Nieuw in de updates voor macOS Ventura

macOS Ventura-updates verbeteren de stabiliteit, prestaties of compatibiliteit van je Mac en worden aanbevolen voor alle macOS Ventura-gebruikers.

Hoe je deze updates kunt krijgen

Over de beveiligingsinhoud van deze updates

Nieuw voor ondernemingen in deze updates

macOS Ventura 13.6.6

Deze update biedt belangrijke probleemoplossingen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Ventura 13.6.5

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Ventura 13.6.4

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Ventura 13.6.3

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Ventura 13.6.2

Deze update biedt belangrijke probleemoplossingen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Ventura 13.6.1

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Ventura 13.6

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Ventura 13.5.2

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Ventura 13.5.1

macOS Ventura 13.5.1 lost een probleem op in Systeeminstellingen waardoor locatiemachtigingen niet verschijnen.

macOS Ventura 13.5

Deze update bevat belangrijke probleemoplossingen en beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Ventura 13.4.1

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Ventura 13.4

macOS Ventura 13.4 bevat de volgende verbeteringen en oplossingen voor problemen:

• De sportfeed in de navigatiekolom van Apple News geeft eenvoudig toegang tot verhalen, scores, ranglijsten enzovoort voor de teams en competities die je volgt

• Met de scorekaarten en speelschema's in 'Mijn sporten' in Apple News ga je direct naar wedstrijdpagina's waar je aanvullende details kunt vinden over afzonderlijke wedstrijden

• Verhelpt een probleem waarbij 'Automatische ontgrendeling' met de Apple Watch er niet toe leidt dat je wordt ingelogd op je Mac

• Verhelpt een Bluetooth-probleem waarbij toetsenborden langzaam verbinding maken met de Mac na een herstart

• Verhelpt een VoiceOver-probleem bij het navigeren naar oriëntatiepunten op webpagina's

• Verhelpt een probleem waarbij schermtijdinstellingen mogelijk opnieuw worden ingesteld of niet worden gesynchroniseerd op alle apparaten

Sommige functies zijn mogelijk niet voor alle regio's of op alle Apple apparaten beschikbaar.

macOS Ventura 13.3.1

macOS Ventura 13.3.1 bevat belangrijke oplossingen voor problemen en beveiligingsupdates voor je Mac, waaronder:

• Emoji met duwende handen biedt geen verschillende huidskleuren

• Automatisch ontgrendelen van de Mac met een Apple Watch werkt mogelijk niet

macOS Ventura 13.3

Deze update bevat nieuwe emoji samen met andere verbeteringen, oplossingen voor problemen en beveiligingsupdates voor je Mac.

• 21 nieuwe emoji, waaronder dieren, handgebaren en voorwerpen, zijn nu beschikbaar op het emoji-toetsenbord

• De optie 'Verwijder achtergrond' in Freeform isoleert automatisch het onderwerp in de afbeelding

• Ondersteuning van het album 'Dubbele onderdelen' in Foto's uitgebreid om dubbele foto's en video's in een gedeelde iCloud-fotobibliotheek te detecteren

• Transcriptie-ondersteuning voor Gujarati-, Punjabi- en Urdu-toetsenborden

• Nieuwe toetsenbordindelingen voor Choctaw, Chickasaw, Akan, Hausa en Yoruba

• Toegankelijkheidsinstelling om video automatisch te dimmen wanneer lichtflitsen of stroboscoopeffecten worden gedetecteerd

• VoiceOver-ondersteuning voor kaarten in de Weer-app

• Verhelpt een probleem waarbij trackpadgebaren af en toe niet meer reageren

• Verhelpt een probleem waarbij 'Vraag om te kopen'-verzoeken van kinderen mogelijk niet worden weergegeven op het apparaat van de ouder

• Verhelpt een probleem waarbij VoiceOver mogelijk niet meer reageert na gebruik van de Finder

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio's of op alle Mac-modellen beschikbaar.

macOS Ventura 13.2.1

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor problemen en beveiligingsupdates voor je Mac.

macOS Ventura 13.2

Deze update introduceert beveiligingssleutels voor Apple ID en bevat andere verbeteringen en oplossingen voor problemen voor je Mac.

• Met beveiligingssleutels voor Apple ID kunnen gebruikers de beveiliging van hun account versterken door een fysieke beveiligingssleutel te vereisen om in te loggen

• Verhelpt een probleem in Freeform waarbij sommige penstreken gemaakt met een Apple Pencil of vinger mogelijk niet worden weergegeven op gedeelde borden

• Verhelpt een probleem waarbij VoiceOver stopt met het geven van audiofeedback tijdens het typen

Sommige functies zijn mogelijk niet voor alle regio's of op alle Apple apparaten beschikbaar.

macOS Ventura 13.1

Vanaf macOS Ventura 13.1 is Freeform toegevoegd, een nieuwe app die een geweldige plek biedt om te brainstormen en ideeën tot leven te brengen. Deze release bevat ook geavanceerde gegevensbescherming voor iCloud en andere functies en oplossingen voor problemen voor je Mac.

