Over software-updates voor Apple TV (4e generatie)

Lees meer over nieuwe functies in elke software-update voor Apple TV (4e generatie).

Meer informatie over het bijwerken van uw Apple TV (4e generatie) of over software-updates voor oudere Apple TV-modellen.

tvOS 10.2.2

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 10.2.1

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 10.2

Deze update bevat naast algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen de volgende functies:

• Snel scrollen: Veeg over de rechterrand van het Touch-oppervlak van uw Remote om snel door lijsten te scrollen. Als een lijst een index heeft, zoals uw muziekcollectie in de Muziek-app, kunt u snel vooruit of achteruit gaan.

• iTunes-films: Geniet van uw gehuurde iTunes-films op al uw apparaten wanneer u inlogt met dezelfde Apple ID op elk apparaat. Huur bijvoorbeeld een film op uw iPhone en bekijk deze op uw Apple TV.

• Apple TV Remote-app voor iOS: De Apple TV Remote-app wordt nu volledig ondersteund op iPad en u kunt de app gebruiken om filmhoofdstukken, audiotracks en ondertiteling te selecteren. U kunt ook songteksten en afspeellijsten bekijken in de app.

• Mobile Device Management (MDM): Uw Apple TV op afstand configureren en beheren met MDM-oplossingen, met speciale instellingen om u te helpen in bedrijven en onderwijsinstellingen. Meer informatie.

tvOS 10.1.1

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 10.1

• TV-app: Ontdek nieuwe programma's of ga door waar u was gebleven in een film of serie; allemaal op één plaats. De TV-app brengt al uw films en series bijeen van services waarop u geabonneerd bent, plus uw aankopen bij iTunes. Deze functie is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten voor Apple TV, iPhone, iPad en iPod touch.

• Daarbij bevat deze update ook algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 10.0.1

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 10.0

• Siri:1 Siri begrijpt nu Spaans in Mexico, Nederlands in Nederland, Noors in Noorwegen en Zweeds in Zweden.

• Zoek met Siri: Vraag Siri om films te zoeken op onderwerp of thema. Vraag bijvoorbeeld om spionnenfilms of de beste films over voetbal. Deze functie is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

• Siri voor podcasts: Voeg om te vinden wat u zoekt het woord 'podcast' toe aan uw Siri-zoekopdracht. Meer informatie.

• Dicteerfunctie: u kunt de dicteerfunctie nu gebruiken met de Nederlandse, Noorse en Zweedse systeemtalen, waar ter wereld u ook bent.

• App Store: Voeg automatisch apps die u hebt gekocht op uw iOS-apparaat toe aan uw Apple TV. Log simpelweg in bij iTunes op uw Apple TV met dezelfde Apple ID die u gebruikt voor iTunes op uw iOS-apparaat. Vervolgens verschijnen de apps van uw iOS-apparaat op het beginscherm van uw Apple TV. Meer informatie.

• Muziek: geniet van het nieuwe gestroomlijnde ontwerp dat het eenvoudiger dan ooit maakt om de muziek te vinden waar u van houdt.

• Foto's: geniet van de nieuwe functie 'Aandenkens' die momenten uit uw fotobibliotheek belicht in een levendige presentatie voor het grote scherm.

• Eenmalige aanmelding: Log in bij uw kabel- of satelliet-tv-aanbieder en geniet van directe toegang tot ondersteunde video-apps die bij uw abonnement op betaaltelevisie zijn inbegrepen. Deze functie is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten voor Apple TV, iPhone, iPad en iPod touch.

• HomeKit: Vraag Siri vanaf uw Apple TV om de lichten in de huiskamer uit te schakelen, de temperatuur te wijzigen en meer. U kunt uw Apple TV ook als woninghub gebruiken. In dat geval kunt u automatiseringen instellen of op afstand toegang krijgen tot uw woning via de Woning-app op uw iOS-apparaat of Apple Watch.

