Films huren in de iTunes Store

Lees hier hoe u films kunt zoeken, huren en bekijken op uw iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac en pc.

U kunt films huren via:

Om te zien of u een film kunt huren, zoekt u in de iTunes Store naar die titel en kijkt u of een Huur-knop ziet.1 Als u 'Huur' hebt gekozen, kunt u de gehuurde film streamen of downloaden:

• Op uw iPhone, iPad of iPod touch tikt u op 'Niet nu' en tikt u vervolgens op  om de gehuurde film te streamen.2 U kunt de film downloaden naar uw apparaat door te klikken of tikken op
  • Op uw Apple TV kiest u 'Huur' en 'Bekijk nu' om te streamen.2 Als u 'Huur' en 'Bekijk later' kiest, hebt u 30 dagen de tijd om uw film te bekijken.
  • Op uw Mac of pc klikt u op 'Bekijk nu' om te beginnen met streamen.2 Als u 'Bekijk later' kiest, vindt u de titel op de tab 'Gehuurd'. Als u de titel wilt streamen, plaatst u de cursor op de titel en klikt u op of op  om te downloaden.

Meer informatie over het streamen van uw films

De duur van de download hangt af van de snelheid van de internetverbinding. Bij downloads kunt u de film kijken zodra er voldoende van is gedownload om zonder onderbrekingen te worden afgespeeld. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de snelheid van de internetverbinding.

Als de gehuurde film niet kan worden afgespeeld, of als u problemen hebt met de gehuurde film, kunt u een probleem melden.

1Gehuurde iTunes-films zijn niet overal beschikbaar. Controleer wat beschikbaar is in uw land of regio.
2Nadat u bent begonnen met streamen, hebt u in de Verenigde Staten 24 uur om de gehuurde film te bekijken en 48 uur in alle andere landen.

Uw gehuurde films op verschillende apparaten bekijken

Films die u huurt, kunt u bekijken op elk apparaat dat is gekoppeld aan uw Apple ID. Controleer of u de nieuwste beschikbare versie iOS, tvOS of iTunes gebruikt:

• Op een iPhone, iPad of iPod touch: ga in de TV-app naar het gedeelte 'Gehuurd' in de bibliotheek.1
  • Apple TV (2e of 3e generatie): zoek op de bovenste plank van het hoofdmenu naar gehuurde films.
  • Apple TV (4e generatie): zoek op de tab 'Gehuurd' in de Films-app of ook op de tab 'Bibliotheek' van de TV-app.
  • Mac of pc: ga naar de tab 'Gehuurd' van het gedeelte 'Films' in de iTunes-bibliotheek.

U kunt de gehuurde film downloaden op één apparaat en streamen op een ander. Als u bijvoorbeeld een film huurt en downloadt naar uw iPhone, kunt u deze film ook streamen naar uw Apple TV.

1Als u zich niet bevindt in de Verenigde Staten, gaat u naar de tab 'Bibliotheek' in plaats van de TV-app. Sommige functies zijn mogelijk niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Hoeveel tijd heb ik om een film te bekijken

U hebt 30 dagen om een film te bekijken nadat u deze hebt gehuurd. Als u het afspelen van de film hebt gestart, hebt u 24 uur (in de VS) of 48 uur (buiten de VS) om de film volledig te bekijken. U kunt de film een onbeperkt aantal keren afspelen tot de huurperiode om is.

Als u het afspelen van de film niet binnen 30 dagen start, moet u de film opnieuw huren.

Huurfilms verdwijnen na de huurperiode uit de iTunes-bibliotheek en TV-app1.

1Als u zich niet bevindt in de Verenigde Staten, gaat u naar de tab 'Bibliotheek' in plaats van de TV-app. Sommige functies zijn mogelijk niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Uw huurfilm offline bekijken

Als u de film wilt kijken terwijl u offline bent, bijvoorbeeld tijdens een vliegreis als wifi niet beschikbaar is:

• Download de gehele film voordat u offline gaat.
  • Druk op 'Speel af' om de film te kijken. De 24-uurs timer start ook als u offline bent.

Het kan handig zijn gehuurde films een dag voor uw reis te downloaden om te zorgen dat u voldoende tijd hebt om alle materiaal te downloaden.

Films met ondertiteling of bijschriften huren

Bij films met ondertiteling verschijnt een opmerking over ondertiteling in de titel van de film of de samenvatting. Bij films met bijschriften verschijnt het logo voor bijschriften logo voor bijschriften op de pagina van de film.

Meer informatie over hoe u materiaal met bijschriften en ondertiteling vindt.

Meer informatie over hoe u materiaal met audiobeschrijvingen vindt.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.