macOS High Sierra downloaden

Gebruik de Mac App Store om macOS High Sierra te downloaden en te installeren op Mac-computers die aan de systeemvereisten voldoen.

Kan uw Mac met High Sierra werken?

High Sierra vereist een van de volgende Mac-modellen en macOS-versies. Het vereist ook minstens 2 GB geheugen en 14,3 GB opslagruimte om te upgraden.*

• macOS Sierra
  • OS X El Capitan
  • OS X Yosemite
  • OS X Mavericks
  • OS X Mountain Lion

* Na het voltooien van de upgrade vereist macOS High Sierra ongeveer 1,5 GB opslagruimte meer dan macOS Sierra 10.12.6. Kies in het Apple-menu () de optie 'Over deze Mac' om het model, het geheugen, de opslagcapaciteit en de macOS-versie te vinden.

High Sierra downloaden vanuit de App Store

Vóór de upgrade doet u er goed aan een reservekopie van de Mac te maken. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Zoek in de App Store naar macOS High Sierra of ga direct naar de pagina van macOS High Sierra.
  3. Klik op de pagina van macOS High Sierra op de knop 'Download'. Het bestand 'macOS High Sierra-installatie' wordt gedownload naar de map 'Programma's'.
  4. Als de download is voltooid, wordt het installatieprogramma automatisch geopend. Klik op 'Ga door' en volg de instructies op het scherm.
    U wordt mogelijk gevraagd met een beheerdersnaam en wachtwoord in te loggen om een hulpprogramma te installeren. Klik vervolgens op 'Voeg hulpprogramma toe' om verder te gaan.

High Sierra downloaden als een automatische download

Als u OS X El Capitan v10.11.5 of hoger gebruikt, wordt High Sierra gedownload op de achtergrond, wat het nog eenvoudiger maakt om de Mac te upgraden. Wanneer het downloaden is voltooid, ontvangt u een melding waarin wordt aangegeven dat u High Sierra kunt installeren. Klik in de melding op 'Installeer' om aan de slag te gaan.

Als u High Sierra later wilt installeren, kunt u de melding negeren. Installeer High Sierra wanneer u wilt door het bestand 'macOS High Sierra-installatie' te openen via de map 'Programma's', Launchpad of Spotlight. Of verwijder het installatiebestand door het naar de prullenmand te slepen. U kunt het bestand altijd opnieuw downloaden via de App Store.

Meer informatie

• Tijdens de installatie kan de Mac verschillende keren opnieuw worden opgestart. Vervolgens worden enkele taken voor de eerste configuratie op de achtergrond uitgevoerd. Tijdens het uitvoeren van die taken zijn activiteiten zoals het gebruik van Spotlight of Mail, mogelijk niet zo snel als voorheen.
  • Als u eerder al El Capitan, Yosemite, Mavericks of een andere oudere macOS-versie hebt gedownload, kunt u deze opnieuw downloaden vanaf het tabblad 'Aankopen' in de App Store. Ontdek hoe u Sierra downloadt, de vorige versie van macOS.