iCloud-avainnipun käyttöönotto

iCloud-avainnippu pitää verkkosivustojen sisäänkirjautumistiedot, Safarin AutoFillin kanssa käytetyt luottokorttitiedot ja Wi-Fi-verkkojen tiedot ajan tasalla kaikissa Mac-tietokoneissa (OS X 10.9 tai uudempi) ja iOS-laitteissa (iOS 7.0.3 tai uudempi).

iCloud-avainnippu tallentaa myös tiliasetukset, joten Facebook-, Twitter-, LinkedIn- ja muut tilit lisätään automaattisesti toiselle Macille, kun kirjaudut sisään iCloudiin kyseisellä Macilla. Myös Mail-, Yhteystiedot-, Kalenteri-, Muistutukset-, Muistiinpanot- ja Viestit-ohjelmien kanssa käytettävät Exchange-, Google- ja muut internet-tilit voidaan lisätä automaattisesti.

Kaikki iCloud-avainnippuun tallennettu on turvassa. Se on suojattu vahvalla salauksella. iCloud-avainnippuasi ei voida ottaa käyttöön toisella Macilla tai iOS-laitteella ilman hyväksyntääsi.

iCloudin avainnipun käyttöönottaminen Macilla

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.

Avaa iCloud-asetukset

2. Valitse Avainnippu ja seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Jos et ole vielä kirjautunut sisään iCloudiin, sinun on otettava iCloud käyttöön ennen kuin voit valita Avainnippu.

Laitteen hyväksyminen käyttämään iCloudin avainnippua

Jos otat iCloudin käyttöön tällä Macilla ja myöhemmin toisella laitteella, tälle Macille saattaa tulla ilmoitus, että toinen laite haluaa käyttää tiliäsi. Hyväksy se seuraamalla alla olevia ohjeita.

Jos Apple ID käyttää kaksiosaista todentamista, et saa ilmoitusta eikä sinun tarvitse seurata alla olevia ohjeita. Sen sijaan, kun otat iCloud-avainnipun käyttöön toisella laitteella, sallit laitteen käyttää iCloud-tietoja syöttämällä kirjautumissalasanan tai pääsykoodin Macilla tai iOS-laitteella, joka on jo asetettu käyttämään iCloud-avainnippua.

1. Toimi jollain seuraavista tavoista:

• Klikkaa ilmoituksessa Jatka.

Hyväksyntää pyytävän laitteen ilmoitus iCloud-avainnipussa.
    • Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud. Klikkaa iCloud-asetuksissa Avainnipun oikealla puolella Valinnat ja klikkaa Lisätietoja.

iCloud-avainnippuvalinnat-valintaikkuna, hyväksyntää pyytävän laitteen nimi ja Lisätietoja-painike.
  2. Syötä näkyviin tulevassa valintaikkunassa Apple ID:si ja salasanasi, jota käytät iCloudissa ja klikkaa Salli.

Uusien laitteiden hyväksymistavan muuttaminen

Jos iCloudin asetuksissa on valintapainike Avainnipun vieressä, voit valita, voidaanko iCloud-suojakoodia käyttää iCloud-avainnipun hyväksymiseen uusilla laitteilla. Voit myös vaihtaa iCloud-suojakoodin tai puhelinnumeron, jota käytetään henkilöllisyytesi varmistamiseen, kun käytät iCloud-suojakoodia.

Jos iCloudin asetuksissa ei ole valintapainiketta Avainnipun vieressä (ja iCloud-avainnippu on päällä), et voi käyttää iCloud-suojakoodia. Sen sijaan, kun asetat iCloudin uuteen laitteeseen, sallit laitteen käyttää iCloud-dataa yksinkertaisesti syöttämällä kirjautumissalasanan tai pääsykoodin Macilla tai iOS-laitteella, jossa iCloud on jo asetettu käyttöön. Tässä tapauksessa Apple ID käyttää kaksiosaista todentamista, eikä näitä vaiheita tarvita.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.

Avaa iCloud-asetukset

2. Varmista, että Avainnippu on päällä ja Macisi on hyväksytty.

3. Klikkaa Avainnipun vieressä Valinnat ja tee muutokset näkyviin tulevassa valintaikkunassa.

iCloud-avainnippuvalinnat-valintaikkuna ja valinta, jolla sallitaan hyväksyntä suojakoodilla, painike suojakoodin vaihtamiseen ja kentät vahvistusnumeron muuttamiseen.

Jos haluat lisätietoja iCloud-avainnipun käyttöönotosta iOS-laitteella, katso iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöoppaasta Perusteet-kohdan Tietoturva-osiota.

Luottokorttitietojen ja käyttäjätunnusten ja salasanojen poistaminen Safarissa (tai Avainnipun käytöllä) poistaa ne macOS- ja iCloud-avainnipusta.