Bluetooth-accessoires gebruiken met een Apple TV

Lees hier hoe je Bluetooth-accessoires koppelt met je Apple TV en ontdek wat je moet doen als je een accessoire niet kunt koppelen of als de verbinding wordt verbroken tijdens gebruik.

Een Bluetooth-accessoire koppelen of loskoppelen

1. Plaats het Bluetooth-accessoire in de koppelingsmodus met behulp van de meegeleverde instructies.

2. Ga op de Apple TV naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'. De Apple TV zoekt Bluetooth-accessoires in de buurt.

3. Kies het gewenste Bluetooth-accessoire.

4. Voer een viercijferige code of pincode in als je hierom wordt gevraagd. Het accessoire verschijnt nu op de Apple TV in 'Mijn apparaten'.

Als je het accessoire wilt loskoppelen, selecteer je het en selecteer je daarna 'Vergeet dit apparaat'.

Als je een Bluetooth-accessoire niet kunt koppelen of als de verbinding ermee wordt verbroken

Volg deze stappen. Kijk na elke stap of je nog hulp nodig hebt.

1. Zorg ervoor dat je je binnen het bereik van de Apple TV bevindt en dat er geen interferentie in de omgeving is.

2. Controleer of het accessoire volledig is opgeladen en is ingeschakeld.

3. Zorg ervoor dat de software van het Bluetooth-accessoire en je Apple TV up-to-date is. Als je bijvoorbeeld een draadloze Beats-koptelefoon hebt, controleer je of er firmware-updates zijn.

4. Zet de Apple TV op een andere plaats dicht bij de televisie.

5. Zoek het accessoire in 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'. Als je het accessoire wel ziet, maar er geen verbinding mee kunt maken, gebruik je de bovenstaande stappen om het accessoire los te koppelen. Probeer het dan opnieuw te koppelen.

6. Neem contact op met de fabrikant van het accessoire als je hulp nodig hebt bij het verbinden of gebruiken van een Bluetooth-accessoire met je Apple TV.

Apple TV 4K en Apple TV HD worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, wordt de afstandsbediening 'Siri Remote' genoemd. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'. Siri werkt met beide afstandsbedieningen, zolang de Apple TV 4K of Apple TV HD is geconfigureerd in een taal en land of regio met ondersteuning voor Siri.