek films en tv-programma's zoeken, kopen en huren

Deze release bevat ook de volgende verbeteringen voor je Mac:

• 'Verberg mijn e-mailadres' is nu beschikbaar in de Mail-app voor iCloud+-abonnees om unieke, willekeurige e-mailadressen aan te maken

• In Aandelen kun je nu de valuta voor een ticker laten weergeven en de prestaties van het lopende jaar (YTD, Year to Date) bekijken wanneer je grafieken bekijkt

• In Herinneringen en Notities kun je nu tags verwijderen of tags een andere naam geven

Deze release bevat ook oplossingen voor problemen op de Mac:

• Bureaublad en schermbeveiliging blijven leeg wanneer foto's uit de fotobibliotheek worden geselecteerd

• De trackpad reageert mogelijk niet meer op tikken of klikken

• Externe beeldschermen kunnen sommige MacBook Pro- en MacBook Air-computers mogelijk niet opladen wanneer ze zijn aangesloten via Thunderbolt of USB-C

• Weergave van HDR-video op YouTube.com kan op MacBook Pro-computers uit 2021 leiden tot een panic-situatie

• Menubalk-extra's worden mogelijk aan het zicht onttrokken door de camerabehuizing op MacBook Pro-computers uit 2021

• MagSafe stopt mogelijk met opladen op 16-inch MacBook Pro-computers uit 2021 wanneer de klep wordt gesloten en het systeem wordt uitgeschakeld

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio's of op alle Apple apparaten beschikbaar.

macOS Monterey 12.0.1

Met macOS Monterey kun je verbinding maken, delen en creëren zoals je nooit eerder hebt gedaan. Geniet van nieuwe FaceTime-audio- en videoverbeteringen, waaronder ruimtelijke audio en de portretmodus. Krijg meer gedaan met krachtige productiviteitstools zoals Focus, Snelle notitie en tabgroepen in Safari. Werk moeiteloos op al je apparaten met AirPlay naar Mac.

FaceTime

• Ruimtelijke audio laat stemmen in een FaceTime-groepsgesprek klinken alsof ze uit de richting van een spreker op het scherm komen

• Stemisolatie blokkeert achtergrondgeluiden, zodat je stem kristalhelder is

• 'Breed spectrum' zorgt ervoor dat elk geluid in je ruimte in het gesprek doorklinkt

• De portretmodus legt de focus op jou door de achtergrond te vervagen op Mac-computers met de M1-chip

• De rasterweergave toont mensen in tegels van dezelfde grootte en markeert de actieve spreker

• FaceTime-links om vrienden uit te nodigen voor gesprekken op Apple, Android- of Windows-apparaten

Messages

• 'Gedeeld met jou' geeft inhoud weer die is gedeeld via Berichten in je Mac-apps

• Nieuw gedeelte 'Gedeeld met jou' in Foto's, Safari, News, Podcasts en de TV-app

• Meerdere foto's worden als collages of stapels in Berichten weergegeven

Safari

• Tabgroepen helpen je bij het bewaren en ordenen van je tabbladen en bij het synchroniseren op verschillende apparaten

• 'Intelligente trackingpreventie' voorkomt dat trackers je IP-adres kunnen zien

• Met de compacte tabbladbalk kun je meer van de webpagina op je scherm zien

Focus

• Met Focus kun je automatisch meldingen filteren op basis van wat je doet

• Opties om een focus aan te passen voor activiteiten zoals werk, gamen, lezen en meer

• Focussets op alle Apple apparaten

• Status laat je contacten weten dat je meldingen zijn gedempt

Snelle notities en Notities

• Met snelle notities kun je notities maken in elke app en op elke website, en deze later eenvoudig teruglezen

• Met tags kun je je notities snel op onderwerp categoriseren en gemakkelijk terugvinden

• Met vermeldingen kun je anderen op de hoogte stellen van belangrijke updates in gedeelde notities

• In de activiteitenweergave zie je wie recente wijzigingen heeft aangebracht in een gedeelde notitie

AirPlay naar Mac

• Met AirPlay naar Mac kun je materiaal van de iPhone of iPad rechtstreeks met je Mac delen

• AirPlay-luidsprekerondersteuning voor het afspelen van muziek via je Mac-geluidsinstallatie

Livetekst

• Livetekst maakt tekst interactief in foto's in het hele systeem

• Ondersteuning voor het kopiëren, vertalen en opzoeken van tekst in foto's

• Visueel opzoeken helpt je meer te weten te komen over kunst, oriëntatiepunten en andere objecten op foto's

Opdrachten

• Een nieuwe app die je helpt om dagelijkse taken te automatiseren, zodat je ze sneller kunt volbrengen

• Galerie met kant-en-klare opdrachten die je kunt toevoegen en door het hele systeem kunt uitvoeren

• De opdrachteditor helpt je bij het ontwerpen van aangepaste opdrachten voor je specifieke workflows

• Ondersteuning voor het automatisch converteren van Automator-workflows naar opdrachten

Kaarten

• Interactieve 3D-wereldbol met verbeterde details voor bergen, oceanen en meer op Mac-computers met de M1-chip

• Gedetailleerde stadsplattegronden tonen hoogte, bomen, gebouwen, oriëntatiepunten en meer op Mac-computers met de M1-chip

Privacy

• De privacybescherming in Mail helpt voorkomen dat afzenders je Mail-activiteiten volgen

• Opname-indicator in het bedieningspaneel voor apps die toegang hebben tot je microfoon

iCloud+

• 'Verberg mijn e-mailadres' maakt unieke, willekeurige e-mailadressen aan die automatisch doorverwijzen naar je postbus 'Inkomend'

• 'Privé­doorgifte in iCloud' (bèta) helpt voorkomen dat bedrijven een gedetailleerd profiel aanmaken van je browseractiviteit in Safari