Een Bluetooth-toetsenbord gebruiken met een Apple TV

Als u een Bluetooth-toetsenbord aansluit op een Apple TV, kunt u het toetsenbord bijvoorbeeld gebruiken voor zoekopdrachten en om door menu's te navigeren.

Een Apple TV kunt u koppelen met een Apple Magic Keyboard of een Apple Wireless Keyboard. Veel Bluetooth-toetsenborden van andere fabrikanten werken ook met Apple TV. Als u niet zeker weet of een toetsenbord van een andere fabrikant compatibel is, vraagt u dit na bij de fabrikant.

Een toetsenbord koppelen

1. Schakel het toetsenbord in. Als het een toetsenbord van een andere fabrikant is, moet u het mogelijk in de detecteerbare modus zetten. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing als u hulp nodig hebt.
  2. Selecteer op Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) de optie 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'. Op eerdere modellen gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Bluetooth'. De Apple TV zoekt nu naar Bluetooth-accessoires in de buurt.
  3. Selecteer uw toetsenbord.
  4. Voer de viercijferige code in als daarom wordt gevraagd en druk op Enter of Return.

Als u hulp nodig hebt, leest u hier wat u moet doen.

Het toetsenbord gebruiken

• Zoek en typ tekst, e-mailadressen, wachtwoorden en meer.
  • Navigeer door menu's op de Apple TV met de pijltoetsen, Return en Escape.
  • Ga naar een onderdeel, titel of naam op het scherm door de eerste paar letters te typen. Wanneer u bijvoorbeeld uw muziekverzameling bekijkt, typt u de naam van een nummer om ernaartoe te gaan.
  • Als het toetsenbord is voorzien van toetsen voor Afspelen/Pauzeren, Terugspoelen of Vooruit, kunt u deze mogelijk gebruiken bij het afspelen van muziek en video, en om naar het volgende of vorige item te gaan.

Toetscombinaties gebruiken op een Magic Keyboard voor Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie)

Hebt u een Magic Keyboard of Magic Keyboard met numeriek toetsenblok? Hier is een lijst met toetscombinaties voor Apple TV:

• Druk op F3 om snel naar een andere app te gaan.
  • Druk op F4 om naar het beginscherm te gaan.
  • Druk op F7 om terug te spoelen en op F9 om vooruit te spoelen.
  • Druk op F8 of op de spatiebalk om materiaal af te spelen of te pauzeren.
  • Gebruik de pijltoetsen om te navigeren.
  • Druk op Enter om een item te selecteren.

Een toetsenbord ontkoppelen

1. Selecteer op Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) de optie 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'. Bij eerdere modellen gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Bluetooth'.
  2. Selecteer uw toetsenbord en selecteer vervolgens 'Koppel los'.

Hulp krijgen

Als u het toetsenbord niet aan de Apple TV kunt koppelen:

1. Schakel het toetsenbord in en zorg ervoor dat het zich binnen het bereik van de Apple TV bevindt.
  2. Zorg dat uw toetsenbord in de detecteerbare modus of koppelmodus staat. Als dat niet het geval is, schakelt u het toetsenbord uit en daarna weer in. Raadpleeg de handleiding bij het toetsenbord als u hulp nodig hebt.
  3. Controleer of het toetsenbord niet is gekoppeld of verbonden met een ander apparaat.

Als het toetsenbord niet verbonden blijft:

1. Misschien moet het toetsenbord worden opgeladen of moeten de batterijen worden vervangen.
  2. Kijk of er storingsbronnen in de buurt zijn, zoals andere draadloze of Bluetooth-apparaten.
  3. Koppel het toetsenbord los en koppel het vervolgens opnieuw met de Apple TV.

Apple TV gebruikt de toetsenbordindeling Engels (V.S.) ongeacht de fysieke indeling van het toetsenbord. Als u hulp nodig hebt bij een Bluetooth-toetsenbord van een andere fabrikant, neemt u contact op met de fabrikant.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Publicatiedatum:Fri Dec 22 08:15:17 GMT 2017