Freeform

• Freeform is een nieuwe app waarmee je creatief kunt samenwerken met vrienden of collega's op een Mac, iPad en iPhone

• Je kunt onder meer bestanden, afbeeldingen en plaknotities toevoegen aan een flexibel canvas

Geavanceerde gegevensbescherming voor iCloud

• De nieuwe optie breidt het totale aantal iCloud-gegevenscategorieën dat wordt beschermd met end-tot-end versleuteling uit naar 23, waaronder iCloud-reservekopie, -notities en -foto's. Zo zijn je gegevens beschermd, zelfs in het geval van een datalek in de cloud

Deze update bevat ook de volgende verbeteringen en oplossingen voor problemen:

• Met de verbeterde zoekfunctie in Berichten kun je foto's vinden op basis van hun inhoud, zoals een hond, auto, persoon of tekst

• Met deelnemercursors in Notities kun je live-indicators zien terwijl anderen updates aanbrengen in een gedeelde notitie

• Met 'Speel geluid af’ in de Zoek mijn-app kun je de locatie van AirTags, cases van de AirPods Pro (2e generatie) en Zoek mijn-netwerkaccessoires bepalen

• Verhelpt een probleem waardoor sommige notities niet worden gesynchroniseerd met iCloud nadat updates zijn doorgevoerd

• Verhelpt een probleem waardoor toetsenbord- en muisinvoer niet mogelijk was in bepaalde apps en games

Sommige functies zijn mogelijk niet voor alle regio's of op alle Apple apparaten beschikbaar.

macOS Ventura 13.0.1

Deze update bevat probleemoplossingen en beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Ventura 13.0

macOS Ventura maakt de dingen die je het meest doet op de Mac nog beter, met grote updates voor de apps die je dagelijks gebruikt, zoals Mail, Berichten en Safari. Je kunt je iPhone als webcam voor je Mac gebruiken met de continuïteitscamera. Er is ook een compleet nieuwe manier om je vensters automatisch te rangschikken met Stage Manager. En als je een upgrade uitvoert, krijg je ook de nieuwste beveiligings- en privacyopties voor je Mac.

Mail

• Verzenden ongedaan maken, gepland verzenden, mij herinneren en opvolgen maken e-mailen nog gemakkelijker

• De verbeterde zoekfunctie levert resultaten op die nauwkeuriger en vollediger zijn en geeft suggesties zodra je begint te typen

Spotlight

• Ondersteuning voor Snelle weergave maakt het gemakkelijk om een voorbeeld van bestanden te bekijken door op de spatiebalk te drukken voor een resultaat

• Afbeeldingen zoeken helpt je bij het vinden van afbeeldingen op internet en in Foto's, Berichten, Notities en de Finder

• Uitgebreide resultaten voor muzikanten, films, bedrijven, sport en meer

Safari en toegangscodes

• Met gedeelde tabbladgroepen kun je een reeks tabbladen met anderen delen en wijzigingen in de tabbladgroep direct zien tijdens de samenwerking

• Toegangscodes bieden een eenvoudigere en veiligere inlogmethode, ontworpen om wachtwoorden te vervangen

Messages

• Een bericht bewerken, verzenden ongedaan maken en als ongelezen markeren maken dagelijkse berichten gemakkelijker

• Met SharePlay in Berichten kun je met vrienden films kijken, naar muziek luisteren en meer terwijl je elkaar berichten stuurt

• Samenwerking biedt een eenvoudige manier om anderen via Berichten uit te nodigen om samen te werken aan een bestand en om activiteitsupdates te krijgen in de thread

Photos

• Gedeelde iCloud-fotobibliotheek maakt het gemakkelijk om foto's en video's met maximaal vijf gezinsleden te delen in een aparte bibliotheek die naadloos is geïntegreerd in de Foto's-app

Stage Manager

• Stage Manager rangschikt apps en vensters automatisch, waarbij de actieve app in het midden wordt geplaatst en andere geopende apps aan de linkerkant van het scherm

• Eenvoudig schakelen tussen apps door op een geopende app aan de linkerkant van het scherm te klikken

• Apps groeperen om appsets te maken in Stage Manager

• Snelle toegang tot het bureaublad om eenvoudig bestanden naar apps in Stage Manager te slepen

FaceTime

• Met Handoff in FaceTime kun je FaceTime-gesprekken naadloos van je Mac naar je iPhone of iPad verplaatsen en omgekeerd

Continuïteitscamera

• Met de continuïteitscamera kun je de iPhone als Mac-webcam gebruiken wanneer je de iPhone vlak bij de Mac in een standaard plaatst (iPhone XR en nieuwer)

• Beschikbare video- en lichteffecten zijn de Portretmodus (iPhone XR en nieuwer), Middelpunt (iPhone 11 en nieuwer) en Studiolicht (iPhone 11 en nieuwer)

• In de bureauweergave wordt de ultragroothoekcamera van de iPhone gebruikt om tijdens een videoconferentie te laten zien wat er op je bureau staat (iPhone 11 en nieuwer)

Deze release bevat ook andere functies en verbeteringen:

• De Klok-app voor Mac biedt wereldklokken, timers en alarmen, voor een consistentere ervaring op al je Apple apparaten

• De Weer-app komt naar de Mac, geoptimaliseerd voor het grotere beeldscherm en met meeslepende animaties, voorspellingen per uur en gedetailleerde weerkaarten

• Met 'Til onderwerp uit achtergrond' wordt het onderwerp van een afbeelding geïsoleerd, zodat je het kunt kopiëren en plakken in apps zoals Mail en Berichten

• Focusfilters verbergen afleidende inhoud in apps zoals Agenda, Mail, Berichten, Safari en apps van derden

• 'Systeeminstellingen' heeft een nieuwe naam en een vernieuwd ontwerp waarin je nog makkelijker navigeert

• Snelle beveiligingsmaatregelen leveren nog snellere beveiligingsverbeteringen voor macOS

• Live bijschriften (bèta) zet geluid automatisch om in tekst voor dove of slechthorende gebruikers, zodat ze gemakkelijker gesprekken en media-inhoud kunnen volgen (Mac met Apple silicon)

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio's of op alle Mac-modellen beschikbaar.