De Weer-app en -symbolen op de iPhone en iPod touch

Lees hier hoe u met de Weer-app op de iPhone de weersverwachting voor uw huidige locatie en andere plaatsen kunt bekijken.

In de Weer-app in iOS kunt u de weersverwachting zoeken op plaatsnaam, postcode en luchthavencode. Ook kunt u een lijst met locaties maken waarvoor u het weerbericht wilt bijhouden, en de volgorde van deze locaties wijzigen.

Weer-app

De Weer-app gebruiken

Tik op de app om deze te openen. Veeg onder de dag van links naar rechts om de weersomstandigheden per uur te bekijken. U kunt ook omlaag scrollen voor meer informatie, zoals het weekoverzicht of de kans op regen.

Voor informatie over een andere locatie veegt u naar links of tikt u op lijst met locaties. Als u wilt schakelen tussen Fahrenheit en Celsius, scrolt u naar de onderkant van de lijst en tikt u op temperatuursymbool.

De weerinformatie in de Weer-app is afkomstig van The Weather Channel. Als u problemen ondervindt met het opvragen van nauwkeurige weerinformatie, tikt u op het symbool linksonder om direct naar de bron ervan te gaan.

locatie verwijderen

Locaties toevoegen en verwijderen en de volgorde ervan wijzigen

Een locatie aan de lijst toevoegen:

1. Tik op lijst met locaties en vervolgens op plussymbool.
  2. Voer de plaatsnaam, postcode of locatie van de luchthaven in.
  3. Tik op de locatie zodra u deze ziet.

Als u een locatie uit de lijst wilt verwijderen, veegt u naar links over de locatie en tikt u op 'Verwijder'. Als u de volgorde van locaties in de lijst wilt wijzen, houdt u uw vinger op de locatie en sleept u deze omhoog of omlaag naar de gewenste positie.

Een overzicht van weersymbolen

Met de weersymbolen worden uiteenlopende weersomstandigheden aangegeven, zoals regen of wind. Hieronder vindt u een aantal weersymbolen met de betekenis ervan.

Zon op
Zon op

Zon onder
Zon onder

Helder
Helder

Halfbewolkt
Halfbewolkt

Heet
Heet

Stof
Stof

Heiig
Heiig

Rook
Rook

Mist
Mist

Krachtige wind
Krachtige wind

Bewolkt
Bewolkt

Onweersbuien
Onweersbuien

Buien
Buien

Zware regenbuien
Zware regenbuien

Motregen
Motregen

Hagel/regen
Hagel/regen

Orkaan
Orkaan

Tornado
Tornado

Sneeuw
Sneeuw

Hier en daar sneeuwbuien
Hier en daar sneeuwbuien

Zware sneeuwval/ijzel
Zware sneeuwval/ijzel

Stuifsneeuw
Stuifsneeuw

Koud
Koud

Bewolkt tijdens de nacht
Bewolkt

Helder tijdens de nacht
Helder