• Weergave: U kunt de weergave van uw Apple TV wijzigen. Kies een lichte of donkere achtergrondweergave om uw beginscherm en menu's licht of donker in te stellen.

• Apple Remote Keyboard: Met deze functie verschijnt een toetsenbord op uw iPhone, iPad of iPod touch wanneer u een tekstveld op uw Apple TV selecteert. Vervolgens kunt u snel tekst invoeren op uw Apple TV met het toetsenbord op uw iOS-apparaat.

• Aangepaste weergave: Kleurfilters kan u helpen kleuren te onderscheiden of tekst op het scherm te lezen.

tvOS 9.2.2

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 9.2.1

• Apple TV Remote-app voor iOS: navigeer met uw iPhone door uw Apple TV via aanrakingen, vraag Siri om iets leuks te vinden om te kijken, voer tekst in met het toetsenbord en nog veel meer.

• Daarbij bevat deze update ook algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 9.2

Deze update bevat naast algemene software- en prestatieverbeteringen de volgende functies:

• Dicteren: Druk op microfoonknop op uw Remote en gebruik uw stem om snel tekst in te voeren op het scherm. Voor deze functie moet Engels, Frans, Duits, Japans of Spaans zijn ingesteld als de systeemtaal.

• Afstemmen op live: Geef Siri opdracht om naar een livekanaal te gaan in een ondersteunde app, zoals CBS of ESPN.1 Deze functie is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

• Siri voor App Store: zoek naar apps op titel, categorie of ontwikkelaar.1

• Siri:1 Siri begrijpt nu Spaans in de Verenigde Staten en Frans in Canada. Als Engels de taal is die u gebruikt voor Siri en u in Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten woont, kunt u Australisch-Engels, Brits-Engels of Amerikaans-Engels kiezen.

• Foto's: geniet van uw iCloud-fotobibliotheek, waaronder Live Photos, op het grote scherm.

• Mappen: als u toegang eenvoudig wilt maken, kunt u mappen aanmaken om uw apps te organiseren.

• Bluetooth-toetsenborden: gebruik een Apple Wireless Keyboard om een Apple TV te bedienen.

• Vergaderruimteweergave: Vergrendel Apple TV in de vergaderruimteweergave voor bedrijven en onderwijsinstellingen. Toon instructies op het scherm over het gebruik van AirPlay.

tvOS 9.2 bevat ook een update voor uw Apple TV Remote. Deze update zorgt voor compatibiliteit met Samsung-soundbars en verbetert de algemene prestaties. Uw Apple TV probeert om uw Apple TV Remote eenmaal per dag bij te werken wanneer beide apparaten niet in gebruik zijn. Wanneer de update is voltooid, is het versienummer van de firmware in 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Afstandsbediening' gewijzigd naar 0x0245.

tvOS 9.1.1

• Podcasts-app: geniet van uw favoriete podcasts op het grote scherm.

• Daarbij bevat deze update ook algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 9.1

Deze update bevat naast algemene software- en prestatieverbeteringen de volgende functies:

• Siri voor Apple Music: zoek uw muziek, speel nummers af en beheer uw muziek op uw Apple TV.2

• Remote-app voor Apple Watch: gebruik uw Apple Watch om door Apple TV te navigeren.

tvOS 9.0.1

Deze update bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 9.0

• Nieuwe gebruikerservaring: geniet van een innovatieve tv-ervaring met vernieuwde manieren om aanraking en stem te gebruiken.

• Siri:1zeg gewoon welke film of welk programma u wilt bekijken.

• App Store: zoek naar, blader door en download apps rechtstreeks naar de Apple TV.

• Muziek: geniet thuis van Apple Music2 via de beste luidsprekers en krijg toegang tot uw iCloud-muziekbibliotheek en iTunes Match.

1. De beschikbaarheid en de functies van Siri verschillen per land en regio.

2. Voor Apple Music is een abonnement vereist.