Tiedoston avaavan ohjelman valitseminen

Voit valita, millä ohjelmalla avaat tiedoston. Tämä on hyödyllistä, jos haluat käyttää tiettyä ohjelmaa tai jos sinulla ei ole ohjelmaa, jolla tiedosto luotiin.

Tiedoston avaaminen kerran tietyllä ohjelmalla

Toimi jollain seuraavista tavoista:

• Vedä tiedosto ohjelmakuvakkeen päälle Finderissa tai Dockissa.

• Valitse tiedosto Finderissa, valitse Arkisto > Avaa ohjelmassa ja valitse ohjelma.

• Ctrl-klikkaa tiedostoa, valitse Avaa ohjelmassa ja valitse ohjelma.

• Avaa ohjelma ja valitse Arkisto > Avaa.

Tiedoston avaamiseen käytetyn ohjelman vaihtaminen pysyvästi

1. Valitse Finderissa tiedosto ja valitse Arkisto > Näytä tietoja.

Voit myös ctrl-klikata tiedostoa ja valita Näytä tietoja.

2. Klikkaa tietoikkunan ”Avaa ohjelmassa” -kohdan vieressä olevaa kolmiota.

3. Klikkaa ponnahdusvalikkoa ja valitse ohjelma.

Jos haluat avata kaikki tämän tyyppiset tiedostot tässä ohjelmassa, klikkaa Muuta kaikki.

Jos et voi avata tiedostoa tietyllä ohjelmalla, tiedosto saattaa olla vioittunut tai kyseinen ohjelma ei tunnista sitä. Yritä avata se eri ohjelmalla.