Uw Apple Watch gebruiken als afstandsbediening voor uw Apple TV of iTunes

U kunt de Remote-app configureren op uw Apple Watch om muziek af te spelen op uw Apple TV of in iTunes op uw computer.

Als u de Remote-app wilt gebruiken, configureert u deze met uw Apple TV of in iTunes op uw computer. U hoeft de app slechts één keer voor elk apparaat te configureren en u kunt later apparaten verwijderen. Als u de app hebt geconfigureerd, kunt u snel kiezen wat u wilt besturen vanaf uw Apple Watch.

Uw Apple TV en de Remote-app configureren

Configureer eerst de Remote-app:

1. Zorg ervoor dat uw Apple TV en uw Apple Watch zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk.
  2. Open op uw Apple Watch de Remote-app en tik op 'Nieuw apparaat'.
  3. Selecteer op uw Apple TV de Apple Watch:
    • Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie): ga naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Remote-app' en selecteer de Apple Watch.
    • Apple TV (2e of 3e generatie): ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Afstandsbedieningen' en selecteer de Apple Watch.
  4. Voer op uw Apple TV de toegangscode in die op uw Apple Watch wordt weergegeven. Als het koppelsymbool naast de Apple Watch wordt weergegeven, kunt u uw Apple TV bedienen.

Uw Apple TV bedienen

Als u de Remote-app hebt geconfigureerd, kunt u uw Apple TV bedienen. Zorg ervoor dat uw Apple TV aan staat, open Remote op uw Apple Watch, kies uw Apple TV en gebruik deze gebaren:

• Veeg omhoog, omlaag, naar links of naar rechts om door het menu van de Apple TV te bladeren.
  • Tik om een gemarkeerd item te kiezen.
  • Tik op Menu om terug te gaan of houd Menu ingedrukt om naar het beginscherm te gaan.
  • Tik op  om het afspelen te pauzeren of te hervatten.

iTunes en de Remote-app configureren

Configureer eerst de Remote-app:

1. Zorg ervoor dat uw computer en uw Apple Watch zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk.
  2. Open op uw Apple Watch de Remote-app en tik op 'Nieuw apparaat'.
  3. Klik in iTunes op uw computer op de knop Remote. De knop Remote wordt weergegeven nadat u op Nieuw apparaat hebt getikt en uw afstandsbediening probeert verbinding te maken.
  4. Voer op uw computer de viercijferige code in die wordt weergegeven op uw Apple Watch.

iTunes bedienen

Als u de Remote-app hebt geconfigureerd, kiest u een iTunes-bibliotheek en beheert u uw muziek vanaf uw Watch:

• Als u maar één bibliotheek hebt, speelt u uw muziek af. Als u meerdere bibliotheken hebt, tikt u op uw Watch op de bibliotheek die u wilt beluisteren. Als u al muziek afspeelt, tikt u op  en vervolgens op een bibliotheek.
  • Gebruik de bedieningselementen in Remote als u uw muziek wilt afspelen of pauzeren of als u naar het vorige of volgende nummer wilt gaan.
  • Draai aan de Digital Crown om het volume aan te passen.