Over het huren van films in de iTunes Store

Lees hier hoe u films zoekt, huurt en afspeelt op een computer, via een Apple TV of op een iPhone, iPad of iPod touch.

U kunt op een computer of iOS-apparaat films huren via de iTunes Store. U hebt het volgende nodig om films te huren:

Zoek in de iTunes Store naar films met de knop Huur om te weten welke films kunnen worden gehuurd.

Wanneer u op Huur klikt, wordt de film gedownload. De duur van de download hangt af van de snelheid van de internetverbinding.

De huurprijs wordt in rekening gebracht bij de creditcard die aan uw Apple ID is gekoppeld. U kunt films ook huren met iTunes Store-tegoed.

Huurfilms afspelen

U kunt films op de volgende apparaten afspelen:

• Een Mac of pc.
  • Een iPhone, iPad, iPod touch (met iOS 3.1.3 of hoger).
  • Een iPod classic of iPod nano (3e, 4e of 5e generatie).
  • Een tv via Apple TV.

Als u een film op een computer hebt gehuurd maar deze op een iOS-apparaat wilt afspelen, verbindt u beide apparaten en synchroniseert u via USB. Als u een huurfilm van een computer naar een ander apparaat overzet, verdwijnt deze uit de iTunes-bibliotheek van de computer. U kunt de film een onbeperkt aantal keren overzetten tussen apparaten maar deze kan slechts op één apparaat tegelijk worden bewaard.

Als u de film op een iOS-apparaat of Apple TV hebt gehuurd, kunt u de film niet overzetten naar een ander apparaat.

Als u een HD-film wilt bekijken, moet u deze afspelen op een ondersteund apparaat: een computer, iPhone 4 of hoger, iPad, iPod touch (4e generatie of hoger) of tv via Apple TV.

Als een huurfilm volledig is gedownload, kunt u deze ook streamen vanaf een computer of iOS-apparaat naar een Apple TV via AirPlay.

Hoeveel tijd heb ik om een film te bekijken

U hebt 30 dagen om een film te bekijken nadat u deze hebt gehuurd. Als u het afspelen van de film hebt gestart, hebt u 24 uur (in de VS) of 48 uur (buiten de VS) om de film volledig te bekijken. U kunt de film een onbeperkt aantal keren afspelen tot de huurperiode om is.

Als u het afspelen van de film niet binnen 30 dagen start, moet u de film opnieuw huren.

Huurfilms verdwijnen na de huurperiode uit de iTunes-bibliotheek.

Films met ondertiteling of bijschriften voor spraak en geluiden huren

Bij films met ondertiteling verschijnt een opmerking over ondertiteling in de titel van de film of de samenvatting. Bij films met bijschriften voor spraak en geluiden verschijnt het logo voor bijschriften voor spraak en geluiden logo voor bijschriften voor spraak en geluiden op de pagina van de film.

Eerder gehuurde films zoeken

Zoek de film op het apparaat waarmee u deze hebt gehuurd.

• Mac of pc: ga naar het tabblad Gehuurd van het onderdeel Films in de iTunes-bibliotheek.
  • iOS-apparaat: ga naar het tabblad Gehuurd van de app Video’s.
  • Apple TV (2e of 3e generatie): zoek op de bovenste plank van het hoofdmenu.

Meer informatie

Sommige functies of services zijn in sommige landen niet beschikbaar in de iTunes Store. Lees meer over wat in uw land beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: