De Weer-app en -symbolen op de iPhone en iPod touch

Lees hier hoe u met de Weer-app op de iPhone de weersverwachting voor uw huidige locatie en andere plaatsen kunt bekijken.

In de Weer-app kunt u de weersverwachting zoeken op plaatsnaam, postcode en luchthavencode. Ook kunt u een lijst met locaties maken waarvoor u het weerbericht wilt bijhouden, en de volgorde van deze locaties wijzigen.

iPhone waarop de neerslag voor het komende uur te zien is

Weersomstandigheden bekijken in de Weer-app

U kunt de weersomstandigheden per uur bekijken door van links naar rechts te vegen in de uurlijkse weersverwachting. Afhankelijk van de omstandigheden en de locatie krijgt u neerslaggegevens voor het komende uur of informatie over extreme weersomstandigheden te zien. U kunt ook omlaag scrollen om details te bekijken, zoals het weekoverzicht, de kans op regen en de luchtkwaliteit. Wanneer de luchtkwaliteit een bepaald niveau bereikt voor de locatie, wordt de luchtkwaliteitsschaal weergegeven boven de uurlijkse verwachting.

Voor informatie over een andere locatie veegt u naar links of tikt u op het locatiesymbool locatiesymbool om de lijst met locaties te bekijken. Als u wilt schakelen tussen Fahrenheit en Celsius, scrolt u naar de onderkant van de lijst en tikt u op 'Fahrenheit en Celsius'

Meer informatie over de gegevensbronnen en beschikbare functies van de Weer-app.

iPhone waarop te zien is hoe u een locatie verwijdert

Locaties toevoegen en verwijderen en de volgorde ervan wijzigen

Een locatie aan de lijst toevoegen:

1. Tik op het locatiesymbool locatiesymbool en tik vervolgens op 'Spotlight' Spotlight-symbool.
  2. Voer de plaatsnaam, postcode of locatie van de luchthaven in.
  3. Tik op de locatie en tik vervolgens op 'Voeg toe'.

Als u een locatie uit de lijst wilt verwijderen, veegt u naar links over de locatie en tikt u op 'Verwijder'. Als u de volgorde van locaties in de lijst wilt wijzigen, houdt u uw vinger op de locatie en sleept u deze omhoog of omlaag naar de gewenste positie.

iPhone met de Weer-widget op het beginscherm

Weersomstandigheden bekijken in de Weer-widget

In iOS 14 kunt u een Weer-widget op uw beginscherm of in de dagweergave plaatsen. Hiermee kunt u in een oogopslag de weersomstandigheden van uw locatie zien. U kunt ook een andere locatie selecteren voor de Weer-widget. Meer informatie over het maken en gebruiken van widgets op uw iPhone.

Een overzicht van weersymbolen

Met de weersymbolen worden uiteenlopende weersomstandigheden aangegeven, zoals regen of wind. Hieronder vindt u een aantal weersymbolen met de betekenis ervan.

Zon op
Zon op

Zon onder
Zon onder

Helder
Helder

Halfbewolkt
Halfbewolkt

Heet
Heet

Stof
Stof

Heiig
Heiig

Rook
Rook

Mist
Mist

Krachtige wind
Krachtige wind

Bewolkt
Bewolkt

Onweersbuien
Onweersbuien

Buien
Buien

Zware regenbuien
Zware regenbuien

Motregen
Motregen

Hagel/regen
Hagel/regen

Orkaan
Orkaan

Tornado
Tornado

Sneeuw
Sneeuw

Hier en daar sneeuwbuien
Hier en daar sneeuwbuien

Zware sneeuwval/ijzel
Zware sneeuwval/ijzel

Stuifsneeuw
Stuifsneeuw

Koud
Koud

Bewolkt tijdens de nacht
Bewolkt

Helder tijdens de nacht
Helder