Nieuw voor ondernemingen in macOS Monterey

Lees hier meer over de zakelijke content die Apple heeft uitgebracht voor macOS Monterey.

macOS-updates verbeteren de stabiliteit, prestaties of compatibiliteit van je apparaat en worden aanbevolen voor alle gebruikers. Apparaatbeheerders kunnen software-updates beheren met behulp van een Mobile Device Management-oplossing.

Informatie over algemene verbeteringen vind je in dit artikel met meer informatie over updates voor macOS Monterey.

Raadpleeg Apple beveiligingsupdates voor details over de beveiligingsinhoud van deze updates.

macOS Monterey 12.6.4

• Probleem opgelost waarbij MDM-vergrendeling op een Mac met de Apple T2 Security-chip kon worden omzeild.

macOS Monterey 12.6.3

• Lost een probleem op waarbij het installeren van een update voor macOS 12 Monterey met MDM tot gevolg kan hebben dat macOS 13 Ventura wordt geïnstalleerd.

• De commandoregeltool softwareupdate noemt macOS 13 Ventura niet meer als een beschikbare update wanneer deze is uitgesteld door MDM.

macOS Monterey 12.6.1

• Oplossing voor een probleem waarbij de weergave van macOS 13 als beschikbare software-update alleen kon worden uitgesteld door de instellingen voor het uitstellen van zowel grote als kleine OS-updates te gebruiken.

• Oplossing voor een probleem waarbij het wifi-menu niet beschikbaar was in het activeringsscherm na het gebruik van 'Wis alle inhoud en instellingen'.

• Oplossing voor een probleem waarbij een poging tot verbinding met een netwerk dat met 'WPA - Persoonlijk' is beveiligd, kon leiden tot de fout 'Er is geen sleutelhanger gevonden'.

• Lost een probleem op waarbij een software-update werd gestart maar niet werd gedownload.

macOS Monterey 12.5

• Verbetert de prestaties voor Xsan-clients in DLC-configuraties en configuraties voor hoge prestaties.

• Verbetert de stabiliteit bij gebruik van netwerkextensies.

• Verbetert de stabiliteit van de Kerberos SSO-extensie bij wachtwoordwijzigingen.

macOS Monterey 12.4

• Voegt ondersteuning toe voor inloggen met een beheerde Apple ID die is gekoppeld aan Google Workspace.

• MDM-oplossingen kunnen aanvullende informatie over de updatestatus opvragen na een 'InstallLater'-commando.

• Verhelpt een probleem waarbij het netwerk niet meer reageerde bij gebruik van meerdere netwerkextensies of een netwerkextensie met een ethernetadapter.

• Verhelpt een probleem waarbij de Kerberos SSO-extensie niet opnieuw verbinding maakte of niet automatisch kon inloggen.

• Verhelpt een probleem waarbij links naar Microsoft Teams niet werden geopend vanuit Safari.

• Verhelpt een probleem op Intel-Macs waarbij het firmwarewachtwoord moest worden ingevoerd om terug te gaan naar het inlogvenster na een poging om het wachtwoord opnieuw in te stellen.

macOS Monterey 12.3.1

• Verhelpt een probleem waarbij een software-update kon vastlopen bij een Apple logo en een voortgangsbalk.

macOS Monterey 12.3

• Python 2.7 is verwijderd uit macOS.

• AirPlay-ontvanger op een Mac kan worden beperkt door MDM.

• Verbetert de betrouwbaarheid met beheerde software-updates via 'InstallLater'.

• Verhelpt een probleem waardoor software-updatescans niet reageerden.

• Verhelpt een probleem waardoor DNS-zoekacties mislukten bij het gebruik van Cisco AnyConnect.

• Verhelpt een probleem met het gebruik van NTLM-identiteitscontrole op SMB-printservers die ook Kerberos toestaan.

• Verhelpt een probleem waardoor Safari meerdere keren om een identiteitscertificaat vroeg.

• Verhelpt een probleem op Mac-computers met de Apple T2 Security-chip waarbij het firmwarewachtwoord moest worden ingevoerd om terug te keren naar het inlogvenster na een poging om het wachtwoord opnieuw in te stellen.

• Verhelpt een probleem waardoor Microsoft Office-documenten niet konden worden bewaard op Xsan- of StorNext-volumes.

macOS Monterey 12.2

• Verhelpt een probleem dat het zoeken van e-mails in Microsoft Outlook verhinderde.

• Verhelpt een probleem dat authenticatie verhinderde bij inloggen op een Windows-printserver met een verhoogd RPC-authenticatieniveau.

• Verhelpt een probleem bij het openen van websites bij gebruik van een proxy met identiteitscontrole via een netwerkextensie.

• Verhelpt een probleem waarbij netwerkextensies af en toe de verbinding verloren na langdurig gebruik.

macOS Monterey 12.1

• Mac-computers met Apple Silicon aangesloten op ethernet kunnen nu automatisch worden geactiveerd wanneer 'Wis alle inhoud en instellingen' wordt uitgevoerd door MDM.

• Schermdeling kan nu alleen op afstand worden ingeschakeld met MDM.

• Verhelpt een probleem waarbij iCloud-foto's kon worden ingeschakeld terwijl dit was beperkt door MDM.

• Verhelpt een probleem waardoor verplichte authenticatie met een smartcard niet werd herkend door Software-update.

• Verhelpt een probleem dat verhinderde dat de FileVault-herstelcode werd geroteerd.

macOS Monterey 12.0.1

macOS Monterey bevat nieuwe functies zoals 'Wis alle inhoud en instellingen', verbeteringen aan MDM-software-updates en andere verbeteringen voor apparaatbeheer.

Apparaatbeheer

• MDM kan 'Wis alle inhoud en instellingen' uitvoeren op Mac-computers met Apple Silicon of de Apple T2 Security-chip.

• Commando's voor MDM-software-updates ondersteunen nieuwe functies zoals uitstel van gebruikers voor 'InstallLater' en een aftelmelding voor 'InstallASAP'.

• Systeemextensies kunnen door MDM worden verwijderd.

• MDM kan gebruikers die geen beheerder zijn, toestaan kernelextensies goed te keuren.

• Gebruikersinschrijving ondersteunt iCloud Drive en beheerde apps.

• Privé­doorgifte in iCloud kan worden voorkomen op apparaten onder toezicht. Lees hier hoe je je netwerk kunt voorbereiden op privé­doorgifte in iCloud.

• MDM kan de logboekregistratie van firewalls configureren en inschakelen.

Oplossingen voor problemen en overige verbeteringen

• Je kunt op Option-Shift-Return drukken en de FileVault-herstelcode invoeren op een Mac met Apple silicon om de schijf te ontgrendelen en bij het macOS-inlogvenster te komen.

• Mac-computers met Apple silicon ondersteunen wifi-roamingstandaarden 802.11r, 802.11k en 802.11v.

• De optie 'IPv6-Only-Preferred' in DHCPv4 wordt nu ondersteund.

• Verhelpt een probleem waarbij beheerde software-updates niet konden worden geïnstalleerd als er geen gebruiker was ingelogd.

• Verhelpt een probleem waarbij achtergrondprocessen onverwacht om proxy-authenticatie vroegen.

• Het laden van websites zonder www-authenticate in de header mislukt niet meer wanneer het Kerberos Extensible SSO-profiel in gebruik is.

• Verhelpt een probleem waarbij het afdrukken voor Active Directory-gebruikersaccounts kon mislukken.

• Verhelpt een probleem met volume-eigendom als Recovery Lock is toegepast voordat een gebruiker wordt aangemaakt op het systeem.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.