Uw Apple Watch gebruiken als afstandsbediening voor uw Apple TV of iTunes

U kunt de Remote-app configureren op uw Apple Watch om muziek af te spelen op uw Apple TV of in iTunes op uw computer.

Als u de Remote-app wilt gebruiken, configureert u deze met uw Apple TV of in iTunes op uw computer. U hoeft de app slechts één keer voor elk apparaat te configureren en u kunt later apparaten verwijderen. Als u de app hebt geconfigureerd, kunt u snel kiezen wat u wilt besturen vanaf uw Apple Watch.

Uw Apple TV en de Remote-app configureren

Configureer eerst de Remote-app:

1. Zorg ervoor dat uw Apple TV en uw Apple Watch zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.
  2. Open op uw Apple Watch de Remote-app en tik op Nieuw apparaat.
  3. Selecteer op uw Apple TV de Apple Watch:
    • Apple TV (4e generatie): ga naar Instellingen > Afstandsbedieningen en apparaten > App Remote en selecteer de Apple Watch.
    • Apple TV (2e of 3e generatie): ga naar Instellingen > Algemeen > Afstandsbedieningen en selecteer de Apple Watch.
  4. Voer op uw Apple TV de toegangscode in die op uw Apple Watch wordt weergegeven. Als het koppelsymbool naast de Apple Watch wordt weergegeven, kunt u uw Apple TV besturen.

Uw Apple TV besturen

Als u de Remote-app hebt geconfigureerd, kunt u uw Apple TV besturen. Zorg ervoor dat uw Apple TV aan staat, open Remote op uw Apple Watch, kies uw Apple TV en gebruik deze gebaren:

• Veeg omhoog, omlaag, naar links of naar rechts om door het menu van de Apple TV te bladeren.
  • Tik om een gemarkeerd item te kiezen.
  • Tik op Menu om terug te gaan of houd Menu ingedrukt om naar het beginscherm te gaan.
  • Tik op  om het afspelen te pauzeren of te hervatten.

iTunes en de Remote-app configureren

Configureer eerst de Remote-app:

1. Zorg ervoor dat uw computer en uw Apple Watch zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.
  2. Open op uw Apple Watch de Remote-app en tik op Nieuw apparaat.
  3. Klik in iTunes op uw computer op de knop Remote. De knop Remote wordt weergegeven nadat u op Nieuw apparaat hebt getikt en uw afstandsbediening probeert verbinding te maken.
  4. Voer op uw computer de viercijferige code in die wordt weergegeven op uw Apple Watch.

iTunes besturen

Als u de Remote-app hebt geconfigureerd, kiest u een iTunes-bibliotheek en beheert u uw muziek vanaf uw Watch:

• Als u maar één bibliotheek hebt, speelt u uw muziek af. Als u meerdere bibliotheken hebt, tikt u op uw Watch op de bibliotheek die u wilt beluisteren. Als u al muziek afspeelt, tikt u op  en vervolgens op een bibliotheek.
  • Gebruik de besturingen in Remote als u uw muziek wilt afspelen of pauzeren of als u naar het vorige of volgende nummer wilt gaan.
  • Draai aan de Digital Crown om het volume aan te passen.