Ilmoitukset-asetukset

Ilmoitukset-järjestelmäasetuksilla voit määrittää, milloin et halua ilmoituksia, miten ohjelmat näyttävät ilmoituksia ja miten ilmoitukset järjestetään Ilmoituskeskuksessa.

Voit avata asetukset valitsemalla Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaamalla Ilmoitukset. Valitse ”Älä häiritse” tai ohjelma vasemmalla ja katsele tai muuta asetuksia oikealla.

Avaa Ilmoitukset-asetukset

Älä häiritse

Voit estää ilmoitukset tiettynä aikana, kun näyttö on pois päältä tai kun pidät esitystä.

Valitsemalla valintaneliöitä voit vastaanottaa puheluilmoituksia silloinkin, kun ”Älä häiritse” on päällä.

Huomaa: Voit keskeyttää nopeasti ilmoitusten saannin keskiyöhön saakka klikkaamalla Ilmoituskeskus-kuvaketta valikkorivillä, pyyhkäisemällä alas ja laittamalla päälle Älä häiritse -tilan.

[Ohjelman] ilmoituksen tyyli

Ohjelman ilmoitusten tyylin valitseminen:

• Ei mitään: Ilmoitukset eivät näy näytöllä.

• Otsikot: Ilmoitukset näkyvät näytöllä ja poistuvat näkyvistä jonkin ajan kuluttua.

• Varoitukset: Ilmoitukset pysyvät näytöllä, kunnes poistat ne.

Ilmoitusten näyttäminen lukitulla näytöllä

Kun herätät Macin, sen nukkuessa saapuneet ohjelmailmoitukset näytetään kirjautumisikkunassa.

Näytä viestin esikatselu (käytettävissä vain joissakin ohjelmissa, kuten Mail tai Viestit)

Näyttää viestin esikatselun viesti-ilmoituksissa. Jos saat esim. sähköpostin, Mail-ilmoituksessa näytetään esikatselu sähköpostista.

Jos valitsit ilmoitusten näyttämisen lukitulla näytöllä, voit valita, milloin esikatselu näytetään.

• kun ei ole lukittu: Viestien esikatselut näytetään vain, kun olet kirjautuneena sisään.

• aina: Viestien esikatselut näytetään aina (myös sisäänkirjautumisikkunassa).

Näytä Ilmoituskeskuksessa

Listaa ohjelman äskeiset ilmoitukset Ilmoituskeskuksessa. Seitsemää päivää vanhempia ilmoituksia ei näytetä.

Merkki ohjelman kuvakkeessa

Ohjelma näyttää ilmoitusten määrän sen Dock-kuvakkeessa.

Toista merkkiääni ilmoituksille

Määritä ohjelma toistamaan ilmoitusääniä.

Ilmoituskeskuksen järjestys

Valitse, miten ilmoitukset järjestetään Ilmoituskeskuksessa:

• Äskeiset: Ilmoitukset järjestetään ajan mukaan niin, että uusin ilmoitus on ylimpänä. Seitsemää päivää vanhempia ilmoituksia ei näytetä.

• Uusimmat ohjelmittain: Ilmoitukset ryhmitetään ohjelman mukaan; uusimman ilmoituksen sisältävä ohjelma näytetään ensin.

• Käsin ohjelmittain: Ilmoitukset ryhmitetään ohjelman mukaan; ohjelmat laitetaan järjestykseen, jossa ne ovat Ilmoitukset-asetuksissa, kun tämä vaihtoehto valitaan. Voit järjestää ohjelmia vetämällä niitä ylös- tai alaspäin luettelossa.