Näytön kirkkauden muuttaminen

Voit säätää näytön kirkkautta käsin tai automaattisesti.

Kirkkaudensäätönäppäinten käyttäminen

Jos näyttö vaikuttaa liian vaalealta tai tummalta, voit säätää näytön kirkkautta.

• Kirkkaudensäätönäppäimien käyttö: Paina kirkkauden lisäämisnäppäintä tai kirkkauden vähentämisnäppäintä (tai käytä Control Stripiä).

Kirkkauden säätäminen automaattisesti

• Jos Macissa on ympäristön valoisuuden tunnistin, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Näytöt ja klikkaa Näyttö.

Avaa Näyttö-osio

Valitse sitten Säädä kirkkautta automaattisesti.

Jos ”Säädä kirkkautta automaattisesti” -valintaneliötä ei näy, voit säätää kirkkautta käsin.

Kirkkauden säätäminen automaattisesti

• Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Näytöt ja klikkaa Näyttö.

Avaa Näyttö-osio

Säädä näytön kirkkautta vetämällä Kirkkaus-säädintä.

Maciin liitetyn näytön tyypistä riippuen voit myös nähdä Kontrasti-säätimen, jolla voit säätää näytön kontrastia.

Kirkkauden säätäminen valikkoriviltä

Joissakin uusissa kannettavissa tietokoneissa voit optimoida akunkäytön asettamalla näytön kirkkauden noin 75 prosenttiin. Tämä valinta näkyy valikkorivillä vain, kun näytön kirkkaus on asetettu tasolle, joka käyttää huomattavan paljon energiaa.

• Klikkaa akun kuvaketta valikkorivillä ja klikkaa sitten Näytön kirkkaus.

Huomaa: Jos valikkorivissä ei näy akun kuvaketta, sinun täytyy näyttää akun tila.

Joidenkin vanhojen Apple-näyttöjen kirkkautta ei voida säätää. OS X:n 10.10-versiossa ja uudemmissa Kirkkaus-liukusäädin ei enää välttämättä näy Näytöt-asetusten Näyttö-osiossa.

Tarkkaa tietoa näytön kirkkaudesta löydät näytön mukana tulleesta dokumentaatiosta.