Työpöytään tutustuminen

Näytön yläreunassa on valikkorivi. Näytön alareunassa on Dock. Välissä oleva alue on nimeltään työpöytä.

Esimerkki työpöydästä.

Valikkorivi

Valikkorivi sisältää Omenavalikon, ohjelmavalikot, tilavalikot sekä Spotlightin , Sirin  ja Ilmoituskeskuksen  kuvakkeet. Jos haluat lisätietoja, katso Mikä on valikkorivi?

Työpöytä

Tietokoneen työpöytä täyttää suurimman osan näytöstä, ja teet suurimman osan asioista siellä. Voit pitää tiedostoja työpöydällä ja järjestellä niitä. Jos haluat muokata työpöytää, katso Työpöydän ulkonäön muokkaaminen.

Kun avaat ohjelman, sen ikkunat tulevat näkyviin työpöydän päälle. Jos haluat lisätietoja, katso: Ikkunoiden hallitseminen työpöydällä. Jos työpöytäsi on täynnä ikkunoita, voit järjestellä ikkunoita luomalla tiloja, ja työskennellä useissa tiloissa.

Dock

Käyttämällä Dockia voit siirtyä nopeasti ohjelmiin, dokumentteihin ja kansioihin. Voit avata kohteita Dockista klikkaamalla niitä. Jos haluat avata esimerkiksi Finderin, klikkaa Finder-kuvaketta (kuvake, jossa on hymyilevät kasvot). Jos haluat lisätietoja Finderista, katso Tiedostojen näkeminen Finderissa.

Voit avata ohjelmia, jotka eivät ole Dockissa, klikkaamalla Dockin Launchpad-kuvaketta .