Asetusten muuttaminen Järjestelmäasetuksissa

Voit muokata Macia säätämällä järjestelmän asetuksia. Voit esimerkiksi muuttaa Dockin kokoa ja sijaintia ja valita työpöydän taustakuvan.

Avaa Järjestelmäasetukset klikkaamalla Järjestelmäasetukset-kuvaketta Dockissa tai valitsemalla Omenavalikko > Järjestelmäasetukset.

Avaa Järjestelmäasetukset

Asetuksiin tutustuminen

Valinnat on järjestetty asetuksiksi. Esimerkiksi työpöydän ulkoasuun vaikuttavat valinnat löytyvät Työpöytä ja näytönsäästäjä -asetuksista.

Asetukset tulevat näkyviin kuvakkeiden ruudukkona; näkyvissä olevat kuvakkeet voivat vaihdella riippuen Macistasi ja asentamistasi ohjelmista. Klikkaa kuvaketta ja avaa asetuspaneeli, jossa valinnat näkyvät.

Järjestelmäasetukset-ikkuna, jossa näkyy kuvakkeiden ruudukko. Klikkaamalla ikkunan työkalupalkissa Näytä kaikki -painiketta voit nähdä järjestelmän asetukset luettelona tai muuttaa ruudukon ulkoasua.

Asetukset on oletusarvoisesti järjestetty riveihin kategorian mukaan. Jos haluat nähdä ne aakkosjärjestyksessä, valitse Näytä > Järjestä aakkosjärjestykseen.

Valintojen asettaminen

Jokaisessa asetusosiossa on asetettavia valintoja. Useimmissa osioissa on Ohje-painike , jota klikkaamalla saat lisätietoja valinnoista.

Näet kaikki asetuskuvakkeet klikkaamalla Näytä kaikki. Näet tämän paneelin ohjeen klikkaamalla kysymysmerkkipainiketta.

Jotkin osiot on lukittu Macin suojaamiseksi. Niiden alareunassa suljetun lukon kuvake ja niiden valinnat on himmennetty. Jos haluat avata osion ja asettaa valintoja, klikkaa lukkokuvaketta ja syötä Macin ylläpitäjän salasana.

Valintojen löytäminen

Jos haluat muuttaa valintaa, mutta et löydä sitä Järjestelmäasetuksista, käytä ikkunan yläreunassa olevaa hakukenttää. Hakemaasi tekstiin sopivat valinnat näytetään luettelona, ja niiden sijainnit asetusosioissa on korostettu.

Järjestelmäasetusten ikkuna, jossa näkyy hakukentässä ”zoomaus”, luettelo kolmesta sopivasta hakutuloksesta hakukentän alapuolella ja kolme asetuskuvaketta korostettuna.

Jos Järjestelmäasetusten kuvakkeessa Dockissa on punainen merkki, sinun on tehtävä yksi tai useampi toiminto. Jos et esimerkiksi tehnyt iCloudin käyttöönottoa loppuun asti, merkki tulee näkyviin Dockin kuvakkeeseen. Kun klikkaat kuvaketta, iCloud-asetukset tulevat näkyviin, jotta voit viimeistellä käyttöönoton.

Jos haluat muuttaa tietyn ohjelman, kuten Mailin tai Safarin, asetuksia, avaa ohjelma, klikkaa ohjelman nimeä valikkorivillä, ja valitse Asetukset.