PCIe-kaarten die u kunt installeren in uw Mac Pro (2019)

Lees hier over de Apple MPX-modules en enkele van de PCIe-kaarten van andere leveranciers die u kunt installeren in uw Mac Pro.

De Mac Pro die is geïntroduceerd in 2019 heeft acht PCIe-sleuven:

• Vier sleuven van dubbele breedte

• Drie sleuven van enkele breedte

• Eén sleuf van halve lengte die vooraf is geconfigureerd met de Apple I/O-kaart

De Mac Pro bevat een of twee Radeon Pro MPX-modules die de sleuven 1-2 en 3-4 in beslag nemen. U kunt de gewenste MPX-modules kiezen wanneer u uw Mac Pro bestelt of ze afzonderlijk bestellen bij Apple. Lees hier hoe u PCI-kaarten installeert in uw Mac Pro (2019).

Apple MPX grafische modules

Apple heeft momenteel allerlei verschillende MPX-modules (Mac Pro Expansion) die grafische AMD Radeon Pro-processors (GPU's) bevatten. Radeon Pro MPX-modules kunnen gebruikmaken van de sleuven 1-2 en 3-4, en u kunt van elke module een of twee exemplaren installeren:

U kunt maximaal twee Radeon Pro MPX-modules van elke configuratie in uw Mac Pro installeren. U kunt ook Radeon MPX-modules gebruiken naast andere PCIe-videokaarten van andere leveranciers. Als u Boot Camp gebruikt, wordt het gebruik van een Radeon MPX-module en een grafische AMD-kaart van een andere leverancier niet ondersteund als u Windows gebruikt op uw Mac. Lees hier hoe u AMD-videokaarten gebruikt in combinatie met Microsoft Windows op de Mac Pro (2019).

Apple I/O-kaart

De Mac Pro wordt geleverd met de Apple I/O-kaart, die is voorzien van twee Thunderbolt 3-poorten, twee USB-A-poorten en een 3,5-mm koptelefoonaansluiting. De Apple I/O-kaart is vooraf geïnstalleerd in sleuf 8 en kan niet in een andere sleuf worden geïnstalleerd.

PCIe-kaarten van andere leveranciers

U kunt allerlei verschillende PCIe-kaarten in uw Mac Pro installeren, zoals Fibre Channel-kaarten, Fibre-netwerkkaarten en interfacekaarten voor professionele video en audio. De PCIe-bus in de Mac Pro levert tot 300 W hulpstroom. Als uw PCIe-kaart meer stroom nodig heeft, bijvoorbeeld voor een grafische processor, kunt u de Belkin AUX-netsnoerkit gebruiken.

De Mac Pro ondersteunt dezelfde grafische processors die worden ondersteund door externe grafische processors (eGPU's). Als u Boot Camp gebruikt en een NVIDIA-kaart wilt installeren om in Windows op uw Mac te gebruiken, moet u de kaart niet in sleuf 2 installeren. Lees hier hoe u AMD-videokaarten gebruikt in combinatie met Microsoft Windows op de Mac Pro (2019).

Sommige oudere PCIe-kaarten gebruiken mogelijk 32-bits Option ROM's die niet compatibel zijn met de Mac Pro. Als u een PCI-kaart installeert die gebruikmaakt van 32-bits Option ROM's, wordt de Mac Pro mogelijk niet correct opgestart.

Afterburner

Afterburner is een hardwareversnellingskaart die wordt gemaakt door Apple. Meer informatie over Afterburner.

RAID-kaarten

Als u extra opslagruimte wilt toevoegen, kunt u een RAID-kaart van een andere leverancier installeren, bijvoorbeeld een SAS RAID-kaart. Ook kunt u de Promise Pegasus R4i 32TB RAID MPX-module installeren in een van de twee MPX-nissen. Als u Boot Camp gebruikt op uw Mac, worden Apple software-RAID-volumes niet door Windows ondersteund.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.