Mikä on iCloud?

iCloud tallentaa turvallisesti muun muassa kuvat, videot, dokumentit, musiikin ja ohjelmat ja pitää ne päivitettyinä kaikilla laitteillasi. iCloudilla on helppoa jakaa muun muassa kuvia, kalentereita ja sijainteja ystävien ja perheenjäsenten kanssa. Voit myös etsiä iCloudin avulla laitteesi, jos hukkaat sen.

Samat tiedostot ja kansiot näkyvät Macin Finder-ikkunan iCloud Drive -kohdassa sekä iPhonen ja iPadin iCloud Drive -apissa.

Aloita ottamalla iCloud käyttöön Macilla, iOS-laitteilla, Apple Watchilla, Apple TV:llä ja Windows-tietokoneella.

Tässä on joitakin tapoja, joilla voit käyttää iCloudia.

Kuvat-kuvake

Pidä valokuvasi ajan tasalla

iCloud-kuvakirjasto tallentaa kaikki kuvasi ja videosi turvallisesti ja pitää ne ajan tasalla Macilla, iOS-laitteilla, Apple TV:ssä ja iCloud.comissa. Kuvat-ohjelmassa tekemäsi muutokset päivitetään automaattisesti kaikkialle. iCloud-kuvajaolla on helppoa jakaa kuvia ja videoita valitsemiesi henkilöiden kanssa ja antaa heidän lisätä kuvia, videoita ja kommentteja jaettuihin albumeihisi. Lisätietoja Kuvat-ohjelmasta.

iCloud Drive -kuvake

Saa työpöytäsi ja dokumenttisi kaikkiin laitteisiisi

Tallenna iCloud Drivella työpöydän ja Dokumentit-kansion tiedostot ja kansiot iCloudiin, jotta voit käyttää niitä kaikilla laitteillasi, joissa on otettu käyttöön iCloud Drive, sekä iCloud.comissa. Voit myös jakaa iCloud-tiedostojaon avulla dokumentteja muiden iCloud-käyttäjien kanssa. He voivat muokata niitä ja jakaa muutoksensa sinulle. Lisätietoja iCloud Drivesta.

Perhejako-kuvake

Jaa mm. musiikkia, kirjoja ja ohjelmia perheenjäsenten kanssa

Perhejaolla enintään kuusi perheenjäsentä voi jakaa iTunes Store-, App Store- ja iBooks Store- ostoksia jakamalla tilejä. Voit maksaa perheen ostot samalla luottokortilla ja hyväksyä lasten rahankäytön suoraan vanhemman laitteelta. Voit myös jakaa kuvia, perheen kalenterin, muistutukset ja sijainnit. Lisätietoja Perhejaosta.

Etsi iPhoneni -kuvake

Löydä kadonnut Mac

Etsi Macisi kartalta, soita sillä ääni, lukitse sen näyttö tai tyhjennä sen tiedot. Lisätietoja Etsi Macini -toiminnosta.

Mail-, Kalenterit-, Muistiinpanot-, Yhteystiedot- ja Muistutukset-kuvakkeet

Mail, Kalenteri, Muistiinpanot, Yhteystiedot ja Muistutukset

Pidä sähköposti, kalenterit, muistiinpanot, yhteystiedot ja muistutukset ajan tasalla Macilla, iOS-laitteilla ja iCloud.comissa. Lisätietoja Macin mukana tulevista ohjelmista.

iTunes-, App Store- ja iBooks-kuvakkeet

Musiikki, ohjelmat ja iBooks

Hae automaattisesti iTunes Storen, App Storen ja iBooks Storen ostot kaikille laitteillesi ja lataa aiemmat ostot milloin tahansa. Lisätietoja ”sisällöstä kaikkialla”.

Safari-kuvake

iCloud-välilehdet, kirjanmerkit ja lukulista Safarissa

Katsele Macilla ja iOS-laitteilla auki olevia verkkosivuja (iCloud-välilehtiä). Voit lukea artikkeleita Lukulistaltasi, vaikka olisit poissa linjoilta. Voit myös käyttää samoja kirjanmerkkejä Macilla, iOS-laitteilla ja Windows-tietokoneella. Lisätietoja Safarista.

iCloud-avainnipun kuvake

iCloud-avainnippu

Voit pitää salasanat, luottokorttitiedot ja muut tiedot ajan tasalla ja syöttää ne automaattisesti Macilla ja iOS-laitteilla. Lisätietoja iCloud-avainnipusta.

iCloud-tallennuksen kuvake

iCloud-tallennus

iCloudilla saat 5 Gt ilmaista tallennustilaa sähköpostille, dokumenteille, kuville ja iOS-laitteiden varmuuskopioille. Ostetut kappaleet, ohjelmat, TV-ohjelmat ja kirjat eivät vähennä käytettävissä olevaa tallennustilaa. Lisätietoja iCloud-tallennustilasta.

Huomaa: iCloud vaatii internet-yhteyden, ja joillakin iCloud-ominaisuuksilla on vähimmäisjärjestelmävaatimuksia. Jos haluat lisätietoja, katso Applen tukiartikkeli iCloudin järjestelmävaatimukset. iCloud ei välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla: iCloud-ominaisuudet vaihtelevat alueittain.