'Aangepaste weergave' gebruiken op de Apple TV

Lees hier hoe je visuele hulpmiddelen zoals 'Kleurfilters' en 'Verminder witpunt' gebruikt op je Apple TV 4K of Apple TV HD.

Aangepaste weergave instellen

Een activeringsknop gebruiken om 'Aangepaste weergave' in en uit te schakelen

Opties voor 'Aangepaste weergave' configureren

Ga naar Apple TV-instellingen en selecteer 'Toegankelijkheid' 'Beeldscherm'. Schakel vervolgens 'Aangepaste weergave' in of uit.

Kleurfilters

Met kleurfilters kun je onderscheid maken tussen kleuren of het lezen van schermtekst vergemakkelijken.

Selecteer een kleurfilter:

• Grijstinten

• Rood/groen-filter (voor protanopie)

• Groen/rood-filter (voor deuteranopie)

• Blauw/geel-filter (voor tritanopie)

Als je er een hebt gekozen (behalve 'Grijstinten'), kun je daarna 'Intensiteit' kiezen om de sterkte van het filter aan te passen.

Selecteer de optie 'Kleurtint' om het lezen van schermtekst te vergemakkelijken.

Lichtgevoeligheid

De algehele helderheid verlagen of verhogen.

Verminder witpunt

De intensiteit van felle kleuren verlagen of verhogen.

Een activeringsknop gebruiken om 'Aangepaste weergave' in en uit te schakelen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Activeringsknop'.

2. Selecteer eventuele functies waarvoor je een activeringsknop wilt gebruiken.

De optie 'Kleurfilters' geselecteerd in het menu 'Activeringsknop'
  3. Houd de knop-Vorige op de Apple TV Remote ingedrukt om het instellingenmenu te verlaten. Druk drie keer kort op de knop knop-Vorige op de afstandsbediening om de snelkoppeling die je hebt aangemaakt te gebruiken.

De opties 'Kleurfilters' en 'Lichtgevoeligheid' op het scherm 'Toegankelijkheid'